30 Δεκ 2012

Τον Βενιζέλο κατηγορεί ο Παπακωνσταντίνου

Μετά την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ από την οποία αφαίρεσε τα ονόματα συγγενών του που είχαν καταθέσεις στην Ελβετία, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ» σε εμένα προσωπικά», τονίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσθέτει ότι «αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου» και καταλήγει στη δήλωσή του: «Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη "λίστα Λαγκάρντ" από τη στιγμή που έφυγα από το Υπουργείο Οικονομικών».



www.protothema.gr
Read more »

Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαλεβιζίου


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν στο Γάζι ο δήμος Μαλεβιζίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Γαζίου και το Bravo Aqua Park, πρόκειται να γίνει συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαλεβιζίου.
Οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, θα μπορούν να τα φέρουν την Κυριακή 30 και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 22:00, στην πλ. Μ. Κατσαμάνη, και να τα τοποθετούν στα ειδικά καλάθια που θα υπάρχουν για το σκοπό αυτό.
Όλα τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες κατοίκων του Μαλεβιζίου, μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι οι προσφορές, όσο μικρές κι αν είναι, μπορούν να προσφέρουν σημαντική ανακούφιση σε μια οικογένεια που έχει ανάγκη.
Read more »

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού της Νέας Κυδωνίας ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων

Το Δημαρχείο Χανίων επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, παιδιά – γονείς προπονητές και παράγοντες της Ακαδημίας ποδοσφαίρου της Νέας Κυδωνίας προκειμένου να προσφέρουν είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο  και να βοηθήσουν συμπολίτες και οικογένειες  που  το έχουν ανάγκη .

Τους  νέους ποδοσφαιριστές , υποδέχθηκαν   με μεγάλη χαρά ο Δήμαρχος Χανίων , Μανώλης Σκουλάκης ,  η Αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη  και ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Αθλητισμού κ. Δημήτρης Λειψάκης  .


 Η κα Χατζηδάκη    επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η σημερινή χειρονομία των παιδιών που μέσα από τέτοιες δραστηριότητες αλληλεγγύης θα βοηθήσουν συνανθρώπους μας  και θα κάνουν σίγουρα ευτυχισμένα αρκετά παιδιά τις ημέρες αυτές .

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα καθώς  βλέπουμε ότι Αθλητισμός και Κοινωνική Πρόνοια συνδέονται  αποδεικνύοντας ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης όταν είμαστε ενωμένοι τα καταφέρνουμε καλύτερα  τόνισε ο κ. Λειψάκης .
 Ο Δήμαρχος με την σειρά του ευχαρίστησε από καρδιάς  τα παιδιά, τους γονείς τους , τους προπονητές και τη Διοίκηση της Ακαδημίας  που από την πλευρά τους με την πολύ σημαντική χειρονομία τους, η προσφορά τους πιάνει τόπο και  ενισχύουν το έργο του Κοινωνικού παντοπωλείου  .
 Ενώ επεσήμανε ότι  ’ Σε  αυτόν τον διαρκή  αγώνα’’  με αυξημένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης  προσπαθούμε να υλοποιήσουμε δράσεις  ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων με  στοχευμένες πάντα ενέργειες  και έτσι 310 οικογένειες  που το έχουν ανάγκη με  βάση  αντικειμενικά κριτήρια  , ενισχύονται μηνιαία  αποδεικνύοντας  έμπρακτα ότι η  κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στον τόπο μας είναι   ουσιαστική  .
 Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ακαδημίας εκφράστηκαν ευχαριστίες για την συνεργασία και διαβεβαίωσαν το Δήμαρχο Χανίων ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου Χανίων .
p1
p2
Read more »

Αρχαία τριήρης βρέθηκε στην Ουκρανία!


Πολεμικό αρχαίο πλοίο εντοπίστηκε στο βυθό των ακτών της Μαύρης Θάλασσας, στα παράλια της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, είναι το αρχαιότερο από τα ναυάγια που εντοπίστηκαν στην περιοχή.
Το εύρημα ανήκει στον 5ο αιώνα π.Χ. σύμφωνα με τους ειδικούς οι οποίοι εντόπισαν πολλούς αμφορείς που ανάγονται στην εποχή εκείνη, όπως αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Η χρονολογία του σκάφους σχετίστηκε με τα κεραμικά και από τους αμφορείς που βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση», δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου Υποβρύχιας Εξερεύνησης της Μαύρης Θάλασσας, Σεργκέι Βορόνοφ, επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής «Ακτή των Θεών»/ ‘Берег Богов’, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αμφορείς είναι τύπου του νησιού της Χίου.
Οι Ουκρανοί αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μερικές δεκάδες ναυάγια αρχαίων πλοίων, πολλά από τα οποία έχουν λεηλατηθεί.
Η θέση της τριήρους δεν έχει καθοριστεί. Έγινε γνωστό μόνο ότι ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του κέντρου, σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα και στη λεκάνη της Αζοφικής Θάλασσας, βρίσκονται 2500 ναυάγια και 24 πόλεις υπό των υδάτων.
Τα ναυάγια αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους αρχαιολόγους αλλά και για τους…αρχαιοκάπηλους, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.
[Πηγή olympia.gr]
Read more »

46,8 δισ. ευρώ είναι τα «κόκκινα δάνεια»


Περίπου το μισό των αναμενόμενων ακαθάριστων ζημιών από επισφάλειες, που αφορούν στην περίοδο έως και το τέλος του 2014, το έχουν ήδη εγγράψει οι ελληνικές τράπεζες στους ισολογισμούς τους, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2011.
 Όπως αναφέρει η εφημερίδα kerdos, συνολικά, δεκαεπτά ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη σχηματίσει από τον περυσινό Δεκέμβριο, συνολικές προβλέψεις για επισφάλειες, ύψους 24,7 δισ. ευρώ, έναντι αναμενόμενων ζημιών από πιστωτικό κίνδυνο, συνολικού ύψους 46,8 δισ. ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more »

Την παραίτηση του Στουρνάρα ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Σε δήλωση του Νότη Μαριά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπεύθυνου τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, ζητείται η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αφού διατηρούνται στις θέσεις τους εμπλεκόμενοι με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Ζητούμε την άμεση παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αφού κρατά ακόμη στις θέσεις τους στο ΤΑΙΠΕΔ την εμπλεκόμενη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Ελένη Παπακωνσταντίνου, μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ταμείου, καθώς επίσης τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Τάκη Αθανασόπουλο και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου που την τοποθέτησαν.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η ομάδα της συγκυβέρνησης έχει πολλά πλοκάμια με τους εμπλεκόμενους της λίστας Λαγκάρντ».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more »

Σύσκεψη για δημιουργία ιχθυόσκαλας στην Ανατολική Κρήτη

Οι δυνατότητες για τη δημιουργία ιχθυόσκαλας στην Ανατολική Κρήτη με την συνεργασία της υπάρχουσας ιχθυόσκαλας στα Χανιά, εξετάστηκαν σε σύσκεψη με την συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη, του Προέδρου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Ελλάδας (ΟΚΑΑ) Κώστα Ξυλούρη, και του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) Γιάννη Μπρά.
IMG 1933
Ο Κώστας Ξυλούρης που με δική του πρωτοβουλία επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο, πρότεινε στην αντιπεριφερειάρχη, ότι ο φορέας στον οποίο εκείνος προεδρεύει μπορεί να χρηματοδοτήσει την μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία της ιχθυόσκαλας στην Ανατολική Κρήτη που θα εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα όλους τους παραγωγούς.
«Είναι ανάγκη δημιουργίας μεγάλης ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο που θα καλύπτει την Ανατολική Κρήτη, και θα συνεργάζεται με αυτή των Χανίων ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι παραγωγοί των αλιευτικών σκαφών. Με τη δημιουργία της νέας μεγάλης ιχθυόσκαλας θα υπάρξει έλεγχος στην διακίνηση-εμπορία αλιευμάτων, αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και εσόδων για την Κρήτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ξυλούρης, προσθέτοντας ότι «η αλιεία είναι ο δεύτερος μετά τον τουρισμό πλουτοπαραγωγικός τομέας της χώρας μας και ο Οργανισμός μας δίνει μεγάλη έμφαση στις υποδομές αλιείας αλλά και στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα».
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη επεσήμανε ότι «στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας προτείνεται η δημιουργία ιχθυόσκαλας. Ωστόσο το θέμα, χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, ώστε να αναλυθούν όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την λειτουργία της».
Τέλος ο Πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Μπράς εμφανίστηκε καταρχήν θετικός στην δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο. «Θα το δούμε το θέμα με προσοχή όπως επίσης που μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι η λειτουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο θα συνεισφέρει συνολικότερα στην ανάπτυξη του νησιού, ενώ θα δώσει και νέες θέσεις εργασίας».
Read more »

7ο Σκακιστικό Τουρνουά στο Ηράκλειο

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου πραγματοποιείται από τις 2 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Capsis Astoria, το 7ο Σκακιστικό Τουρνουά στο πλαίσιο του Grand Prix Chess Festival. Τα άλλα δύο τουρνουά μέσα στο 2013, θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 11 Μαΐου και από 3 έως 8 Σεπτεμβρίου.
Κύριο χαρακτηριστικό του 7ου Σκακιστικού Τουρνουά είναι η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών, που είναι και ο στόχος των διοργανωτών, ενώ οι συνολικές συμμετοχές ξεπερνούν τις 100.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε δήλωσή του ευχαρίστησε το Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου για την προσπάθεια που κάνει και τόνισε: «Το ευχάριστο είναι ότι στο τουρνουά συμμετέχουν κυρίως παιδιά και αυτό συνιστά ένα σπουδαίο πνευματικό και αθλητικό έργο. Είναι περήφανος που συνεργάζομαι μαζί τους και επισημαίνω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με τις δυνατότητες που έχει, θα συνεχίσει να στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες. Στην επόμενη εκδήλωση, διότι τώρα δεν προλαβαίνουμε, θα είναι παρούσα και η Παιδική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διότι θέλουμε να ενώσουμε τις δύο αυτές πρωτοβουλίες, που μπορούν να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία.»
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου Νίκος Παπανδρέου, υπογράμμισε: «Έχουμε χαράξει μια γραμμή και αυτή ακολουθούμε: να μάθουν σκάκι όλα τα παιδιά του Ηρακλείου. Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες να συμμετέχουν με τα παιδιά τους στο τουρνουά. Το τουρνουά είναι επίσημο και ενταγμένο στο καλεντάρι της Σκακιστικής Ομοσπονδίας και όλες οι παρτίδες θα σταλούν στην Παγκόσμια Στατιστική Ομοσπονδία για να μετρήσουν στην αξιολόγηση των αθλητών.»
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκδηλώσεων του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου, Κώστα Κλώκα, το τουρνουά είναι χωρισμένο σε δύο ομίλους. Ο ένας όμιλος έχει τα παιδιά μέχρι 14 ετών και ο άλλος είναι ανοικτός και συμμετέχουν προωθημένοι σκακιστές. «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στον ανοικτό όμιλο βλέπουμε όλο και περισσότερα παιδιά, που μεταπήδησαν από το β΄ γκρουπ και συναγωνίζονται καταξιωμένους παίκτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.IMG 1960
Read more »

Κίνημα «1 ευρώ » για τα τέλη κυκλοφορίας


eyroΦαίνεται ότι μετά τα διόδια το «Δεν πληρώνω» επεκτείνεται και στα τέλη κυκλοφορίας. Ενδεικτικό είναι ότι το Κίνημα Δεν πληρώνω και Αλληλεγγύης Τρικάλων καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στη ΔΟΥ τη Δευτέρα και να καταβάλουν 1 ευρώ για τα τέλη...

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Κίνημα καλεί «όλους τους Τρικαλινούς πολίτες που δεν έχουν, δεν μπορούν και δεν θέλουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2013, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου και από ώρα 10 π.μ. και μετά να προσέλθουν στη ΔΟΥ Τρικάλων (1ος όροφος) για να καταβάλουν (πληρώσουν) 1 ΕΥΡΩ ο καθένας για τα τέλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διότι τα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον νόμο και το Συμβούλιο Της Επικρατείας (Σ.Τ.Ε.), δεν είναι φόρος, αλλά ανταποδοτικό τέλος, και κακώς και παρανόμως εισπράττονται».

Μάλιστα δημοσιεύεται και η σχετική Αίτηση-Δήλωση για την καταβολή του ενός ευρώ.

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Του .............................. κάτοχου

Α.Δ.Τ................,κατοίκου..................

ΠΡΟΣ

1. Τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων κύριο Γεώργιο Ταγαρίδη και μέσω αυτού στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στους:

- Υπουργό Οικονομικών
- Ολομέλεια Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
- Συνήγορο του Πολίτη
- Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Διοικητή Τροχαίας Τρικάλων

ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Ι.Χ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013

« Κατάθεση ποσού ενός (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2013»

Κύριε.Προϊστάμενε
παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2013 για το αυτοκίνητο μουΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ .........

με το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ Δημοσίου έναντι χρήσης του κακού οδικού δικτύου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογία:

1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στην προκειμένη περίπτωση στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από το ποσό που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό και με πολλά θύματα (νεκρούς και τραυματίες) για τους πληρωτές Τρικαλινούς του τέλους ιδιοκτήτες των ΙΧ.
Η υστέρηση και υπανάπτυξη του Νομού οφείλεται κύρια και από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες και η τρόικα. Αντί να καταβάλλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωσηαπό το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάσταχτα χαράτσια.

2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματα μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου.

3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η Ιανουαρίου.

5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα ως όφειλε!

6) Διότι, ενώ ο μισθός μου, και το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκαν δραματικά, κατά 40%-50%, ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία και μάλιστα σε ένα απλό αυτοκίνητο που κατάφερα με δυσκολία να προμηθευτώ.

7) Διότι, αδυνατώ να τα πληρώσω όλα αυτά τα χαράτσια, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο, το δε Δημόσιο - Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60% του ποσού (1,78 ?) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους άθλιους και ένα καθημερινό βασανιστήριο περιμένει όλους τους πολίτες προκειμένου να μεταβούν με το αυτοκίνητο τους, στην εργασία τους με ζημιές και με διάφορες φθορές στο όχημα μου χωρίς κανείς να με αποζημιώνει ούτε σε είδος αλλά ούτε και σε υπηρεσίες για τις ζημιές αυτές.

8) Οι αποφάσεις του ΣΤΕ συνηγορούν υπέρ της άποψης μου και ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει και να απειλεί τους πολίτες, ούτε τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να προβούν σε διοικητική πράξη σε βάρος μου μετά την παρούσα δήλωση-πρόσκληση μου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

9) Δεν αρνούμαι, διαφωνώ με το υψηλό κόστος των κακών υπηρεσιών που μου παρέχονται, ενώ έχει μετατραπεί σε κεφαλικό φόρο, αδυνατώ να πληρώσω αυτό το ποσόν συμμετέχω συμβολικά προτάσσοντας με τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης της οικογένειας μου.

10) Αρνούμαι να καταβάλλω στις τράπεζες ή μέσω webbanking τα τέλη, αφενός για όλους τους λόγους που δηλώνω με το παρόν, αφετέρου δεν μου διασφαλίζονται τα προσωπικά μου δεδομένα αφού δεν εμπιστεύομαι πλέον το τραπεζικό σύστημα και ούτε θέλω καμία συναλλαγή μαζί τους εκ πεποιθήσεως, διότι αυτοί έχουν παραδώσει τη χώρα μου και το λαό μας στους ξένους κατακτητές.

11) Τέλος ζητώ με την παρούσα Δήλωση μου (δια της Υπηρεσίας σας) να τεθεί εκ νέου το ερώτημα προς την ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που σας αναφέρω δηλαδή ότι η ιδιωτική μου διαφορά με το Δημόσιο αφορά τον τύπο και την ουσία των συμφραζόμενων στα πλαίσια της 428/2005 απόφασης του Αρείου Πάγου, όσον αφορά των χαρακτηρισμό των τελών κυκλοφορίας κ.λ.π. η οποία δεν πάρθηκε υπόψη στην έκδοση της γνωμάτευσης 40/2012 του τμήματος Δ' του Ν.Σ του Κράτους.

Τρίκαλα 31 Δεκεμβρίου 2012

o Δηλών - Αιτών

Πηγή:trikalain.gr
Read more »

Μέλι: Η «τροφή των θεών» στο τραπέζι μας


meliΗ αξία του έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια. Το μέλι αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων πληθυσμών και χρησιμοποιούνταν τόσο για τη διατροφή τους, όσο και σαν συστατικό σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Ακόμα και σήμερα αποτελεί βασικό συστατικό στη διατροφή μας.

Στους αιγυπτιακούς παπύρους, πριν από 3.500 χρόνια, αναφέρεται ως θεραπευτικό μέσο. Στο βιβλίο της ζωής των αρχαίων Ινδών αναφέρεται ότι η ζωή παρατείνεται όταν στην καθημερινή δίαιτα υπάρχει το γάλα και το μέλι.

Το νέκταρ αποτελούσε την τροφή των αθάνατων ολύμπιων θεών. Με μέλι ανατράφηκε ο Δίας από τη νύμφη μέλισσα.
Ο Ιπποκράτης συνιστούσε το μέλι για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, το ίδιο και ο Αριστοτέλης που πίστευε ότι το μέλι παρατείνει τη ζωή.

Οι Αιγύπτιοι προσέφεραν στους θεούς τους κηρήθρες με μέλι ως πολύτιμο δώρο αφοσίωσης και εξευμενισμού.

Γιατί μέλι και όχι ζάχαρη;

Υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία για το μέλι, που εξυμνεί το θαυμάσιο αυτό προϊόν της φύσης. Για το μέλι δεν έχει γραφτεί τίποτα εναντίον. Αντίθετα η ζάχαρη έχει κατηγορηθεί για πληθώρα παρενεργειών στον άνθρωπο. Το υψηλό επίπεδο χοληστερίνης, οι πονοκέφαλοι, η κούραση, η ερεθιστικότητα, η δυσκοιλιότητα αποδίδονται κατά ένα μεγάλο μέρος στην κοινή ζάχαρη.

Η ζάχαρη είναι ένα βιομηχανοποιημένο προϊόν, αποτέλεσμα χημικής επεξεργασίας. Το μέλι είναι ένα φυσικό βιολογικό προϊόν κατευθείαν από τη φύση και δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία.

Η ζάχαρη αποτελείται αποκλειστικά από ζαχαρόζη, ενώ το μέλι περιέχει τουλάχιστον 180 διαφορετικές ουσίες, οι οποίες διασυνδέονται οργανικά με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να τα φτιάξει τεχνητά, παρά τη γνωστή σύνθεση.

Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε στη μαγειρική τη ζάχαρη με κάτι πιο φυσικό, όπως το μέλι!

Θρεπτική αξία του μελιού

Τα ζάχαρα του μελιού είναι απλά, απορροφούνται αμέσως, γι' αυτό και το μέλι είναι μια γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, τους αθλητές, τα παιδιά, τις εγκύους, τους αρρώστους και για κάθε ταλαιπωρημένο οργανισμό.

Το μέλι έχει ανόργανα στοιχεία γνωστά σαν ιχνοστοιχεία, τα οποία παίζουν σπουδαίο ρόλο στο μεταβολισμό και τη θρέψη, είναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, συμμετέχουν σε διάφορα ενζυμικά συστήματα και τέλος ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου.

Το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει τον ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει προβλήματα έλκους στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Επιπλέον, η συγκέντρωση των βιταμινών βοηθούν στην απορρόφηση των ζαχάρων.

Η κατανάλωση μελιού βοηθά τη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας, λόγω του σιδήρου που περιέχει.

Κρυστάλλωση μελιού και ποιότητα

Η κρυστάλλωση είναι φυσικό φαινόμενο που δεν προξενεί καμία αλλαγή στη θρεπτική και βιολογική ιδιότητα του μελιού. Σχετίζεται με τη φυτική προέλευση του μελιού και επηρεάζεται από τη χημική του σύνθεση. Οι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα κρυστάλλωσης είναι η συγκέντρωση της γλυκόζης και του νερού, η σχέση φρουκτόζης/γλυκόζης, η περιεκτικότητα του δείγματος σε γύρη, η παρουσία του ζαχάρου μελιξιτόλη κ.ά.

Ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι χαλασμένο, ούτε και νοθευμένο. Το κρυσταλλωμένο μέλι ρευστοποιείται εύκολα σε μπεν-μαρί, χωρίς να χάσει καμιά από τις βιολογικές και θρεπτικές του ιδιότητες.

Το χρώμα του μελιού

Το χρώμα είναι χαρακτηριστικό της προέλευσης του μελιού. Τα σκοτεινόχρωμα μέλια είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο κ.λπ.) και συνεπώς έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Τα ανοιχτόχρωμα έχουν ωραίο άρωμα και γεύση.

Νοθεία και μέλι

Το μέλι είναι από τα ελάχιστα τρόφιμα που δεν νοθεύονται. Αναμιγνύεται δύσκολα με νερό, γλυκόζη ή άλλη γλυκαντική ουσία.

Ελληνικό και όχι ξένο

Το ελληνικό μέλι ποιοτικά είναι καλύτερο από το εισαγόμενο για τους παρακάτω λόγους:

Η γεύση των ελληνικών μελιών είναι ανώτερη εκείνης των εισαγομένων.

Συχνά το εισαγόμενο μέλι είναι «νερουλό», δηλαδή έχει μεγαλύτερη ποσότητα υγρασίας από ό,τι το ελληνικό. Όσο υψηλότερα ποσοστά υγρασίας έχει το μέλι τόσο περισσότερο κινδυνεύει να ξινίσει.

Η τεχνολογία μελιού στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα προχωρημένη, με αποτέλεσμα το ελληνικό μέλι να δέχεται την ελάχιστη τυποποίηση και επεξεργασία. Αντίθετα το εισαγόμενο μέλι είναι προϊόν τυποποίησης και προχωρημένης επεξεργασίας (αφαίρεση γύρης, υπερβολικό ζέσταμα, χαρμάνια για να μην κρυσταλλώνει, αλλαγή χρώματος κ.ά.).

Συσκευασία μελιού

Η γυάλινη συσκευασία είναι καλή γιατί το γυαλί είναι ουδέτερο υλικό και δεν αντιδρά με το μέλι ώστε να αλλοιώσει την ποιότητα του. Παράλληλα ο καταναλωτής βλέπει τι αγοράζει (χρώμα, ρευστότητα, κρυστάλλωση, καθαρότητα).

Η τενεκεδένια συσκευασία βοηθά περισσότερο στη διατήρηση της βιολογικής αξίας του μελιού γιατί δεν επηρεάζεται σημαντικά η βακτηριοστατική δράση του μελιού.

Τα πλαστικά βάζα είναι ακατάλληλα, πρέπει να αποφεύγονται.

Πηγή: diatrofi.gr
Read more »

Χανιά: Να τιμωρηθούν όσοι λήστεψαν τον ελληνικό λαό, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος

Την παραδειγματική τιμωρία και τη δήμευση των περιουσιών όλων όσων λήστεψαν- όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- τον ελληνικό λαό ζήτησε, το μεσημέρι από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του στην Κρήτη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τα Σφακιά και, στη συνέχεια, τη δημοτική αγορά των Χανίων, όπου και αντάλλαξε ευχές με καταστηματάρχες και πολίτες.
Σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στις δύσκολες, όπως είπε, στιγμές που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. «Γυρίζουμε από τα Σφακιά, από τον τόπο όπου ο λόγος τιμής, είναι ισχυρότερος του όρκου. Από τον τόπο που ξεκίνησε ο ξεσηκωμός για να πετάξουμε τον τουρκικό ζυγό. Οι Έλληνες, οι Ελληνίδες, η Ελληνική οικογένεια περνά, αυτές τις μέρες, μια πολύ δύσκολη περιπέτεια. Μια περιπέτεια που μας έβαλαν οι δανειστές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Ο ελληνικός λαός, αυτή τη χρονιά που έρχεται, πρέπει να δώσει τη δική του μάχη για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Για την αποβολή εκείνων οι οποίοι λειτουργούν ως νέοι κατακτητές».
Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να χτυπηθεί η ατιμωρησία, να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι όσοι παρανόμησαν σε βάρος του ελληνικού λαού. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι η ώρα, όμως παράλληλα, να χτυπήσομε και την ατιμωρησία. Έρχονται και φεύγουνε διάφορες λίστες, λίστες με παράνομους που πήραν τα χρήματα από τον ελληνικό λαό, τα έβγαλαν στο εξωτερικό για να εξαγοράσουν στη συνέχεια τα κατασχεμένα σπίτια, τις κατασχεμένες επιχειρήσεις, τα κατασχεμένα χωράφια του ελληνικού λαού. Είναι η ώρα που θα πρέπει να αποδείξει το ελληνικό κράτος ότι τιμωρεί. Η ελληνική δικαιοσύνη να συλλάβει εκείνους οι οποίοι παρανόμησαν, να δημευτούν οι περιουσίες τους. Είναι η ώρα που δεν θα πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο με τους δήθεν νόμους περί ευθύνης υπουργών και τις βουλευτικές ασυλίες πολιτικοί, που δεν έβαλαν απλώς το δάκτυλο στο μέλι, αλλά που εκτέλεσαν τις ελληνικές οικογένειες. Αν αυτό δεν γίνει τώρα, εάν δεν αποφασίσει η ελληνική Πολιτεία να τιμωρήσει παραδειγματικά, ποινικά αλλά και αστικά, με δήμευση περιουσιών εκείνους που λήστεψαν τον ελληνικό λαό, τότε θα είναι υπεύθυνοι για την ατιμωρησία εκείνοι που θα ξεσηκώσουν πλέον τη λαϊκή οργή και θα οδηγήσουν σε λαϊκά δικαστήρια αυτούς, που μένουν τόσα χρόνια ατιμώρητοι. Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατρακύλα της μεταπολίτευσης.
Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τη στήριξη του ελληνικού λαού θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε αυτή την φαυλοκρατία που επικράτησε μέχρι σήμερα» τόνισε ο Καμμένος.


 Πηγή: ΑΠΕ
Read more »

77χρονος κάηκε ζωντανός στο Ηράκλειο

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην οδό Ευρώπης, βρέθηκε σήμερα το πρωί, από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένας 77χρονος άνδρας.

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 09.08 το πρωί, για καπνούς που έβγαιναν από το σπίτι, στο κέντρο του Ηρακλείου. Στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα, με τους πυροσβέστες να αντικρίζουν, ανοίγοντας το σπίτι, τον ηλικιωμένο με εμφανή εγκαύματα στο σώμα του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο άτυχος άνδρας που έμελε να φύγει από τη ζωή, ένα 24ωρο πριν την έλευση του νέου έτους, πιθανότατα κάηκε ζωντανός από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του.

Πηγή cretalive.gr

Read more »

22,6% Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» ο ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 22,6%, η Νέα Δημοκρατία 21,5%, η Χρυσή Αυγή 9,8%, το ΠΑΣΟΚ 6,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 50,9% έναντι 31,6% της ΝΔ , ενώ στην πρωθυπουργική καταλληλότητα ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 46,1% έναντι 31,4%.
Καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 54,5%, ενώ καθόλου ικανοποιημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση παρουσιάζεται το 49,5% των ερωτηθέντων.
 
Το 43,6% θεωρεί καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 33,5% μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
 
Το 58,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ το 28,3% θα προτιμούσε την άμεση διεξαγωγή εκλογών.
 
Το 70,7% προτιμά να γίνει περισσότερο αναλογικό το εκλογικό σύστημα, ώστε να εξαναγκάζονται τα κόμματα σε συνεργασίες, ενώ το 22,2% τονίζει ότι το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να δίνει ισχυρές, προφανώς αυτοδύναμες κυβερνήσεις.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Read more »

Να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ οι μικρές επιχειρήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από το καθεστώς ΦΠΑ οι μικρές επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ .
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στην «Καθημερνή της Κυριακής» , το οικονομικό επιτελείο εξετάζει προσεκτικά την πρόταση της Τρόικα για την απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ αλλά όπως τονίζει «αλλά όταν βάζεις ένα πλαφόν, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός».
Παράλληλα προαναγγέλλει εντατικοποίηση ελέγχων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και επιβολή προστίμων ενώ επισημαίνει ότι ήδη άρχισαν να καταβάλλουν τους προβλεπόμενους φόρους και πρόστιμα όσοι εκλήθησαν με επιστολή από την εφορία να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Read more »

Χανιά: Σύλληψη δύο νεαρών για κλοπές σε σχολείο στον Πλατανιά


Δύο νεαροί Χανιώτες συνελήφθησαν σήμερα από τις διωκτικές αρχές, καθώς το τελευταίο διάστημα φέρονται να έχουν διαπράξει τρεις φορές κλοπές σε σχολείο στην περιοχή του Πλατανιά, αφαιρώντας πετρέλαιο και άλλα είδη. Πρόκειται για δυο άτομα ηλικίας 28 και 18 ετών, που φέρονται να αποπειρώνται να κλέψουν πετρέλαιο από σχολείο της δημοτικής ενότητας Μουσούρων του Πλατανιά.
Οι δυο νεαροί έγιναν αντιληπτοί από αστυνομική περίπολο και τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας στον προαύλιο χώρο του σχολείου αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Σύμφωνα με την προανάκριση που διενήργησε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δράστες είναι οι δύο συγκεκριμένοι νεαροί, γι’ αυτό και συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο συλληφθέντες, κατά το παρελθόν, είχαν διαρρήξει δύο φορές το ίδιο σχολείο και είχαν προβεί στην αφαίρεση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και στην αφαίρεση οκτακοσίων λίτρων
Read more »

27 Δεκ 2012

Εφαγαν τον φίλο τους

Δύο Ρώσοι ψαράδες χάθηκαν σε δάσος και ένας τρόπος υπήρχε για να επιβιώσουν: να φάνε το νεκρό τους φίλο που είχε παγώσει από το κρύο.
Οι δύο επιζήσαντες, μαζί με άλλους δύο αλιείς είχαν μεταβεί τον Αύγουστο σε μια περιοχή σε περιοχή της Σιβηρίας κι έκτοτε αγνοούνταν.
Οι επιζήσαντες βρέθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου κοντά σε ένα ποτάμι, τουλάχιστον 250 χλμ. από την κοντινότερη πόλη, όμως τα άλλα δύο μέλη της ομάδας αγνοούνταν. Στην αρχή είπαν πως τους έχασαν, όμως όταν ένα από τα δυο σώματα βρέθηκε κομματιασμένο, τότε ξεκίνησε μια έρευνα για ανθρωποκτονία.
Οι δύο ψαράδες δεν συνελήφθησαν, αλλά θεωρήθηκαν μάρτυρες στην υπόθεση. Μετά από ώρες ανακρίσεων ο ένας από τους δύο λύγισε και ομολόγησε. Είχαν αναγκαστεί να φάνε το φίλο τους που είχε πεθάνει. Όπως αποκαλύφθηκε, τρεφόντουσαν από το σώμα του για εβδομάδες.
Ο τέταρτος της ομάδας αγνοείται ακόμα.
Το μόνο που βρέθηκε από τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς ήταν το σκάφος των αλιέων, μισοβυθισμένο.
Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.gr
Read more »

Δύο τόνους τρόφιμα θα μοιράσει ο Καμμένος


kammenos123Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, έφτασε το πρωί στην Κρήτη με το πλοίο της γραμμής.

Ο Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις του στάθηκε για μια ακόμα φορά στο μνημόνιο και τους δανειστές ''πρέπει να απεγκλωβιστούμε το γρηγορότερο από τη Μέρκελ και τους διεθνείς τοκογλύφους για να ανασάνει ο ελληνικός λαός'' δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος θα μοιράσει στον Σύλλογο Αγάπης του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη στο Ηράκλειο δύο τόνους τρόφιμα.


www.spirospero.gr
Read more »

Αμφισβητούν 152 νησιά μας

Στην αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας 152 νησιών και νησίδων, η οποία, σύμφωνα με την Τουρκία είναι αμφιλεγόμενη και άλλων 16 νησιών, τα οποία έχει "ιδιοποιηθεί παράνομα η Ελλάδα", προχώρησε η Τουρκία μέσω δημοσιευμάτων και δηλώσεων στελεχών της τουρκικής νομενκλατούρας.
Η τουρκική επίθεση έρχεται λίγες μέρες μετά την πρόκληση Ερντογάν, ότι η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εθνικιστικής εφημερίδας Zaman, συνολικά 16 νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου έχουν ιδιοποιηθεί παράνομα από την Ελλάδα, λόγω της αμέλειας της τουρκικής κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση αγνόησε την εξαγορά των νησιών της Τουρκίας από την Ελλάδα, προκειμένου να είναι σε θέση να πάρει μια ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις από την Ε.Ε. το 2004» αναφέρει ο Ουμίτ Γιαλίμ, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, σημειώνοντας ότι η εξαγορά των νησιών από την Ελλάδα ξεκίνησε το 2004 με τα δύο νησιά Donkey και Bulamas, ανοιχτά των ακτών της πόλης Ντιντίμ στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου.

Πηγή: Δημοκρατία
Read more »

Ηράκλειο: Τραυματισμός γιατρού στο νοσοκομείο από συγγενή ασθενούς

Ένας επιμελητής γιατρός του Βενιζελείου νοσοκομείου χτυπήθηκε από συγγενή ενός ασθενή, ο οποίος περίμενε έξω από το Παθολογικό ιατρείο, στα έκτακτα περιστατικά.Ο άγνωστος επιτέθηκε στον γιατρό την ώρα που εξέταζε ασθενή, ζητώντάς του να διακόψει και να δει συγγενικό του πρόσωπο. Το περιστατικό συνδυάζεται και με το γεγονός ο δράστης, πριν από ένα και πλέον χρόνο, είχε μεταφέρει τον παππού του στο νοσοκομείο και τον έστειλαν σε νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία, εξέταση που δεν γινόταν στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και αυτόπτες μάρτυρες ο νεαρός άνδρας,αφού ξυλοκόπησε τον 45χρονο γιατρό χτυπώντας τον με κλωτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο και στο θώρακα, το έβαλε στη συνέχεια στα πόδια.Ο γιατρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.Την επίθεση καταδίκασαν ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Νίκος Κοκκίνης, καθώς και ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ, ενώ αύριο θα κατατεθεί και μήνυση κατά του δράστη.


Πηγή: Express.gr



Read more »

Ηράκλειο: Διανομή 12 τόνων τροφίμων σε οικογένειες

Διανομή 12 τόνων τροφίμων σε οικογένειες ορεινών περιοχών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης, ξεκίνησε σήμερα ο δήμος Ηρακλείου.

Εξάλλου, με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής και κονδύλια του δήμου πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων από σούπερ μάρκετ σε άλλες 1.700 οικογένειες, που έχουν ήδη καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες.Οι οικογένειες αυτές θα μπορούν από σήμερα με ειδικά κουπόνια να προμηθεύονται από συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ τσάντα με γάλα, αλεύρι, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, ζάχαρη.

Οι οικογένειες, που στηρίζονται, ανέρχονται σε 2.420. Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε την επόμενη περίοδο ο αριθμός των δικαιούχων να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και να υποστηριχθούν περισσότεροι Έλληνες αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η διανομή των τροφίμων ξεκίνησε σήμερα από τον 'Αγιο Σύλλα και τον Προφήτη Ηλία, ενώ ο δήμαρχος που βρέθηκε στις αποθήκες απ΄όπου ξεκίνησε η διανομή τόνισε ότι η δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του δήμου στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης θα είναι δίπλα στις φτωχές οικογένειες, ιδιαίτερα των ορεινών αγροτικών περιοχών.

 Πηγή: Express.gr
Read more »

Φρικτό έγκλημα στην Ξάνθη‏

Μια γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη σε ακάλυπτο οικοδομής, στην οδό 40 Εκκλησιών και Κοραή  στην Ξάνθη.Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 τα ημερώματα.
 Η 32χρονη που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και είχε έρθει στο πατρικό της για τις μέρες των Χριστουγέννων,  είχε μόλις επιστρέψει από διασκέδαση μαζί με φίλη της , η οποία την αποχαιρέτησε δύο στενά πιο κάτω από το πατρικό της στπί

Η άτυχη κοπέλα δεν πρόλαβε να βάλει το κλειδί στην πόρτα όταν της επιτέθηκαν άγνωστος ή άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων η κοπέλα, βιάστηκε, μαχαιρώθηκε και στη συνέχει την έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας βενζίνη από μηχανάκι που ήταν στην πιλοτή.

Ο μαρτυρικός θάνατος της κοπέλας σημειώθηκε ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι του διαμερίσματος των γονιών της ενώ οι γείτονες την άκουγαν να ουρλιάζει και ειδοποποίησαν την Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής  η κοπέλα ήταν γυμνή και είχε ξεψυχήσει. Το σοκ ήταν τεράστιο για όλους τους περίοικους και για τους άνδρες της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, στη θέα της άτυχης κοπέλας,

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνονομικές δυνάμεις και η ηγεσία της Αστυνομίας της ΑΜΘ.

xanthipress.gr
Read more »

Bloomberg: Η Petroceltic θα ψάξει για πετρέλαιο στην Ελλάδα


petrΤην πρόθεση της Petroceltic International Plc, μιας εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο και την ανατολική Ευρώπη, να ψάξει πετρέλαιο στην Ελλάδα αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η εταιρία έχει κάνει ήδη αίτηση για να εκδοθεί άδεια εξορύξεων τόσο σε χερσαίο όσο και σε ύπερακτιο οικόπεδο. Όπως μάλιστα δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Δουβλίνο ο Brian O'Cathain, διευθύνων σύμβουλος της Petroceltic, η αίτηση έχει γίνει από κοινού με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Edison SpA.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, και ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ, Βασίλης Τσάιτας. «Κάναμε αίτηση σαν κοινοπραξία» είπε και πρόσθεσε πως κάθε εταίρος διαθέτει ίσα μερίδια και η αίτηση εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Το χερσαίο οικόπεδο βρίσκεται στην Ήπειρο και το υπεράκτιο στον Πατραϊκό κόλπο, είπε ο κ. Τσάιτας στο Bloomberg. «Αν η προσφορά είναι επιτυχής, τα ΕΛΠΕ θα είναι ο φορέας εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Βασίλης Τσάιτας.
best.gr
Read more »

25 Δεκ 2012

Αυτό είναι το ακριβότερο φρούτο στον κόσμο!


Το ακριβότερο φρούτο στον κόσμο! Η διαδικασία της ανάπτυξής του διαρκεί περίπου 2 χρόνια, ενώ η καλλιέργειά του γίνεται βάσει συγκεκριμένων βικτωριανών μεθόδων κηπουρικής.

Ένας σπάνιος εξωτικός ανανάς που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 16.000 ευρώ το τεμάχιο! Επιπλέον, το ακριβότερο φρούτο στον κόσμο φυτεύεται και ευδοκιμεί σε ένα ειδικό υπόστρωμα εδάφους που περιέχει κοπριά και ούρα αλόγου και αρκετό άχυρο.
Η υπερπολυτελής... συγκομιδή έγινε πρόσφατα στους κήπους «Cornwall's Lost Gardens of Heligan» στο Ηνωμένο Βασίλειο και περιλαμβάνει μόλις 8 ανανάδες! «Το κόστος της καλλιέργειας για κάθε ανανά ξεχωριστά αγγίζει τα 1.700 ευρώ, ενώ η γεύση τους είναι εκρηκτική και το άρωμά τους μοναδικό, αναφέρει ο υπεύθυνος του Κήπου James Stephens.
Αξίζει να σημειώσουμε, βέβαια, πως τα φρούτα δεν διατίθενται προς πώληση καθώς το προσωπικό των κήπων θέλει να τα κρατήσει όλα για δική τους κατανάλωση! «Η τιμή την οποία υπολογίζουμε είναι νομίζω αρκετά δίκαιη για την ποιότητα του συγκεκριμένου φρούτου, αρκεί να σκεφτείτε πως 90 και πλέον τόνοι κοπριάς χρειάζονται στα δύο χρόνια της ανάπτυξής του, και όχι οποιαδήποτε κοπριά!», συμπληρώνει ο υπεύθυνος.


www.spirospero.gr
Read more »

Τραγωδία στο Ηράκλειο με έναν νεκρό σε τροχαίο


Τραγωδία στο Ηράκλειο με έναν νεκρό σε τροχαίοΠαραμονή Χριστουγέννων και δυστυχώς η Κρήτη θρηνεί και πάλι άλλο ένα θύμα που «έσβησε» στην άσφαλτο.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε έξω από τον Μοχό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη περιοχή Μάχα λίγο μετά τις 19:30. Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr ένας 32χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να μπει σε χωράφι και να προσκρούσει πάνω σε δέντρο.
Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ο 32χρονος ανασύρθηκε νεκρός.
Read more »

Στην Κρήτη ο Πάνος Καμμένος


anelΑπό την Κρήτη ξεκινάει την προσπάθεια ανασύνταξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ελληνική περιφέρεια ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Την ερχόμενη Πέμπτη, ο κ. Καμμένος θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το Ηράκλειο.

Ο κ. Καμμένος θα έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη και φίλους του κόμματος, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για τα Χανιά.


www.spirospero
Read more »

Ρωσία: Στους 123 οι νεκροί από το ψύχος

Στους 123 ανέρχονται οι νεκροί από το κύμα ψύχους που πλήττει τη Ρωσία το τελευταίο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με σημερινό απολογισμό των αρχών. Το θερμόμετρο στη Μόσχα έφτασε ακόμη και στους -30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Σιβηρία πλησίασε του -60.
«Από την αρχή του κύματος ψύχους 123 άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία και από κρυοπαγήματα» ανέφερε νοσοκομειακή πηγή στο πρακτορείο Ιντερφάξ.
Συνολικά 833 άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία, εκ των οποίων οι 345 το τελευταίο 24ωρο. Μεταξύ αυτών ήταν και 14 παιδιά.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο
Read more »

Ηράκλειο: Εκρηκτικός μηχανισμός σε αυτοκίνητο αστυνομικού

Εκρηκτικός μηχανισμός με αμμωνιοδυναμίτιδα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός αστυνομικού, εξεράγει τα ξημερώματα στην οδό Λυσιστράτης, στην περιοχή Γιόφυρο του Ηρακλείου.

Από την έκρηξη το αυτοκίνητο -που ο ιδιοκτήτης του είχε καταθέσει τις πινακίδες- τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε παρακείμενο όχημα.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Πηγή: Express.gr  
Read more »

ΡΕΘΥΜΝΟ:Πήγε για αρπαχτή και κατέληξε με χειροπέδες

Το ... κλίμα των ημερών με την "τάση" κάποιων να κυνηγούν την τύχη τους τις ημέρες των Χριστουγέννων πήγε να εκμεταλλευθεί ένας 48χρονος στο Ρέθυμνο. Ο ιδιοκτήτης καφετέριας, τοποθέτησε μέσα στο κατάστημά του τέσσερα παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ωστόσο σε έλεγχο της αστυνομίας συνελήφθη για παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Στο μεταξύ, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 39χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος – καφενείου και τρεις άνδρες ηλικίας 39, 41 και 65 χρονών, πελάτες του καταστήματος, να παίζουν ζάρια.




www.protothema.gr
Read more »

Στο άρθρο 99 η ΑΓΝΟ


agnoΑίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 περί πτώχευσης κατέθεσε στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, ενώ ζήτησε και προστασία από τους πιστωτές.
Η γαλακτοβιομηχανία ξεκίνησε ως συνεταιριστική και το 2003 είχε περάσει στην ιδιοκτησία του ομίλου Κολιός. Η ΑΓΝΟ αντιμετώπιζε προβλήματα που επιδεινώθηκαν με την κρίση.
Το μερίδιο της στην αγορά είχε υποχωρήσει κάτω από το 2%.


www.spirospero.gr
Read more »

23 Δεκ 2012

Χανιά: Εγκαινιάστηκαν σήμερα οι νέες δικαστικές φυλακές

Σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του σωφρονιστικού μας συστήματος χαρακτήρισε τη λειτουργία των νέων δικαστικών φυλακών της Αγιάς Χανίων, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης που σήμερα, εγκαινίασε τις νέες φυλακές που λειτουργούν από το προηγούμενο Σάββατο και σε αυτές κρατούνται 160 άτομα. O κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του υπουργείου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα περισσότερο ανθρώπινο σύστημα σωφρονισμού και επανέλαβε τον χαρακτηρισμό που είχε αποδώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, στην παλιά δικαστική φυλακή επισημαίνοντας ότι στην παλιά δικαστική φυλακή που πλέον αποτελεί παρελθόν οι συνθήκες για κρατούμενους και προσωπικό ήταν άθλιες.
«Ο υπουργός είχε χαρακτηρίσει την παλιά φυλακή ως ποντικότρυπα. Είχαμε χρέος και είχαμε δεσμευτεί, σύντομα, το νέο κατάστημα να εγκαινιαστεί. Από την αρχή που αναλάβαμε την ηγεσία του υπουργείου είχαμε ως πρώτο στόχο -και βέβαια είναι ένας στόχος διαχρονικός- να κάνομε αποσυμφόρηση στα καταστήματα κράτησης».
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στην έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται στη χώρα αλλά και στο καθήκον της πολιτείας να βελτιώσει τις συνθήκες που σήμερα υπάρχουν. «Πρέπει μέσα από αυτές τις συνθήκες η πολιτεία να διασφαλίζει ότι οι κρατούμενοι και οι εργαζόμενοι στις φυλακές θα έχουν ανθρώπινες συνθήκες», τόνισε, μεταξύ άλλων. Στην τελετή των εγκαινίων το "παρών" έδωσαν, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, οι βουλευτές Χανίων και το σύνολο των τοπικών αρχών.
Η πολιτεία, μέσα σε αυτές τις συνθήκες που σήμερα επικρατούν στη χώρα, πρέπει να διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, γιατί έχουν και αυτοί δικαιώματα και παράλληλα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Βολουδάκης.
Στην ομιλία του ο διευθυντής των φυλακών Γιάννης Κλαπάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του προσωπικού για να λειτουργήσει η νέα φυλακή και τόνισε την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού. Την τελετή του αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Κισάμου - Σελίνου Αμφιλόχιος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη στη χώρα μας να ανοίγουν σχολεία αντί για φυλακές.
Η νέα δικαστική φυλακή των Χανίων είναι η πλέον σύγχρονη στην Ελλάδα.
Εποπτεύεται ηλεκτρονικά, διαθέτει πολλούς κοινόχρηστους χώρους, ενώ και ο προαυλισμός των κρατουμένων γίνεται σε άνετους και μεγάλους χώρους.
Το νέο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κρήτη Ι, όπως είναι η επίσημη ονομασία των νέων φυλακών, κατασκευάστηκε σε οικόπεδο επιφανείας 50 περίπου στρεμμάτων, στην περιοχή δυτικά των Αγροτικών Φυλακών Αγυιάς. Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων του συγκροτήματος είναι 14.855 τετραγωνικά μέτρα με υπόγειους χώρους 2.710 τετραγωνικά μέτρα Περιλαμβάνουν 200 κελιά διαμονής των κρατουμένων, χώρους εντευκτηρίων, αίθουσες ψυχαγωγίας, χώρους ανοικτού και κλειστού επισκεπτηρίου καθώς και ιδιαίτερα προαύλια για τον καθημερινό αυλισμό των κρατουμένων. Επίσης, έχουν προβλεφθεί χώροι για τη λειτουργία ιατρείων, μαγειρείου, χώροι πλυντηρίων-στεγνωτηρίων καθώς και κτίριο πολλαπλών χρήσεων, εκκλησία και υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις. Σε πρώτη φάση, λειτουργούν οι 2 πτέρυγες της φυλακής. Η πρώτη υπουργική απόφαση για την ανέγερση των νέων φυλακών στα Χανιά, υπεγράφη το 1998, ακολούθησε δεύτερη υπουργική απόφαση το 2002 και από το 2005 ξεκίνησαν οι εργασίες με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και υλοποίηση από την «Θέμις Κατασκευαστική» με κόστος που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Στη φυλακή υπηρετούν περίπου 100 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ εγκρίθηκαν και 19 μετατάξεις από άλλες φυλακές. ωστόσο απαιτείται η έγκριση για πρόσληψη 50 τουλάχιστον υπαλλήλων, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι πτέρυγες.


 Πηγή: ΑΠΕ
Read more »

21 Δεκ 2012

, Προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας :από το Δήμο Χανίων

Ο Δήμος Χανίων στα πλαίσια των εορταστικών του εκδηλώσεων παρουσιάζει την  χριστουγεννιάτικη ταινία  « ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ »  του Juha Wuolijoki, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 το απόγευμα στο Δημοτικό σχολείο Βαμβακοπούλου   με ελεύθερη είσοδο .
   Η ταινία:
Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει την οικογένεια του σε ένα ατύχημα. Οι χωριανοί αποφασίζουν να αναλάβουν όλοι μαζί το ορφανό παιδί. Κάθε οικογένεια θα φροντίζει τον Νικόλα για ένα χρόνο. Στο τέλος κάθε χρόνου, την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας θα πρέπει να πηγαίνει σε άλλο σπίτι. Για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους συγχωριανούς του, ο Νικόλας αποφασίζει να φτιάξει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα. Με τα χρόνια, οι οικογένειες που έχουν φιλοξενήσει τον Νικόλα πληθαίνουν και σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι του το πρωί των Χριστουγέννων. Κάποια στιγμή υπάρχει έλλειψη τροφίμων στο χωριό και οι χωριανοί αναγκάζονται να στείλουν τον Νικόλα να δουλέψει ως μαθητευόμενος στον ερημίτη ξυλουργό Ισάκι. Με την σκληρή καθοδήγηση του Ισάκι, ο Νικόλας αναπτύσσει ικανότητες που τον βοηθούν να φτιάξει ακόμη καλύτερα δώρα και να δουλεύει ακόμη πιο γρήγορα. Ο Ισάκι, όμως που μισεί τα παιδιά, απαγορεύει στον Νικόλα να φτιάχνει δώρα. Η παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων κινδυνεύει να διακοπεί.
Τα χρόνια περνούν και ο πρωταγωνιστής μας έχει πια γεράσει. Σύντομα, δεν θα είναι πια σε θέση να μοιράζει δώρα στα παιδιά. Πώς θα σωθεί η παράδοση των Χριστουγέννων ;
p1
Read more »

ΔΩΡΙΣΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ



Ο Άγιος Βασίλης ήρθε πιο νωρίς φέτος για κάποιους τυχερούς μαθητές του Δήμου Φαιστού εκπληρώνοντας  ένα από τα βασικά αιτήματα των μαθητών που ήταν η προμήθεια νέων υπολογιστών.
Συγκεκριμένα ο Δήμος σε συνεργασία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone  Hellas δώρισαν, το προηγούμενο διάστημα, 6 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία: Πόμπιας, Ζαρού, Αντισκαρίου, Καλυβιανής, 2ο Τυμπακίου και 2ο Μοιρών. Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη συνοδευόμενη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο παρέδωσε στους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων τα χρήσιμα εργαλεία για να μπορούν οι μαθητές να ανακαλύψουν το μαγικό χώρο της πληροφορικής από κοντά και να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του σχολείου.
 Η Δήμαρχος με αφορμή τη δωρεά των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολεία του Δήμου Φαιστού έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Δήμος Φαιστού, με έμφαση τον τομέα της εκπαίδευσης, που τον θεωρεί πρωταρχικής σημασίας, είναι ανοιχτός σε τέτοιες συνεργασίες που στηρίζουν τη νεολαία και προάγουν τον πολιτισμό και την παιδεία. Η διάθεση τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία του Δήμου μας, είναι μια κίνηση που ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και όλοι μας την υποστηρίζουμε και την επικροτούμε. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία σε όλους τους μαθητές του Δήμου Φαιστού καλή πρόοδο».
Read more »

Εξοφλούνται οι εργολάβοι στο νησί με 60 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τα δημοσιονομικά της χώρας, η Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 60 εκατομμύριων ευρώ, προκειμένου να τακτοποιήσει οφειλές σ' εργολάβους, που έχουν εκτελέσει ή εκτελούν έργα στο νησί.
Όπως ανακοίνωσε στις 20/12 από τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, μέχρι το τέλος τους χρόνου αναμένεται να πληρωθούν οι εργολάβοι, με τους πόρους που εξασφαλίστηκαν από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (30+30 εκατομμύρια ευρώ).
ergolavoi chania
Παράλληλα τόνισε ότι «όλοι μαζί Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακό Συμβούλιο, Δήμοι και φορείς θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί, προκειμένου να λυθούν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, τα περισσότερα προβλήματα της Κρήτης.»
Κατά την παρουσία του στα Χανιά ο κ Αρναουτάκης εξέφρασε την εκτίμηση του ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα (κυρίως νομικά) και τελικά δεν θα απενταχθεί το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων.
«Μαζί με τους βουλευτές μας, τους Υπουργούς (Χατζηδάκη και Καλογιάννη), που έχουμε συχνές συναντήσεις, τους αντιπεριφερειάρχες Απόστολο Βουλγαράκη και Νίκο Καλογερή, πιέζουμε για να ξεμπλοκάρει αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για τα Χανιά, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς ο κ. Αρναουτάκης αν το αεροδρόμιο Χανίων επηρεάζεται από την επικείμενη δημοπράτηση του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, ήταν κατηγορηματικός. «Το Καστέλι σαφώς και δεν ακυρώνει τα Χανιά. Σε μια περίοδο που ο τουρισμός της Κρήτης αυξάνεται σημαντικά, όχι μόνο τα αεροδρόμια των Χανίων και του Καστελίου χρειαζόμαστε, αλλά και αυτό της Σητείας» δήλωσε μ' έμφαση ο Περιφερειάρχης.
Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης, κατά την παρουσία του στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Δελτίο συνθηκών ασφαλείας επαρχιακής οδού Καλουδιανά – Κεφάλι – Χρυσοσκαλίτισσα, 1ο Υποέργο Αντιστήριξης πρανών στο τμήμα Τοπόλια – Κατσοματάδο».
Το παραπάνω έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) και ο προϋπολογισμός του είναι 4.250.000 € με Φ.Π.Α. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΤΕΒΕ».
Read more »

«Από μικρό… μαθαίνεις την αλήθεια»

Καλήν ημέρα δήμαρχε, στ’ αρχοντικό σου φέτος,
χίλια καλά σ’ ευχόμαστε, για το καινούργιο έτος.

Ο χρόνος που μας πέρασε, μας βούλιαξε στα χρέη,
παιδιά κι εκπαιδευτικούς, ποιος άραγε μας φταίει;

Καλά θα σας τα ψάλλουμε, κι ανοίξετε τ’ αυτιά σας,
αυτοί που την πληρώνουνε, μην είναι τα παιδιά σας.

Καλά-καλά τα ψάλαμε, μα να ‘ναι η τελευταία,
το χρόνο που μας έρχεται να ‘ναι καλά τα νέα.

Αν σας στεναχωρήσαμε, να μασε συγχωράτε,
χίλια καλά στο δήμο μας και να μη μας ξεχνάτε!

Με αυτά τα πρωτότυπα κάλαντα, οι μαθητές του 2ου και 3ου δημοτικού σχολείου εργατικών κατοικιών Γαζίου έστειλαν τις ευχές τους αλλά και τις ανησυχίες τους στο δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη.
Το δήμαρχο επισκέφτηκαν επίσης οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Μαράθους και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκι, οι οποίοι επίσης έψαλαν τα κάλαντα αλλά μετέφεραν και τους προβληματισμούς τους σχετικά με θέματα της επικαιρότητας στο δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, αντευχήθηκε στους  μαθητές και τους δασκάλους τους, συζήτησε μαζί τους, εντυπωσιάστηκε για το υψηλό επίπεδο που και τη σοβαρότητα που έδειξαν και δήλωσε: «Είναι πράγματι ελπιδοφόρο το μήνυμα ότι η νέα γενιά, οι πολίτες του αύριο, είναι συνειδητοποιημένοι, ενήμεροι και ενεργοί. Προσωπικά τουλάχιστον, με γεμίζει με πολύ όμορφα συναισθήματα, αλλά και με αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας».
Read more »

2.500€ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΑΝΤΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Την ενίσχυση απόρων συνανθρώπων μας, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων.
      Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, η Δημοτική Αρχή αντί να προχωρήσει σε εορταστικές δαπάνες (ευχετήριες κάρτες, αγορά εορταστικού στολισμού) απέδωσε 2.500 € για την ενίσχυση της διανομής «δεμάτων αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου.
      Με τη σημαντική αυτή οικονομική στήριξη διανέμονται τρόφιμα μέσω της Ιεράς Μητρόπολης σε δημότες της  ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και άπορες οικογένειες.
Read more »

Συγκλονίζει η ιστορία της μικρής Σαρλότ


sarlotΜην μπορώντας να κρύψει τα δάκρυά της η μητέρα της μικρής, είπε στην εφημερίδα «Sun»: «Όταν περπάτησε για πρώτη φορά ήταν κάτι το απίστευτο. Αυτά τα πόδια ήταν αυτό που χρειαζόταν. Είναι τόσο άνετα και για πρώτη φορά μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να περπατήσει κανονικά. Μετά από τόσες εγχειρήσεις και τόση ταλαιπωρία η Σαρλότ είναι χαρούμενη. Τώρα δεν την σταματάει κανείς. Νομίζω πως θα περπατάει όλη την ώρα. Είναι φανταστικό» και συνέχισε: «Το ροζ είναι το αγαπημένο της χρώμα οπότε λατρεύει τα καινούρια της πόδια».
Η μικρή αρρώστησε το Δεκέμβριο του 2010 από μηνιγγίτιδα με αποτέλεσμα να πάθει σηψαιμία και να χάσει τα άκρα της. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί αρχικά της έσωσαν τη ζωή. Πέντε μέρες μετά άρχισαν να μαυρίζουν τα πόδια και τα χέρια και ο ακρωτηριασμός ήταν αναπόφευκτος.
Ανώνυμος δωρητής που έμαθε την ιστορία της μικρής Σαρλότ πρόσφερε τα προσθετικά μέλη αξίας 6.000 λιρών.
«Το να βλέπεις το παιδί σου όρθιο δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι κάτι τόσο σπουδαίο. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι χαρούμενα για μας και την Σαρλότ» δίνοντας κουράγιο σε όσους βρίσκονται στην ίδια θέση αλλά και στους οικείους τους που το βιώνουν κι εκείνοι.
Read more »

Κέρδη 80% για όσους αγόρασαν ελληνικά ομόλογα


 
 
 
Όσοι επενδυτές είχαν την τόλμη και το θάρρος να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα κέρδισαν 20 φορές περισσότερα σε σχέση με τους αντίστοιχους γερμανικού τίτλους, που απέφεραν κέρδος 3.7% και τους ισπανικούς 6.1%, ακόμα και μετά την αναδιάρθρωσή και την επαναγορά του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με δημοσίευση του Bloomberg, τα ελληνικά ομόλογα απέδωσαν κέρδη 80% μέσα στο 2012, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Βank of America/Merrill Lynch. Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που οι επενδυτές παίρνουν κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, με το 2012 να δίνει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, από το 1998 που η Merrill Lynch καθιέρωσε τον εν λόγω δείκτη.

www.protothema.gr

 
Read more »

Καμμένος: Ο πατριωτισμός θα μας σώσει από την καταστροφή


Πατριωτικό δημοκρατικό τόξο για τη διακυβέρνηση της χώρας, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αποτελεί και την έναρξη των διαδικασιών για το 1ο Συνέδριο.

Όπως τόνισε, ο πατριωτισμός είναι η ιδεολογική πλατφόρμα και κοινή συνείδηση και η ανάδειξη ενός πατριωτικού δημοκρατικού τόξου είναι αυτή που θα σώσει την πατρίδα από την καταστροφή και την κοινωνία από τη φιλελεύθερη λαίλαπα.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Συνδιάσκεψης, ο κ. Καμμένος είπε ότι έφτασε η ώρα να αναλάβουν τα ηνία της χώρας και να ανατρέψουν την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι στις διαδικασίες του συνεδρίου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η «άμεση δημοκρατία» και πρόσθεσε ότι όλα τα όργανα του κόμματος θα εκλέγονται από τον λαό ενώ η βάση θα αποφασίσει το πώς θα διοικείται το κόμμα.

Το μόνο αδιαπραγμάτευτο πράγμα, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, είναι η Ιδρυτική Διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κάλεσε σε συστράτευση όλους τους δημοκρατικούς Έλληνες.

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο ήταν καθοριστικό γεγονός ενώ για το μεταπολιτευτικό μοντέλο είπε πως απέτυχε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αδυναμίες που έχουν η ελληνική οικονομία και πολιτική σκηνή, οι οποίες, σε συνδυασμό με την κρίση, χειροτέρεψαν την κατάσταση ωστόσο υπογράμμισε ότι υπήρξε σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στο Μνημόνιο στα πλαίσια «του σχεδιασμού καθυπόταξης λαών με ισχυρή ταυτότητα».

«Διάλεξαν λάθος πειραματόζωο, χρησιμοποίησαν ως μέσο τον έλεγχο του χρέους, οι αιτίες υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο και οι ντόπιοι συνεργάτες που, ως δοσίλογοι και προδότες, οδήγησαν σε αυτό, να ερευνηθούν ενδελεχώς και οι υπεύθυνοι να πάνε εκεί που πάνε οι προδότες, το χρωστάμε στους εξαθλιωμένους συμπατριώτες μας, σε αυτούς που αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν, στους 1.800.000 ανέργους, στους γονείς μας και στα ιερά κόκκαλα των Ελλήνων», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Ακόμα είπε ότι αποτελεί στοίχημα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες η μετατροπή της «εθνικής αντιπρότασής» τους σε «εθνική πρόταση», που σημαίνει μια λύση «εθνική και όχι μνημονιακή».

Η εδαφική ακεραιότητα, συνέχισε, απειλείται, το Σύνταγμα έχει καταλυθεί, κάποιοι διαπραγματεύονται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, ιταμές προκλήσεις στη Μακεδονία, το Αιγαίο και τη Θράκη μένουν αναπάντητες ενώ κάποιοι σχεδιάζουν και Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στη Θράκη. «Είμαστε το τείχος και η αντίσταση», συμπλήρωσε.
Read more »

Νεκρός βρέθηκε 40χρονος στο Ηράκλειο

Μία ακόμα αυτοκτονία φαίνεται να  καταγράφεται στο Ηράκλειο, με θύμα αυτή τη φορά ένα 40χρονο άνδρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγγενικό του πρόσωπο μέσα στο σπίτι του στην περιοχή του Πόρου. Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , όμως όταν έφτασαν οι διασώστες ήταν ήδη αργά.
Read more »

Κρούσμα ζωοκλοπής στο Ρέθυμνο

Σήμερα το πρωί, 27χρονος ρεθυμνιώτης κατήγγειλε  στο Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης ότι, σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ροδακίνου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, το βράδυ της Πέμπτης  άγνωστοι δράστες, έκλεψαν από το ποιμνιοστάσιο του 170 πρόβατα. 

Η αξία των προβάτων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, κατά δήλωση του 27χρονου.

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.  

Πηγή: www.goodnet.gr
 
Read more »

20 Δεκ 2012

Ηράκλειο: Διάθεση 350.000 ευρώ για τη συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου Κρήτης

Στην έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ, για τη συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου Κρήτης και για έργα πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων στην πυρόπληκτη περιοχή της Βιάννου Ηρακλείου, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρος Καλογιάννης.
 Πηγή: ΑΠΕ 


Read more »

Ηράκλειο: Δεκάδες τόνοι τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης

Τρόφιμα για 5.000 οικογένειες συγκεντρώθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης και η διανομή τους ξεκίνησε από σήμερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Εκπρόσωποι των δήμων και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, παραλαμβάνουν δεκάδες τόνους τροφίμων, προκειμένου με τη σειρά τους, να διαθέσουν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, περίπου 5.000 οικογένειες θα παραλάβουν βασικά είδη διατροφής όπως είναι λάδι, μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, παξιμάδια, καφέ, αναψυκτικά , χυμούς, νερό, χαρτικά, απορρυπαντικά και διάφορα είδη προσωπικής υγιεινής.
Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τους τόνους τροφίμων που συγκεντρώθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, «τους απλούς ανθρώπους, τις οικογένειες, που έσπευσαν και από το υστέρημα τους πρόσφεραν τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας, με στόχο να μην περάσει καμία οικογένεια τις ημέρες των Χριστουγέννων, δίχως τα απαραίτητα αγαθά».
Τέλος, η κ. Βρέντζου ευχαρίστησε όλες τις επιχειρήσεις , που ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να συγκεντρωθεί η μεγάλη αυτή ποσότητα τροφίμων. Οι διανομές τροφίμων θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, έως τις αρχές του νέου έτους, σε ιδιώτες και δήμους, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης.
Read more »

Τέλη του 2013 τα αποτελέσματα για κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη


pgsΣτο τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διεξάγονται στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νορβηγική εταιρεία PGS, που έχει αναλάβει μετά από διαγωνισμό τις σχετικές έρευνες.
Η PGS διαψεύδει επίσης πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες διαθέτει δεδομένα από σεισμικές έρευνες που έγιναν χωρίς άδεια στην ελληνική επικράτεια, κάνοντας λόγο για «σπέκουλα» και λανθασμένες αναφορές.

Η εταιρεία επισημαίνει, ειδικότερα, ότι οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό Δημόσιο θα διαρκέσουν δέκα μήνες και τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτές θα είναι διαθέσιμα στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 προς πώληση στις εταιρίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που θα ενδιαφερθούν.

«Το χρονοδιάγραμμα επιτρέπει στις εταιρίες αυτές να αξιολογήσουν τα γεωφυσικά δεδομένα της περιοχής, πριν την προκήρυξη του γύρου παραχωρήσεων που αναμένεται στα μέσα του 2014», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση δεδομένων που προέκυψαν από έρευνες χωρίς άδεια, η νορβηγική εταιρεία αναφέρει ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό του ΥΠΕΚΑ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα δεδομένα και τις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν δημόσια το καλοκαίρι του 2011.

Οι σεισμικές έρευνες διεξάγονται σε θαλάσσια περιοχή έκτασης 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο γύρος παραχωρήσεων που αναμένεται να προκηρυχθεί το 2014 αφορά την παραχώρηση περιοχών («οικοπέδων») μετά από διαγωνισμό, σε εταιρίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.
Read more »

18 Δεκ 2012

Ηράκλειο: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με επίκεντρο την "Παραμυθοχώρα" που θα στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου με τη συνδιοργάνωση της περιφερειακής ενότητας και του δήμου της πόλης.
Επίκεντρο των εορτασμών θα είναι η πλατεία Ελευθερίας, όπου θα στηθεί η “Παραμυθοχώρα” με ένα κάστρο από φελιζόλ περίπου 200 τμ, στην οποία θα πραγματοποιηθούν πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων, με παραμύθια, μουσική, χορό, χειροτεχνίες, κατασκευές, και κεράσματα, που θα ενθουσιάσουν κυρίως τα παιδιά.
Εξάλλου, στα Λιοντάρια θα ανάβουν τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, με τη βοήθεια μπαταρίας που θα φορτίζεται από ειδικά προσαρμοσμένα ποδήλατα και τους αναβάτες τους. Επίσης θα στηθούν παραμυθένιες φιγούρες και δέντρα ζωγραφισμένα, επίσης από φελιζόλ, καθώς και ένα μικρό σπιτάκι. «Κάνουμε μια προσπάθεια να “ζωντανέψουμε” το κέντρο της πόλης, όπως έγινε με επιτυχία τον Σεπτέμβριο με τις εκδηλώσεις για τον τουρισμό. Με προσπάθεια και καλή θέληση, μπορούμε να δώσουμε μια διαφορετική αλλά ουσιαστική χριστουγεννιάτικη εικόνα στην πόλη, πολύ χαρά στα παιδιά, και περισσότερο “φώς” στον κόσμο γιατί το χρειαζόμαστε όλοι», ανέφερε ο ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Γιαλυτάκης τόνισε ότι «με χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του εμπορικού συλλόγου και στηρίζουμε τις εκδηλώσεις που περικλείουν την “Παραμυθοχώρα”, οι οποίες θα εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο δήμος Ηρακλείου». Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Βασίλης Εφραίμογλου, επισήμανε ότι με τις εκδηλώσεις αυτές ο σύλλογος επιχειρεί να τονώσει την αγορά και κάλεσε τους καταναλωτές να κατέβουν στο κέντρο με τα παιδιά τους και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα μοιραστούν σε άτομα με ειδικές ανάγκες και άπορους πολίτες της πόλης, δώρα, τρόφιμα και χρήματα, που θα συγκεντρωθούν σε ειδικούς χώρους.




 Πηγή: ΑΠΕ
Read more »

ΠΑΤΡΑ:20χρονος κρεμάστηκε με καλώδιο κεραίας


taratsaΣοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την αυτοκτονία ενός 20χρονου Πατρινού , ο οποίος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του σήμερα το πρωί.

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή Αρόης στην Πάτρα, όπου ο νεαρός άνδρας κρεμάστηκε με καλώδιο κεραίας τηλεόρασης το οποίο έδεσε από κληματαριά στην ταράτσα του σπιτιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γνωστός με το παρατσούκλι ο Νίκος ο "Μιγάς".

Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση.
Read more »

ΣΟΚ! Εντόπισαν πτώμα στον Πηνειό


ptomaΤο πτώμα μια γυναίκας ανέσυραν πριν από λίγη ώρα άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας από τον ποταμό Πηνειό.

Το περιστατικό συνέβη στο ύψος της γέφυρας του Πηνειού λίγο πριν τη Γιάννουλη Λάρισας και κοντά στο Αισθητικό άλσος της πόλης.

Πηγή: thessalianews.gr
Read more »

17 Δεκ 2012

Με 35 εκατομμύρια ευρώ ξεκινά το Ταμείο Jessica Κρήτης τη χρηματοδότηση επενδύσεων

Καρπούς αρχίζει ν' αποδίδει η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, από την εποχή ακόμα που ήταν ευρωβουλευτής, για τη δημιουργία του Ταμείου Jessica Κρήτη, που χρηματοδοτεί επενδύσεις σε δημόσια και ιδιωτικά έργα, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας αστικών περιοχών.
 jessica
Σήμερα παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Ηλία Παπαγεωργίου, συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επενδυτική Επιτροπή του Jessica Κρήτης, η οποία ενέκρινε τη χρηματοδότηση των τριών πρώτων έργων ιδιωτικού και δημόσιου ενδιαφέροντος στην Κρήτη.
«Όταν τον Ιανουάριο του 2007, που ήμουν ευρωβουλευτής και κάναμε στο Ηράκλειο την πρώτη ενημέρωση στους φορείς της Κρήτης για το χρηματοδοτικό μηχανισμό Jessica, δεν φανταζόμουν ότι πέντε χρόνια αργότερα, ο χρηματοδοτικός μηχανισμός σε πανελλαδικό επίπεδο θα ξεκινούσε από το νησί μας» δήλωσε μ' ιδιαίτερη κονιοποίηση ο κ. Αρναουτάκης.
Για τη δημιουργία του Jessica Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης δέχτηκε τα εύσημα τόσο της διοίκησης της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας (που διαχειρίζεται το πρόγραμμα) όσο και του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα.
Το σύνολο των κεφαλαίων του Ταμείου ανέρχονται συνολικά σε 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως διαβεβαίωσε την Επενδυτική Επιτροπή ο κ. Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης θα σταθεί δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, εξετάζοντας τη δυνατότητα αύξησης των παραπάνω κεφαλαίων για την Κρήτη.
Τα πρώτα τρία έργα που θα χρηματοδοτηθούν έχουν συνολικό προϋπολογισμό 42,4 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 19,4 εκατομμύρια ευρώ θα καλυφθούν από το Jessica. Ήδη έχουν υποβληθεί δύο ακόμα προτάσεις από το Δήμο Ηρακλείου, ενώ άμεσα κατατίθενται δύο ακόμα αιτήματα χρηματοδότησης.
«Η συνεργασία και οι συνέργειες με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και το ΣΔΙΤ, είναι αποδοτικές και αυτό μας ικανοποιεί. Οι ανακυκλούμενοι πόροι που έρχονται στο νησί, ικανοποιούν μια βασική μας προτεραιότητα: την τοπική ανάπτυξη και τη διασφάλιση νέων θέσεων εργασίας. Μαζί με τα έργα ου ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε την Κρήτη μια περιφέρεια χωριστή στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο» κατέληξε ο κ. Αρναουτάκης.
Read more »