29 Νοε 2012

10os Δρομος Μινωα την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου


Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου διοργανώνουν τον 10ο Δρόμος Υπεραπόστασης στα χνάρια του Μίνωα, 70 χλμ στην διαδρομή που ενώνει τα δύο παλάτια Φαιστού και Κνωσού.

Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα των ομοσπονδιών ΣΕΓΑΣ-ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με την ευγενή συν διοργάνωση των Δήμων Φαιστού, Γόρτυνας και Ηρακλείου. Στον αγώνα αυτό θα λάβουν μέρος αθλητές υπεραπόστασης από όλη την Ελλάδα.
Φέτος για δεύτερη φορά θα γίνει παράλληλα και συμμετοχική ποδηλασία 70 και 140χλμ.στην ίδια διαδρομή χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα και οι ποδηλάτες θα τύχουν την ίδια μεταχείριση με τους αθλητές σε όλη την διάρκεια της διαδρομής στα σέρβις και στην συνοδεία. Η ώρα έναρξης έχει οριστεί για τις 8.00 πμ από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
εκκίνηση Φαιστός  επαρχιακή οδός Μοιρών-Ηρακλείου Μοίρες-Αγ.Δέκα-Αγ.Βαρβάρα-Αυγενική- Βενεράτο (παλαιός δρόμος) Σίβας- γιόφυρος-Λεοφόροι 62 Μαρτύρων- Χανιώπορτα-Πλαστήρα-Όαση-Λεωφόρος Κνωσού τερματισμός Κνωσός

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: για 70 χλμ. στο 7χλμ-11χλμ-17χλμ-21χλμ-στο 26χλμ-32χλμ-37χλμ,42χλμ-50χλμ  55χλμ-60χλμ-63χλμ-67χλμ. επίσης θα υπάρχουν στην διαδρομή τρία αυτοκίνητα των διοργανωτών με πλήρη υλικά για την εξυπηρέτηση των αθλητών και ποδηλατιστών. Επίσης θα υπάρχουν δύο αυτοκίνητα συνοδείας για την ποδηλατοδρομία των 140 χλμ με πλήρη εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των ποδηλατιστών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΠΑΘΛΑ: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι –πρώτες γενικής
Read more »

Εκσυγχρονίζεται το αρδευτικό δίκτυο της Δ. Ε. Τυλίσου


Μια σημαντική παρέμβαση της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Τυλίσου, αρχίζει να υλοποιείται μετά και την υπογραφή της ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης.
Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν επεμβάσεις στα υφιστάμενα δίκτυα άρδευσης με αντικαταστάσεις αγωγών που έχουν υποστεί φθορές και παρατηρούνται απώλειες νερού – υπολογίζεται σε περισσότερα από 16 χιλιόμετρα – ενώ θα αντικατασταθεί και ένας σημαντικός αριθμός παλαιών κολεκτέρ. Όλοι δε οι αγωγοί, πρόκειται να τοποθετηθούν υπογείως.
Πρόκειται για έργο καθοριστικής σημασίας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αφού θα βελτιώσει κατά πολύ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αγρότες καλλιεργούν τα χωράφια τους, θα εξοικονομήσει πολύτιμους υδάτινους πόρους με τον περιορισμό των διαρροών και θα ενισχύσει τα κίνητρα ανάπτυξης της αγροτικής καλλιέργειας.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα σημαντική παρέμβασή με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής του Μαλεβιζίου, μπαίνει σε φάση υλοποίησης από τη δημοτική αρχή. Η αγροτική παραγωγή του τόπου μας, ειδικά μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, οφείλει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο. Μπορεί να αποτελέσει μέσο διεξόδου από την κρίση, και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Αυτό προσπαθούμε και με την ικανοποίηση αυτού του πολύχρονου και δίκαιου αιτήματος των αγροτών της ευρύτερης περιοχής της Τυλίσου, είμαι βέβαιος ότι θα αποκομίσει ο τόπος και οι άνθρωποί του πολλά και σημαντικά οφέλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη για την καθοριστική του συμβολή, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο για την μεθοδική προσπάθεια, όπως επίσης και τον ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάση Θεοχαρόπουλο που υπέγραψε αυτή την ένταξη».


Το έργο χρηματοδοτείται από το ΟΠΑΑΧ μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει προϋπολογισμό 525 χιλ. ευρώ.
Read more »

Κινεζικό ενδιαφέρον για ελληνικά προϊόντα

Το έντονο ενδιαφέρον από μεγάλες επιχειρήσεις της Κίνας για συνεργασία και εισαγωγή ελληνικών προϊόντων, παρατήρησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Δημήτρης Κούρκουλας, εγκαινιάζοντας το 1o Business to Business tradeshow Ελλάδας - Κίνας που ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη, στο Πεκίνο με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ελληνικών εταιριών.

Ο κ. Κούρκουλας, που βρίσκεται στο Πεκίνο στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων κινεζικών επενδύσεων και προβολής του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας, έδωσε το «παρών» στην επιχειρηματική αυτή εκδήλωση που έχει στόχο τη δημιουργία εμπορικών σχέσεων και την τόνωση των ελληνικών εξαγωγών

Το tradeshow διοργανώνεται από το «Ινστιτούτο Οικονομικής και Πολιτιστικής Δράσης Ελλάδας - Κίνας», με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, και τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και ποτών, προβάλλοντας κυρίως το ελληνικό ελαιόλαδο, κρασί, τυρί, μέλι, επιδόρπια, κ.α.

 «Αυτό που αποκομίζω από την τριήμερη παραμονή μου στο Πεκίνο είναι τα βαθιά αισθήματα φιλίας του κινεζικού λαού για την Ελλάδα, αλλά και μία ισχυρή βούληση, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο για ακόμη στενότερη και πιο εντατική συνεργασία των δύο χωρών και των δύο λαών», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Έλληνας αξιωματούχος, αναφερόμενος στη συνέχεια στη στενή σχέση των δύο λαών σε επίπεδο πολιτισμού, ιστορίας και ολυμπιακής συνεργασίας.

 Ο κ. Κούρκουλας επεσήμανε τις τεράστιες προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Ε.Ε.- Κίνας, τις οποίες η Ελλάδα θα συνεχίσει να προωθεί. «Εμείς προσπαθούμε να βελτιώσουμε το πλαίσιο, αλλά, στο τέλος, αυτό που θα μετρήσει θα είναι η ιδιωτική δραστηριότητα και δράση», υπογράμμισε ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ, καλώντας τους Έλληνες και Κινέζους επιχειρηματίες να εκμεταλλευθούν τις τεράστιες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει και στις δύο πλευρές η εμπορική συνεργασία. 




www.protothema.gr
Read more »

Κάνει πίσω ο Βενιζέλος για το θέμα της Χ.Α.


pasok2dd«Πίσω» φέρεται να κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσον αφορά στην πρωτοβουλία να τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιορίζει την πρωτοβουλία του σε άξονες, όπως στη διαμόρφωση κανόνων που θα αποβάλλει βουλευτές από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, αλλά και τη σύνδεση της χρηματοδότησης των κομμάτων με την τήρηση των συνταγματικών κανόνων εκ μέρους τους. Ο Ευ. Βενιζέλος, μάλιστα, προτείνει και συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το θέμα. real.gr
Read more »

Ρέθυμνο: Εξιχνιάστηκαν τρείς περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν, από την Ασφάλεια Ρεθύμνου, τρεις περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, που είχαν διαπραχθεί σε περιοχές του δήμου Ρεθύμνου και στον Κουρνά του δήμου Αποκορώνου Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 2012.
Τα στοιχεία οδήγησαν τις αρχές, σε ζευγάρι Ελλήνων 31χρονου και 30χρονης για αφαίρεση δίκυκλης μοτοσικλέτας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα από όπου αφαίρεσαν, τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δύο εξωτερικούς δίσκους.
Η Ασφάλεια Ρεθύμνου, ερευνά την περίπτωση συμμετοχής των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Read more »

Ρέθυμνο: Σύλληψη ειδικού φρουρού για απόπειρα βιασμού

Συνελήφθη 29χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα βιασμού 27χρονης Ελληνίδας στο Ρέθυμνο.
'Αμεσα και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Ο 29χρονος συνελήφθη, σήμερα, από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ρεθύμνου ύστερα από καταγγελία της κοπέλας ότι άγνωστος εισέβαλε στο σπίτι της στο Ρέθυμνο και με τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησε να τη βιάσει. Η 27χρονη απώθησε τον άγνωστο, κάλεσε σε βοήθεια και, όταν ο άνδρας συνειδητοποίησε πως έρχονται προς το σπίτι γείτονες της κοπέλας, διέφυγε με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε περιοχή του Ρέθυμνου. Ο οδηγός στην προσπάθεια διαφυγής του είχε προσκρούσει σε κολόνα, ενώ εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε ο ειδικός φρουρός, ελαφρά τραυματισμένος, λόγω της πρόσκρουσης.
Ο 29χρονος, που υπηρετεί σε υπηρεσία του Ρέθυμνου, συνελήφθη και αναγνωρίστηκε από την 27χρονη και από άλλα άτομα, τα οποία προσέτρεξαν προς βοήθειά της.
Παράλληλα, η κοπέλα εξετάστηκε, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου παραμένει για νοσηλεία.



 Πηγή: ΑΠΕ


Read more »

Ηράκλειο: Μελέτη του ΟΟΣΑ για την προώθηση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης

Ειδική μελέτη με τίτλο «Προώθηση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης Οροπέδιο Λασιθίου» πρόκειται να εκπονήσει ο ΟΟΣΑ.
Με την αφορμή αυτή η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο σεμινάριο που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Τρέντο της Ιταλίας, με θέμα «Αναπτύσσοντας τον τουρισμό σε περιοχές εκτός των καθιερωμένων». Σ΄ αυτό μετέχουν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης Ανδρέας Ζαχαράκης, Χάρης Ροδιτάκης, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς και ο αντιδήμαρχος Μανόλης Πετράκης, όπου παρουσιάζουν εισηγήσεις για την περίπτωση του Οροπεδίου Λασιθίου.
Σύμφωνα με αυτές η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των μειονεκτικών ορεινών αγροτικών περιοχών θέλοντας να υπογραμμίσει ότι οι περιοχές αυτές δεν μπορούν να στηρίζονται αποκλειστικά στη γεωργική δραστηριότητα, αλλά απαιτείται η ανάπτυξη συμπληρωματικών ή εναλλακτικών προς τη γεωργία δραστηριοτήτων που θα δίνουν προοπτικές απασχόλησης και εισοδημάτων με την ταυτόχρονη συγκράτηση και προσέλκυση ενεργού πληθυσμού. Όπως ανέφερε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης το στέλεχος της Ανδρέας Ζαχαράκης προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειές της, όσο και τα διαθέσιμα προς τούτο εργαλεία, συμφώνησε-η Περιφέρεια Κρήτης- πρόσφατα με τον ΟΟΣΑ στην εκπόνηση μιας μελέτης για τη διερεύνηση, ανάλυση, επεξεργασία και διατύπωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για το Οροπέδιο Λασιθίου που θα οδηγήσει μέσω της εφαρμογής του σε μια νέα πραγματικότητα στην περιοχή απαντώντας στο μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης.
Ακόμη προσέθεσε ότι η εμπειρία και τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ θα είναι πολύτιμη στην κατεύθυνση της διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και της μείωσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων στη βάση της ήπιας ανάπτυξης που αποτελούν και προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για την επόμενη πενταετία. Έτσι ένα πιλοτικό μοντέλο ανάπτυξης σε μια μειονεκτική ορεινή περιοχή όπως το Οροπέδιο Λασιθίου, με την κατάλληλη επεξεργασία θα δώσει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Κρήτης, όπως η ίδια επισημαίνει, να διαθέτει ένα πρότυπο για πολλές άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις που υπάρχουν στην Κρήτη.
Read more »

Ρύθμιση-«ανάσα»: Εξόφληση φόρων σε 48 δόσεις


a eforia 29Προωθείται ευνοϊκή διάταξη για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε 36 δόσεις, που μπορεί να φθάσουν και τις 48, με όριο ακόμη και τα 100 ευρώ. Τη βελτίωση της υφιστάμενης ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει περιθώριο για να βελτιωθεί το υφιστάμενο καθεστώς δόσεων, χωρίς όμως να ανατραπεί η διαδικασία που προβλέπεται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).
Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει τα εξής:
Δόσεις: Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη θα υποβάλλουν στον προϊστάμενο της ΔΟΥ αίτημα πρώτης διευκόλυνσης για τμηματική πληρωμή πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμων χρεών έως 36 δόσεις. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία η εξέταση αιτήματος χορήγησης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενεργείται από τον έφορο με βάση τα κριτήρια και τους συντελεστές βαρύτητας αυτών ως ακολούθως:
1.Οικονομική αδυναμία 1 μέχρι 5,
2. Διασφάλιση οφειλής 0 μέχρι 4,
3. Είδος οφειλής 0 μέχρι 5,
4. Συμπεριφορά οφειλέτη 0 μέχρι 4,
5. Αιτία για την οποία ζητείται η διευκόλυνση 0 μέχρι 4,
6. Κρίση προϊσταμένου 1 μέχρι 4.
Το άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας, διαμορφώνει τον αριθμό των μηνιαίων δόσεων της διευκόλυνσης. Στην περίπτωση που οφειλέτης αξιολογηθεί με τον μεγαλύτερο συντελεστή σε κάθε κατηγορία μπορεί να πληρώσει το χρέος του σε 26 δόσεις. Όμως κανείς δεν λαμβάνει τους ανώτατους συντελεστές με αποτέλεσμα οι δόσεις στην πρώτη αίτηση να μην είναι περισσότερες από 15. Η αλλαγή των κριτηρίων και των συντελεστών θα διευρύνει τις δόσεις και θα μπορούν πλέον οι οφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους με την πρώτη αίτηση σε 36 δόσεις.
Ύψος δόσης: Το πλαφόν των 300 ευρώ ελάχιστης μηνιαίας καταβολής κρίνεται υψηλό, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις Εξετάζεται το ενδεχόμενο και για ελάχιστη μηνιαία δόση της τάξεως των 100 ευρώ, προκειμένου να διευκολυνθούν πραγματικά οι μικροοφειλέτες οι οποίοι αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους και αφήνουν απλήρωτους φόρους και τέλη.
Δεύτερη αίτηση: Στη ρύθμιση θα μπορούν να μπουν ακόμα και όσοι φορολογούμενοι είχαν υπαχθεί στο παρελθόν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση. Με την πληρωμή της πρώτης δόσης μπορούν να υποβάλλουν δεύτερο αίτημα και να αυξήσουν τον αριθμό των δόσεων έως και σε 48.



www.spirospero.gr
Read more »

28 Νοε 2012

Τρόφιμα από την Εκκλησία σε υποσιτιζόμενους μαθητές

Τα στοιχεία 2.000 μαθητών στην Αθήνα, που υποσιτίζονται εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, παραδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το προσεχές διάστημα η αρχιεπισκοπή θα στηρίξει τις οικογένειες αποστέλλοντάς τους δέματα με τρόφιμα και ρούχα. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως η αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το καθένα από αυτά τα παιδιά που αναφέρονται στις λίστες του υπουργείου, «κάνοντάς τα δικά της παιδιά». Ζήτησε μάλιστα από τους κληρικούς «να είναι στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης».

Ο γενικός διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας και ο διευθυντής Οικονομικών π. Χρυσόστομος Συμεωνίδης έδωσαν αναλυτικά στοιχεία για το έργο που επιτελείται καθημερινά από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Τόνισαν μεταξύ των άλλων πως σε 74 ενορίες της αρχιεπισκοπής βρίσκουν φαγητό 8.000 άνθρωποι σε καθημερινή βάση, ενώ την περασμένη χρονιά συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 μονάδες αίματος μέσα από τα προγράμματα ενοριακής αιμοδοσίας.
Read more »

ΟΑΕΔ: 14 Προγράμματα για 67.000 θέσεις

Σε δώδεκα προγράμματα απασχόλησης και δύο προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις τους για την κάλυψη περισσότερων των 67.000 θέσεων.

Από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα σχεδόν 1.178.241 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι έχουν ενταχθεί σε εβδομήντα ένα (71) επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 3,9 δισ. ευρώ.

Εκτιμάται, μάλιστα ότι με τις δράσεις αυτές έχει επιτευχθεί ανάσχεση - συγκράτηση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας τουλάχιστον κατά 5% έως 7%. Η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 85,8% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων.



www.real.gr
Read more »

27 Νοε 2012

Λήψη μέτρων για αποφυγή κινδύνων από τα απορρίμματα ζητά η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Χανίων

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποφυγή κινδύνων στη δημόσια υγεία από τους όγκους των απορριμμάτων, που έχουν συγκεντρωθεί σε πολλές περιοχές των Χανίων, λόγω των κινητοποιήσεων και στις υπηρεσίες καθαριότητας των εργαζομένων στους Δήμους, ζητά -με έγγραφό της- η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας τής Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Το έγγραφο, που υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, έχει σταλεί σε όλους τους Δήμους και σε αυτό η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ζητά:

- Να συνεχιστεί η αποκομιδή απορριμμάτων από νοσοκομεία, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλους ευαίσθητους χώρους.

- Να γίνει ψεκασμός των σωρών των σκουπιδιών με απολυμαντικά σκευάσματα.

- Να ασβεστωθούν πεζοδρόμια, πάρκα, πλατείες.

- Οι σακούλες των απορριμμάτων, τις οποίες άφησαν οι πολίτες έξω από τους γεμάτους κάδους απορριμμάτων να τοποθετηθούν σε σάκους μεγάλης χωρητικότητας.

Τέλος, με τη λήξη των κινητοποιήσεων, ζητείται να γίνει η γρήγορη αποκομιδή των απορριμμάτων και η απολύμανση των χώρων.
Read more »

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το χρέος ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του κάνει μεταξύ άλλων λόγο για πολλές γκρίζες ζώνες σχετικά με την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδας.
Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με τη δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ζητεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής.
Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του κάνει μεταξύ άλλων λόγο για πολλές γκρίζες ζώνες σχετικά με την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδας, υποστρηίζοντας πως η Σύνοδος του Eurogroup αποτελεί προϊόν συμβιβασμού που απλά μεταθέτει τη λύση του υρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες.
Η επιστολή του Αλ. Τσίπρα
Προς
τον Αξιότιμο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κο Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Από χτες υπάρχει μια ακόμα απόφαση των ευρωπαϊκών οργάνων με πολλές γκρίζες ζώνες σχετικά με την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδας. Πεποίθησή μας είναι πως και αυτή η Σύνοδος του Eurogroup- η εικοστή στη σειρά- αποτελεί προϊόν συμβιβασμού που απλά μεταθέτει τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες.
Πεποίθησή μας, επίσης, είναι ότι η Ελλάδα για ακόμη μια φορά παρουσιάστηκε στη Σύνοδο χωρίς στρατηγική και διαπραγματευτικό σχέδιο, έμεινε προσκολλημένη στο γερμανικό άρμα και αποδέχτηκε μια λύση που δεν είναι λύση. Αποδέχτηκε έναν συμβιβασμό που βρίσκεται στον αέρα, με μόνο δεδομένο ότι περιλαμβάνει στον πυρήνα του τα αίτια της κρίσης, δηλαδή περισσότερη λιτότητα και ύφεση, καμία αναπτυξιακή προοπτική και ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.
Επειδή, ήδη, κοινοβούλια άλλων κρατών, όπως της Γερμανίας, πριν και μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, έχουν συζητήσει διεξοδικά τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και το χρέος της Ελλάδας και επειδή δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι εξελίξεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την πλήρη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού, σας ζητώ, κάνοντας χρήση του άρθρου 143 του Κανονισμού της Βουλής, το συντομότερο δυνατόν, τη διεξαγωγή Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Με εκτίμηση,
Αλέξης Τσίπρας




www,naftemporiki.gr
Read more »

Σημαντικές δράσεις για την αντισεισμική θωράκιση της Κρήτης

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις –ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι και μία ημερίδα- για την αντισεισμική θωράκιση της Κρήτης, πραγματοποιούνται την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη με την για πρώτη φορά κοινή συνεργασία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), της Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
«Η επιλογή της Κρήτης, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς το νησί από μόνο του αποτελεί ένα ... σεισμικό εργαστήρι, ενώ λόγο της γεωγραφικής του θέσης ανάμεσα στην Ευρωασιατική και Αφρικανική πλάκα, απειλείται διαρκώς από τον εγκέλαδο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννης Τζανοκωστάκης.
Το «Εργαστήρι Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για το σεισμό σ' επίπεδο Δήμων», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (μ' έναρξη στις 9:15 το πρωί) στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απευθύνεται σε όλους τους Δήμους του νησιού και στοχεύει στην ενημέρωση και κινητοποίησή τους στην κατεύθυνση του αντισεισμικού σχεδιασμού. Από κάθε Δήμο της Κρήτης στο εργαστήριο θα συμμετέχουν στελέχη που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία και κατά περίσταση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, προκειμένου να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στα νέα δεδομένα.
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, θ' ακολουθήσει ημερίδα ανοικτή στο κοινό με θέμα «Σεισμικός Κίνδυνος στην Κρήτη- Σχεδιασμός και Μέτρα Προστασίας», η οποία θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν κορυφαίοι επιστήμονες στο αντικείμενό τους και θα εξειδικεύσουν θέματα, όπως: οι παράμετροι του αντισεισμικού σχεδιασμού στην Περιφέρεια Κρήτης, το γεωτεκτονικό καθεστώς και η σεισμική επικινδυνότητα του νησιού, σεισμική προστασία και ετοιμότητα, οι άξονες της αντισεισμικής πολιτικής και τα μέτρα προστασίας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η λήξη της ημερίδας (με στρογγυλό τραπέζι), όπου θα τοποθετηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς και τα σώματα ασφαλείας.
Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:
10:30 – 10:45 Έναρξη – Χαιρετισμοί
10:45 – 11:30 Παράμετροι Αντισεισμικού Σχεδιασμού στην Περιφέρεια Κρήτης
Δρ. Ευθύμιος Λέκκας,
Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας
Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών
Πρόεδρος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας
Αντιπρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας
11:30 – 12:00 Γεωτεκτονικό καθεστώς και σεισμική επικινδυνότητα της Κρήτης
Χαράλαμπος Φασουλάς, Δρ. Γεωλόγος
Ερευνητής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
12:00 – 13:00 Σεισμική Προστασία και Ετοιμότητα
Παναγιώτης Καρύδης,
Ακαδημαϊκός, Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών
Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Πολυτεχνείου
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός
Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών
13:00 – 13:45 Άξονες Αντισεισμικής πολιτικής. Μέτρα Αυτοπροστασίας
Χρύσα Γκουντρομίχου , Γεωλόγος MSc, Prof. Master in Natural Hazard Studies
ΟΑΣΠ, Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Πρόληψη
13:45 – 15:00 Στρογγυλό τραπέζι - Τοποθετήσεις Φορέων-Συζήτηση
Ομιλητές, ΟΑΣΠ, ΑΔΚ, Περιφέρεια, Εκπρόσωπος Δήμων, ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, Π.Υ, ΕΛ.ΑΣ, ΕΚΑΒ, Λιμενικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις, 7η ΥΠΕ
Read more »

Προώθηση των πιστοποιημένων Κρητικών Προϊόντων στην αγορά της Γαλλίας

Συνάντηση, με στόχο την προώθηση των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων, στην αγορά της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, μεταξύ της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου – Σκορδαλάκη και της κυρίας Φαμπιάν Ρου, ιδιοκτήτρια μεγάλης εταιρείας εισαγωγών, η οποία παράλληλα έχει και σχολή γευσιγνωσίας για το ελαιόλαδο, στην Περιφέρεια της Προβηγκίας.
Η εταιρεία της κας. Ρου που δραστηριοποιείται εμπορικά σε όλη την Γαλλία, κάνει ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, η σχολή γευσιγνωσίας για το λάδι, αποτελεί μέλος της αντίστοιχης Αγροδιατροφικής Σύμπραξης που έχει δημιουργηθεί στην Περιφέρεια της Προβηγκίας.
Όπως προέκυψε από την συζήτηση, η Περιφέρεια της Προβηγκίας, έχει κατανοήσει την μεγάλη σημασία και αξία που έχει σήμερα η πιστοποίηση των προϊόντων και για τον λόγο αυτό προχώρησε στην δημιουργία Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Περιφέρεια Κρήτης. Ωστόσο, η Περιφέρεια Κρήτης, με την κατοχύρωση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο του brand name «ΚΡΗΤΗ» και την δημιουργία των προτύπων για την πιστοποίηση των προϊόντων που θα λάβουν το σήμα «ΚΡΗΤΗ», βρίσκεται ένα βήμα μπροστά.
Για τον λόγο αυτό η κα Ρου ανέφερε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να υπάρξει μια επίσκεψη της αντιπεριφερειάρχη και στελεχών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στην Περιφέρεια της Προβηγκίας το 2013, προκειμένου η Περιφέρεια Κρήτης, να παρουσιάσει την μέχρι σήμερα δουλειά που έχει κάνει στον τομέα της πιστοποίησης και γενικότερα του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Σε ότι αφορά τον τομέα των εισαγωγών, η κα. Ρου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Κρητικά προϊόντα και ειδικότερα για το ελαιόλαδο.
Ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα να έλθουν στην Κρήτη, μεγάλες εταιρείες σούπερ μάρκετ από την Γαλλική αγορά, ώστε να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με τους τοπικούς παραγωγούς. Αυτή η δράση προσδιορίζεται χρονικά για το νέο έτος, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τα πρότυπα και την πιστοποίηση των προϊόντων του νησιού μας.
Βαρύτητα δόθηκε εξάλλου και για το θέμα του «Κρητικού Μπακάλικου». Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση, το «Κρητικό Μπακάλικο», είναι μια δράση που ενδιαφέρει άμεσα την κα. Ρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «δεδομένη η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος στην Γαλλική αγορά, λόγω και της μεγάλης αγάπης που δείχνει το Γαλλικό κοινό σε πιστοποιημένα και ανώτερης ποιότητας διατροφικά προϊόντα, όπως θα είναι και τα πιστοποιημένα Κρητικά προϊόντα που θα βρίσκονται στα ράφια του «Κρητικού Μπακάλικου».
Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης μετά την συνάντηση με την Γαλλίδα επιχειρηματία δήλωσε ότι «Η προσπάθεια μας για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στια αγορές του εξωτερικού, προχωράει με σταθερά βήματα. Μετά το άνοιγμα που κάναμε στην αγορά της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σειρά παίρνουν τώρα νέες αγορές όπως αυτή της Γαλλίας. Είναι χαρά μας να βλέπουμε ότι και άλλες Περιφέρειες εργάζονται για τον ίδιο σκοπό και να δημιουργούνε μια αντίστοιχη Αγροδιατροφική Σύμπραξη για την προώθηση των προϊόντων τους. Και είναι ακόμα μεγαλύτερη χαρά που βλέπουμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται πολύ μπροστά σε οργανωτικό επίπεδο και μπορεί αυτή την καλή πρακτική να την μεταφέρει και εκτός των Ελληνικών συνόρων».ΓΑΛΛΙΔΑ ΒΡΕΝΤΖΟΥ
Read more »

ΣΟΚ! 100.000 κτηνοβάτες στη Γερμανία


ktinovasiaΜέχρι πρόσφατα, ο νόμος που ίσχυε στη Γερμανία για την προστασία των ζώων, επέτρεπε την κτηνοβασία με την προϋπόθεση ότι δε θα τραυματιζόταν το ζώο.
Ωστόσο φαίνεται πως δεν συμμορφώθηκαν όλοι με τον νόμο κι έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Tageszeitung η κτηνοβασία απαγορεύεται πλέον εντελώς και επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Τα πρόστιμα θα φτάνουν μέχρι και 25.000 ευρώ, ωστόσο η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα πολλές αντιδράσεις, αν λάβουμε υπόψιν ότι πρόκειται για μία χώρα στην οποία τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα.

Η οργάνωση Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA) σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου, τονίζοντας ότι οι ζωόφιλοι κάνουν σεξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους ενώ επιμένουν ότι καταδικάζουν την κακοποίηση των ζώων οποιασδήποτε μορφής.

Αντιδράσεις ήρθαν και από τον επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Κάτω Βουλής Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν, ο οποίος δήλωσε ότι «Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων»




www,spirospero.gr
Read more »

Ηράκλειο: Αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα των υπό κατάληψη γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Ένταση επικράτησε το πρωί στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Αλμυρού του Ηρακλείου όταν αστυνομική δύναμη άνοιξε την πόρτα του κτιρίου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη για εννέα ημέρες από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν και τρεις προσαγωγές ατόμων που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.
Την ίδια ώρα, πηγές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ανέφεραν ότι ήταν απαραίτητο να ανοίξουν τα γραφεία προκειμένου να υπογραφούν και να αποσταλούν οι οικονομικές καταστάσεις, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Αύριο το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όλης της Κρήτης θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση καθορίζοντας τα επόμενα βήματά τους.
Read more »

Χανιά: Σοβαρά τα προβλήματα από τη συνέχιση της κινητοποίησης στο Δήμο

Έκκληση προς τους εργαζόμενους τού δήμου Χανίων, να σταματήσουν τις καταλήψεις δημοτικών χώρων και να επιστρέψουν στις εργασίες τους, απηύθυνε το απόγευμα -σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου- ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.
Ο κ. Σκουλάκης ζήτησε να γίνει από σήμερα το βράδυ η αποκομιδή των απορριμμάτων, να λειτουργήσουν από αύριο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ αναφέρθηκε και στον κίνδυνο απένταξης από το ΕΣΠΑ τεσσάρων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ, αν μέχρι τη Δευτέρα -όπως είπε- δεν σταλούν στην διαχειριστική αρχή τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι λόγω των κινητοποιήσεων παραμένουν απλήρωτα σε εργολάβους και προμηθευτές εντάλματα 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι καθυστερήσεις στη συνεδρίαση τού Δημοτικού Συμβουλίου «μπλοκάρουν» αποφάσεις για 80 τουλάχιστον θέματα, που είναι σε εκκρεμότητα.

Ο δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε ακόμα σε σοβαρά -όπως είπε- προβλήματα που αφορούν συναλλαγές πολιτών με υπηρεσίες του Δήμου, ενώ έκανε γνωστό ότι ο προμηθευτής καυσίμων τού Δήμου, σταμάτησε την τροφοδοσία των οχημάτων.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι προωθεί απόφαση, βάσει της οποίας οι γονείς που έχουν παιδιά σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, για όσο διάστημα είναι κλειστοί, δεν θα επιβαρυνθούν με τροφεία.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Χανίων επανέλαβε ότι πριν από 12 ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα έλαβε απόφαση στήριξης των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι από αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι στο Δήμο θα επιστρέψουν στις εργασίες τους.
Read more »

ΛΑ.Ο.Σ: «Δεν είναι τα τελευταία μέτρα...»


laosΑναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου του Eurogroup, από το Γραφείο Τύπου ΛΑ.Ο.Σ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Κάποιοι ζουν την πρόσκαιρη ευφορία του ναρκομανούς, αμέσως μετά τη δόση του. Εν συνεχεία όμως, ακολουθούν τα ρίγη, οι σπασμοί και τα συναφή επακόλουθα.
Δεν είναι φυσικά η τελευταία δόση, ούτε τα τελευταία μέτρα.
Πρόκειται για επιμήκυνση του μαρτυρίου και "κούρεμα" των προσδοκιών, αλλά και της απόδρασης από την "θανατηφόρο" εξάρτηση του ΔΝΤ και λοιπών συγγενών".




www.spirospero.gr
Read more »

Στο πλευρό της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο Π. Καμμένος


Την αλληλεγγύη του προς τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για διαθεσιμότητες εκτελώντας εντολές της τρόικας, την ίδια στιγμή οι κομματάρχες των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης διορίζουν 15.000 άτομα μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

«Την ίδια στιγμή που ο κ. Φούχτελ μιλάει για εξυγίανση στους δήμους, το ίδιο βράδυ της σύλληψης των εργαζομένων που αντιστάθηκαν στην επίσκεψη του και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, συνέτρωγε με τον επιχειρηματία στον οποίο έχει υποσχεθεί να δώσει τη διαχείριση των σκουπιδιών. Κάνουν στην Ελλάδα μπίζνες σε βάρος του ελληνικού λαού», σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ανέφερε επίσης ότι το κόμμα του θα είναι αύριο συμπαραστάτης στη δίκη των εργαζόμενων για τον προπηλακισμό του Γερμανού πρόξενου. «Το μόνο που έκαναν ήταν να αντισταθούν στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Στην ουσιαστική παραχώρηση της εργασίας στις εταιρείες των συνεταίρων των πολιτικών, των Ελλήνων και των Γερμανών που έρχονται εδώ για να καταλύσουν το Σύνταγμα», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος τόνισε ότι η Ομοσπονδία θα αγωνισθεί «μέχρι τέλους» ώστε να μην υπάρξει καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα.

«Είμαστε αποφασισμένοι μέχρι τέλους να βρισκόμαστε στο πεζοδρόμιο, ότι και να κάνουν, είτε με διώξεις, είτε με καταστολή, είτε με τρομοκρατία, είμαστε αποφασισμένοι να τους παλέψουμε και αυτό θα το κάνουμε» επισήμανε, αρκεί όπως είπε, να συνταχθούν με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται εναντίον του μνημονίου.




www.spirospero.gr
Read more »

Ο Λοβέρδος έθεσε θέμα ηγεσίας

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε εμμέσως στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Ανδρέας Λοβέρδος."Όποιος δεν μπορεί να κάνει διακριτές τις γραμμές που μας ορίζουν, ας τα αφήσει κι ας φύγει", είπε χαρακτηριστικά καλώντας ουσιαστικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο να λαβει πρωτοβουλίες."Δεν θέλω να μοιραστώ άλλες ευθύνες γι' αυτή την χωρίς στρατηγική και τακτική πορεία του κόμματος. Ο καθένας μας πρέπει να ενστερνιστεί τις πιο καθαρές και έντιμες λύσεις", τόνισε.

Πηγή: enikos.gr
Read more »

Ασυνείδητος παρέσυρε 13χρονη ποδηλάτισσα και έφυγε

Με έρευνες  σε όλο το Αγρίνιο προσπαθούν οι αστυνομικοί της Τροχαίας να ανακαλύψουν τα στοιχεία ενός ασυνείδητου οδηγού, που παρέσυρε με ένα μαύρο Fiat Punto μια 13χρονη ποδηλάτισσα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και εξαφανίστηκε αφήνοντάς την αβοήθητη.

Η ανήλικη μαθήτρια στάθηκε τυχερή, καθώς δεν υπέστη χωρίς σοβαρά τραύματα. Μετά το ατύχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η παράσυρση έγινε μπροστά σε αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι περιέγραψαν στους αστυνομικούς το αυτοκίνητο που χτύπησε και εγκατέλειψε την 13χρονη.

Θύματα τροχαίου έπεσαν τρεις αθλητές ποδηλασίας από την Καλαμάτα, καθώς επέστρεφαν από αγώνα που είχαν δώσει στα Γιάννενα. Το τζιπ που τους μετέφερε μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο 127ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων στο ύψος του Μενιδίου και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με μια νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες! Οι τρεις ποδηλάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος και παρέμεινε για νοσηλεία.



www.protothema.gr
Read more »

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:16χρονη αυτοπυροβολήθηκε για να γλιτώσει από τον βίαιο σύζυγό της!

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου μεταφέρθηκε, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,  ένα 16χρονο κορίτσι, το οποίο αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό!
 
Σύμφωνα με το “Prismanews.gr” η 16χρονη κοπέλα προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της, στην περιοχή Απεζανές,  στο σπίτι όπου την πήγε ο πατέρας της για να την προφυλάξει από τον βίαιο δεύτερο σύζυγο της.
 
Η κοπέλα είχε ήδη ένα γάμο στο ενεργητικό της, χώρισε και ξαναπαντρεύτηκε πριν λίγο καιρό ωστόσο ο δεύτερος σύζυγος ήταν πολύ κατώτερος των περιστάσεων αναφέρουν οι πληροφορίες.
 
Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ιδιαίτερα βίαιος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δε δίσταζε να απλώνει τα χέρια του και να χτυπά τη 16χρονη. 
 
Μάλιστα μάρτυρας ήταν ακόμα και ο ίδιος ο πατέρας της, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και σχηματίστηκε και δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία.
 
Τότε ο πατέρας του κοριτσιού, χωρίς δεύτερη σκέψη, την πήρε και την πήγε στην περιοχή των Απεζανών, προκειμένου να την προφυλάξει από τον βίαιο σύζυγο. Εκεί όμως η 16χρονη φαίνεται ότι δεν άντεξε από τα όσα είχε περάσει, και θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή της
 
Οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο η κατάστασή της κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη.
Read more »

Τα Κρητικά κρασιά πάνε ... Βρυξέλλες

Τα Κρητικά κρασιά πάνε ... Βρυξέλλες και δίνουν στοίχημα για την κατάκτηση της ξένης αγοράς. Οι κινήσεις εξωστρέφειας για την προώθηση του Κρητικού κρασιού ενισχύονται και η έδρα του κοινοβουλίου ... πλημμύρισε από τα κρασιά του νησιού. Πρόκειται για στοχευμένες δράσεις που ξεκίνησαν στην αρχή του μήνα Νοεμβρίου 2012, όπου τα οινοποιεία του νησιού απέστειλαν και στους 750 Ευρωβουλευτές από μια φιάλη κρητικό κρασί μαζί με την πρόσκληση στις εκδηλώσεις του τριημέρου.
Από χθες μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου, τα μέλη του Wines of Crete, προσκεκλημένοι του Ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη, παρουσιάζουν τα κρασιά του νησιού σε μια σειρά από προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Χθες το απόγευμα, συναντήθηκε η αποστολή με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και το βράδυ πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία 25 διαφορετικών ετικετών με την παρουσία Βέλγων δημοσιογράφων, εμπόρων και εστιατόρων σε κεντρικό εστιατόριο των Βρυξελλών.
Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει δραστηριότητες εντός της έδρας της ΕΕ. Αρχικά συνάντηση της αποστολής με μέλη του Τμήματος Γεωργίας της ΕΕ για θέματα που απασχολούν τον κλάδο, τόσο νομοθετικά όσο και εμπορικά-προωθητικά. Θα κλείσει με την παρουσίαση του Κρητικού Αμπελώνα σε επίσημους της Ε.Ε., Ευρωβουλευτές και καλεσμένους της ομάδας οργάνωσης μαζί με την παρουσίαση της επίσημης ταινίας των Κρητικών κρασιών η οποία όπως και πολλά άλλα έχουν υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από Κοινοτικά κονδύλια. 
Μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να δείξουμε, μέσα στα άλλα, πως υπάρχει και η Ελλάδα που δουλεύει και αξιοποιεί τις χρηματοδοτήσεις που της παρέχουν. Η εκδήλωση θα κλείσει φυσικά με ένα ποτήρι Κρητικό κρασί, σημειώνουν τα μέλη του συλλόγου που θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.




www.prosmanews.gr
Read more »

ΣΟΚ! Κρεμάστηκε στην κληματαριά...


a klimatariaΗ τραγωδία στη Μακρυνίτσα Πηλίου έγινε γνωστή από την ίδια τη σύζυγο του 60χρονου αυτόχειρα, η οποία λίγα λεπτά πριν τις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του κρεμασμένου συζύγου της στην κληματαριά της αυλής του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με το e-volos.gr, πρόκειται για ένα συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος τα τελευταία 10-11 χρόνια κατοικούσε με την οικογένειά του στην Μακρυνίτσα Πηλίου, αντιμετωπίζοντας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τους συγχωριανούς του, ψυχολογικά προβλήματα.
 
 
 
 
www.spirospero.gr
Read more »

Σιίτες αυτομαστιγώνονται στον Πειραιά

Σκηνές που θυμίζουν τα αυτομαστιγώματα των σιιτών μουσουλμάνων στο Νέο Δελχί εκτυλίσσονται κάθε χρόνο στον Πειραιά, όπου συγκεντρώθηκαν και φέτος για να συμμετάσχουν στην ιεροτελεστία της Ασούρα, ημέρας μνήμης του θανάτου του εγγονού του προφήτη Μωάμεθ.


Οι σκληρές και σοκαριστικές εκδηλώσεις έγιναν χθες προς τιμήν του ιμάμη Χουσεΐν μπιν Αλί, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, που είχε μαρτυρικό θάνατο μετά τη μάχη της Καρμπάλα.
Ο προφήτης είχε δολοφονηθεί τον 7ο αιώνα στη μάχη της Καρμπάλα, από έναν τύραννο του σημερινού Ιράκ που ήθελε την εξουσία για τον εαυτό του.
Οι σιίτες μουσουλμάνοι που συμμετέχουν στην ιεροτελεστία ακονίζουν και καυτηριάζουν τις λάμες και στη συνέχεια αυτομαστιγώνονται χαρακώνοντας το δέρμα τους με αυτές.
Πηγή: newsbeast.gr 
Read more »

Οι ξένοι για τη συμφωνία- ομηρία...

Πρώτο θέμα στον ξένο Τύπο είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα
«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνούν για τη διάσωση της Ελλάδας», ο τίτλος του σχετικού άρθρου στο BBC. Το άρθρο αναφέρει ότι στο χθεσινό Eurogroup αποφασίστηκε το ξεμπλοκάρισμα των 44 δις, ελάφρυνση του χρέους κατά 40 δισ, ενώ μεταφέρονται οι δηλώσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά «μια νέα μέρα ξεκινά για όλους τους Έλληνες». Για την άμεση αντίδραση των ασιαστικών αγορών στη συμφωνία κάνει λόγο ο αρθρογράφος. «Η δόση ανοίγει το δρόμο για την στήριξη των ευάλωτων τραπεζών και θα επιτρέψει στο κράτος να πληρώσει μισθούς και συντάξεις το Δεκέμβριο», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.
Για την αναμονή της δόσης από τον Ιούνιο μιλά ο αρθρογράφος, ενώ τονίζεται η δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «η διάσωση θα ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και την Ελλάδα».
«Δεν είναι μόνο για τα λεφτά», αναφέρει ο κ. Γιουνκέρ και συνεχίζει «πρόκειται για μια υπόσχεση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον ελληνικό λαό και για την περιοχή του ευρώ ως σύνολο».
Παράλληλα, αναφέρεται ο στόχος της ευρωζώνης να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, επιστρέφοντας 11δις στην Αθήνα σε μορφή κέδρος από την αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Οι υπουργοί συμφώνησαν επίσης στο να βοηθήσουν την Ελλάδα να επαναγοράσει τα ομόλογά της από ιδιώτες επενδυτές.
«Μέχρι στιγμής, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν δεσμευτεί να δόσουν συνολικά 240 δισ. ευρώ σε δάνεια διάσωσης, από τα οποία η Ελλάδα έχει λάβει τα 150», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αποτέλεσμα των δόσεων η επιβολή μιας σειράς μέτρων λιτότητας και ο έλεγχος των οικονομικών της χώρας.
Σύμφωνα με το άρθρο ο Όλι Ρεν φέρεται να είναι ευχαριστημένος για την επίτευξη συμφωνίας τονίζοντας «Για την ευρωζώνη αυτό ηταν ένα πραγματικό τεστ αξιοπιστίας, για την ικανότητά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις για τα πιο προκλητικά θέματα. Ηταν μια δοκιμασία για την οποία δεν είχαμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το CNN, με τίτλο «ΔΝΤ, Ευρωζώνη πετυχαίνουν συμφωνία για το ελληνικό χρέος». Σχετικά με την περίπτωση διαγραφής του ελληνικού χρέους, τονίζεται πως η πρόταση «μπήκε στο ράφι».
Επιστροφή της χώρας σε 10 χρόνια προς την χρηματοοικονομική σταθερότητα βλέπει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro , πίσω από την απόφαση του Eurogroup να εκταμιευθούν 44 δισ. ευρώ. Έτσι, συνεχίζει η εφημερίδα, η Αθήνα μετά από πολλούς μήνες αβεβαιότητας αναλαμβάνει μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το χρέος.
«Ανοιξε ο δρόμος για το ξεμπλοκάρισμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα»,γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση την Τρίτη το πρωί η Liberation. «Αυτό σημαίνει»,συνεχίζει η εφημερίδα, «ότι επιτυγχάνεται μια ελάφρυνση ελληνικού του χρέους κατά 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2020».
Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει στην διαδικτυακή σελίδα του τα εξής: «Καλύτεροι όροι για την Ελλάδα την ίδια ώρα που η ΕΕ δέχεται την νέα φόρμουλα διάσωσης». Στο κείμενο διευκρινίζεται ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών διευκόλυναν την Ελλάδα συμφωνώντας σε ηπιότερους όρους για το άκρως αναγκαίο πακέτο διάσωσης. Έπειτα από τρία χρόνια άκυρων εκκινήσεων, η Ευρώπη βρήκε τη σωστή φόρμουλα για να αντιμετωπίσει τη χρεωμένη χώρα και να την επαναφέρει σε υγιείς ρυθμούς.
Η εφημερίδα Washington Post έχει τίτλο «ΔΝΤ και υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καταλήγουν σε συμφωνία για την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, η πρώτη δόση θα εκταμιευθεί στις 13 Δεκεμβρίου.
Η γερμανική Die Welt κάνει λόγο για «Ακόμα 44 δισ. ευρώ για την Ελλάδα» ενώ το γαλλικό πρακτορείο AFP AFP αναφέρει πως «Η Ελλάδα πήρε σημαντική οικονομική ανάσα».
Πηγή: Newpost.gr
Read more »

HΡΑΚΛΕΙΟ:Άγριο ξύλο για τη Χρυσή Αυγή σε λύκειο


a xylo kritiΆγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου Χερσονήσου σημειώθηκε με αφορμή την επεισοδιακή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι μαθητές ανάρτησαν κάποια σχόλια στο Facebook σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Τα σχόλια αυτά έγιναν η αφορμή για να ξεσπάσει άγριος καυγάς μεταξύ Ελλήνων και Αλβανικής υπηκοότητας μαθητών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στον καυγά προστέθηκαν στη συνέχεια και άλλα άτομα με αποτέλεσμα δυο μαθητές να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο κέντρο υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.

Δεν είναι πρώτη φορά που στο εν λόγω σχολείο σημειώνονται τέτοια περιστατικά. Πριν από περίπου ένα μήνα άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ ένας Έλληνα και ενός Αλβανού, μαθητών του λυκείου.

Οι δυο πιάστηκαν στα χέρια καθώς ο Έλληνας ζήτησε το λόγο για κάποια συνθήματα που γράφτηκαν στον πίνακα τάξης εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όταν ο Αλβανός μαθητής του είπε οτι καλώς γράφτηκαν τότε ξέσπασε μεταξύ τους άγριος καυγάς που κατέληξε σε συμπλοκή.
Read more »

Σε τρεις δόσεις η... δόση!

Μετά από μαραθώνιες σκληρές διαπραγματεύσεις που κράτησαν περισσότερο από 12 ώρες το Eurogroup έλαβε την πολιτική απόφαση για εκταμίευση 44 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις με την πρώτη δόση να δίνεται στις 13 Δεκεμβρίου και την τελευταία τον Μάρτιο του 2013.
ΔΝΤ και ΕΕ συμφώνησαν σε μείωση διμερών επιτοκίων, σε επιστροφή κερδών και σε επαναγορά ομολόγων με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ προκειμένου το 2020 να ανέρχεται στο 124%.
Ως τις 13 Δεκεμβρίου το Εurogroup θα είναι σε θέση να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τη δήλωση που εξέδωσαν οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης τους στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τη δήλωση, το Δεκέμβριο θα αποφασιστεί η καταβολή μίας δόσης των δανείων, ύψους 34,4 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 9,3 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν στις αρχές του 2013 σε τρεις μικρότερες δόσεις.

Αντώνης Σαμαράς: Αύριο ξεκινάει μία καλύτερη ημέρα για τους Έλληνες.
«Όλα πήγαν καλά. Αύριο ξεκινάει μία καλύτερη ημέρα για τους Έλληνες. Το παλέψαμε όλοι μαζί», ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Γιάννης Στουρνάρας: "Ευκαιρία να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης".
Η απόφαση του Eurogroup δίνει στην Ελλάδα την ευκαιρία να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
"Η σημερινή απόφαση του Eurogroup και του ΔΝΤ είναι σημαντική διότι κρατά την Ελλάδα στο ευρώ, της δίνει σημαντική ευκαιρία να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της υπερχρέωσης και συμβάλει στη μείωση του χρέους της», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ο Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η σημερινή απόφαση απελευθερώνει πόρους μέσω της μείωσης των επιτοκίων των δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις χώρες της ευρωζώνης και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. "H Ελλάδα είναι πλέον χώρα που δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια σε σχέση με άλλες χώρες στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας.
Συνεχίζοντας ο υπουργός ανέφερε ότι είναι ώρα η Ελλάδα να σκεφτεί πώς θα αξιοποιήσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία δημιουργικά, ώστε να προχωρήσει μπροστά, προσθέτοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές που ψήφισε η Ελληνική Βουλή , οι οποίες βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και προωθούν τη δημοσιονομική σταθερότητα.
Ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και παράλληλα να χτιστεί ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, με έμφαση τις ίσες ευκαιρίες για όλους.
Σε ότι αφορά το θέμα της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων με δάνεια από τον ΕΤΧΣ, η οποία θα δρομολογηθεί ως τις 12 Δεκεμβρίου, o υπουργός οικονομικών υπήρξε ιδιαίτερα φειδωλός σε ότι αφορά το ύψος του δανείου και το επιτόκιο που θα ισχύσει.
Καταλήγοντας, ο Γ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη βοήθειά του στην προσπάθεια, λέγοντας ότι χωρίς την αποφασιστική συμβολή του δεν θα είχαν προωθηθεί οι 72 προαπαιτούμενες, για την εκταμίευση της δόσης, ενέργειες.


Βενιζέλος: Νέα αφετηρία για τη χώρα
 Στην πρώτη δήλωση του, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Eurogroup, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο «για εθνική ανάκαμψη» και για «νέα αφετηρία της χώρας».
Αναλυτικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:
 «Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής. Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το κρίσιμο όμως είναι η μεγάλη εικόνα. Και  αυτή είναι αναμφίβολα θετική χάρις στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού. Σε εμάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εναπόκειται τώρα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο αυτό και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης».
Πηγή: Enikos.gr
Read more »

26 Νοε 2012

4.000 αιτήσεις για μίσθωση αγροτικής-κτηνοτροφικής γης


a agrotis 26Περίπου 4.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής για τη μίσθωση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Από τις αιτήσεις αυτές έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και έχουν υπογραφεί 243 συμβόλαια μίσθωσης γης σε 11 περιφερειακές ενότητες.

Το 57% όσων έχουν υπογράψει σύμβαση είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής, το 24% είναι νέοι έως 35 ετών, το 14% άνεργοι και το 5% νέοι αγρότες έως 35 ετών. Επίσης, το 87% των συμβολαίων αφορά στη μίσθωση έως 4 στρεμμάτων, έως 10 στρεμμάτων το 9% κι άνω των 10 στρεμμάτων το 4%. Ενδιαφέρον, δε, έχει το γεγονός ότι σε ποσοστό 83% η γη που μισθώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τροφίμου που είναι ενταγμένο στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Το υπόλοιπο 17% της γης που ενοικιάστηκε, θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζωοτροφών ή ως βοσκότοπος.

Μέχρι σήμερα αγροτική γη έχει μισθωθεί σε Βοιωτία, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλική, Καβάλα, Κιλκίς, Λάρισα, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι η γη διανέμεται σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους Γεωτεχνικής Σχολής, επαγγελματίες αγρότες και νομικά πρόσωπα με αντίτιμο 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα ανα δικαιούχο.
Read more »

Εντός του Δεκεμβρίου η πώληση του TT

Η συναλλαγή για τη μεταβίβαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου «θα ολοκληρωθεί το αργότερο στο τέλος Δεκεμβρίου» αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο του Mνημονίου, που θα συνοδεύει την απόφαση για τη δόση η οποία αναζητείται και σήμερα, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ρητά ότι επιλέχθηκε το μοντέλο της ΑΤΕ, δηλαδή της διάσπασης σε καλή και κακή τράπεζα και τοποθετείται στον Δεκέμβριο η καταβολή δανείου - γέφυρα από το ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες.

Στο κείμενο γίνεται ειδική αναφορά στο τραπεζικό σύστημα. Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναφέρεται ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει την διαδικασία διάσπασης σε καλή και κακή τράπεζα.  Αναφέρεται ότι έχει επιλεγεί η μέθοδος της ΑΤΕ και η «συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το αργότερο στο τέλος Δεκεμβρίου». Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον για το ΤΤ φέρεται να έχουν εκδηλώσει και οι 3 μεγαλύτερες τράπεζες, η Εθνική (με τη Eurobank), η Alpha και η Πειραιώς.

Για την Αγροτική Τράπεζα, αναφέρεται στο ίδιο κείμενο ότι το τελικό κόστος  αναδιάρθρωσης θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα του  εξωτερικού ελέγχου των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού.  Για την Τράπεζα Πειραιώς γίνεται αναφορά στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει ήδη κατατεθεί στην Τρόικα, με στόχο να αποδείξει πως ο νέος ενιαίος όμιλος  θα ενισχύσει τη βιωσιμότητά του και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας.

Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της νέας Proton τοποθετείται μέχρι το Μάιο του 2013 και θα γίνει υπό την αιγίδα του ΤΧΣ. Καμία αναφορά δεν υπάρχει στο κείμενο για το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού τομέα αναφέρεται ότι έως το τέλος Δεκεμβρίου, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα παρέχει στις συστημικές τράπεζες επαρκείς πόρους με τη μορφή ενός κεφαλαίου - γέφυρα για να εκπληρώνουν το ελάχιστο επίπεδο του 9% του δείκτη Core Tier 1.

Το ΤΧΣ θα εκδώσει επίσης μια δεσμευτική επιστολή παροχής  του 100% των υπολοίπων κεφαλαιακών αναγκών.

Επίσης,  έως το τέλος Δεκεμβρίου οι τράπεζες θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις που καθορίζονται από την ΤτΕ περί διατήρησης 7% στον Core Tier 1 δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας υπό τριετές δυσμενές σενάριο stress test. Μέσα στον Δεκέμβριο θα πρέπει επίσης η ΤτΕ να  δημοσιεύσει μια αναλυτική έκθεση σχετικά με τις ανάγκες κεφαλαίων των τραπεζών  που θα χρειαστούν στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης καθώς και την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε.

Επίσης, στο πλαίσιο των νέων σχεδίων αναδιάρθρωσης, ζητείται από τις τράπεζες να παρουσιάσουν το σχέδιο διεύρυνσης της χρηματοδοτικής τους βάσης για  να μειώσουν στην πάροδο του χρόνου την εξάρτησή τους από τη ρευστότητα που θα συνεχίζει να παράσχει πάντως η ΤτΕ.

Πηγή: capital.gr
Read more »

Ανακαινίζουν την Αγία Σοφία οι Τούρκοι

Ξεκινούν την ανακαίνιση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι, αμέσως μετά την ανακαίνιση η οποία είχε διαρκέσει 17 ολόκληρα χρόνια!
Ο αναπληρωτής διευθυντής του «Μουσείου της Αγίας Σοφίας» Χαγριουλάχ Τζενγκίζ μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, ανέφερε πως πολλά σημεία θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις «και σε Βυζαντινά σημεία αλλά και σε πολλά σημεία που είχαν προστεθεί επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»
«Αυτή τη στιγμή τα σημεία τα οποία έχουν πάθει μεγάλη ζημιά είναι η βόρεια, και δυτική πλευρά. Τα σχέδια της ανακαίνισης πήραν χρόνο να ετοιμαστούν και ξεκινάμε άμεσα» δηλώνει ο Τζενγκίζ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Read more »

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗ “CRETAN LINES”

Κρίσιμες στιγμές ζει ο Ναυτιλιακός Συνεταιρισμός της 'Cretan Lines' καθώς ο κίνδυνος να χαθεί το πλοίο 'ΕLLI Τ.' φαίνεται να είναι ορατός, αν και όχι ακόμα οριστικός, αφού τα στελέχη του ρεθυμνιώτικου Συνεταιρισμού προτίθενται να χρησιμοποιήσουν μέχρι τέλους τα ατού που θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους.
Τις τελευταίες δύο ημέρες, έχοντας συγκεντρώσει ένα συγκεκριμένο ποσό, περίπου 150 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και άλλα τόσα σε επιταγές και υποσχέσεις κατάθεσης από Ρεθυμνιώτες, τα στελέχη των 'Κρητικών Γραμμών' βρέθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τον πλοιοκτήτη του 'ΕLLI Τ.', Δημήτρη Τζανετάτο, για να κάνουν τις τελικές διαβουλεύσεις. Στην Αθήνα μετέβησαν ο πρόεδρος, Νίκος Σιλιγάρδος και οι δύο αντιπρόεδροι, κ. Δούσμανης και Περάκης, οι οποίοι μαζί με τους τρεις νομικούς συμβούλους της 'Cretan Lines', κ. Μανώλη Εγγλέζο, Μάρκο Μαρινάκη και Γιάννη Μαρκιανό, ήρθαν σε επαφή με τους δικηγόρους του κ. Τζανετάτου, προέδρου της 'Endeavour Lines'.
Οι δύο πλευρές δεν έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις, όμως, φαίνεται πως το χάσμα μεταξύ τους είναι αρκετά μεγάλο, δεδομένου ότι οι επιδιώξεις τους 'κοντράρουν'. Αυτό δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε οριστική ρήξη και μάλιστα εντός των επόμενων 24ωρων, αν και ακόμα η πλευρά της 'Cretan Lines' θεωρεί ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τον πλοιοκτήτη. Εντούτοις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Τζανετάτος από την πλευρά του φέρεται να έχει διακόψει τις διαβουλεύσεις και να παραμένει σταθερά αδιάλλακτος ζητώντας ως πρώτη κίνηση από τη διοίκηση των 'Κρητικών Γραμμών' την πληρωμή του πληρώματος που επί μήνες δεν έχει λάβει τα δεδουλευμένα του. Εάν αυτό δε γίνει, τότε ο ίδιος φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει τις διαδικασίες της καταγγελίας του ναυλοσυμφώνου, παίρνοντας το πλοίο πίσω, με στόχο να βρει τον τρόπο να πληρώσει το πλήρωμα.
Από την πλευρά τους, ωστόσο, οι διοικούντες στη 'Cretan Lines' αρνούνται να προχωρήσουν στην πληρωμή του προσωπικού σε αυτή τη φάση, ζητώντας από τον κ. Τζανετάτο να άρει την καταγγελία του ναυλοσυμφώνου και να συναινέσει ώστε να γίνει η μετάθεση των ληξιπρόθεσμων δόσεων του 2012 για τους πρώτους μήνες του 2014, πράγμα που ζητά ο ρεθυμνιώτικος Συνεταιρισμός θεωρώντας ότι εφόσον το πλοίο παραμένει ακινητοποιημένο λόγω της βλάβης και δεν υπάρχουν έσοδα, αυτό είναι απόλυτα θεμιτό. Επιπλέον, ζητούν από τον κ. Τζανετάτο να συμφωνήσει για το πώς θα γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς στη μηχανή του 'ΕLLI Τ.' και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέσα σε 25 μέρες δηλαδή και να μην εγερθούν, όπως υποστηρίζουν τα μέλη της 'C.L.', άλλα εμπόδια στη διαδικασία.
Οι άνθρωποι της 'Cretan Lines', πάντως, εξετάζουν με προσοχή τις δυνατότητες που έχουν να ζητήσουν από τον πλοιοκτήτη να τους αποζημιώσει για τα διαφυγόντα κέρδη, που έχασε η εταιρεία επί τρεις μήνες από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, όταν, παρά το ότι είχε υπογραφεί το ναυλοσύμφωνο, το πλοίο δεν τους είχε παραδοθεί λόγω της επίσχεσης των εργαζομένων.
Στο μεταξύ, διευκρινίσεις σχετικά με τους μισθούς τους και την εργασία τους στη 'Cretan Lines' έδωσαν οι εργαζόμενες στεριάς στο γραφείο της εταιρείας στο Ρέθυμνο, με αφορμή τα όσα έχουν ακουστεί για τις απολαβές τους.



www.xaniotika-nea.gr
Read more »

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Φέτελ!

Σε έναν αγώνα πραγματική διαφήμιση για την Formula 1, ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε στην Βραζιλία τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στην καριέρα του και έγινε έτσι ο νεότερος πιλότος που καταφέρνει να κερδίσει τρία διαδοχικά πρωταθλήματα.

Ο Γερμανός απέδειξε το οδηγικό του πείσμα καθώς ταλαιπωρήθηκε αρκετά σήμερα, αλλά δεν το έβαλε κάτω, έδωσε συναρπαστικές μάχες, πάλεψε και κατάφερε νε τερματίσει στην έκτη θέση, μία θέση που του χάρισε τον τίτλο. Τη στιγμή που ο φετινός διεκδικητής Φερνάντο Αλόνσο μπορεί να ήταν δεύτερος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Ισπανό αφού ήθελε να τερματίσει ο Φέτελ στην όγδοη θέση και πιο κάτω.
Τρίτος συνεχόμενος τίτλος για τον νεαρό Γερμανό λοιπόν και τρίτο συνεχόμενο νταμπλ για την Red Bull.
Για να το επιτύχει αυτό όμως ο Φέτελ αναγκάστηκε να περάσει σήμερα από συμπληγάδες καθώς ο αγώνας ήταν από τους συναρπαστικούς και απρόβλεπτους της σεζόν. Η βροχή έφερε τα πάνω-κάτω και δημιούργησε πολλές αναπάνταχες εκπλήξεις (δυσάρεστες μεν) για ουκ ολίγους.
Ολα ξεκίνησαν από την εκκίνηση του αγώνα όταν ο Φέτελ μετά από μία επαφή με τον Μπρούνο Σένα, έμεινε τελευταίος, πληγώνοντας την RB8.Δεν πτοήθηκε όμως κι άρχισε όπως στο παρελθόν να περνάει τα πιο αργά μονοθέσια για να βρεθεί έκτος.
Στο μεταξύ ο Αλόνσο με την βοήθεια του Μάσα είχε καταφέρει να βρεθεί τέταρτος, αλλά και πάλι αυτό δεν του ήταν αρκετό. Μπροστά η μάχη δινόταν μεταξύ του Νίκο Χούλκενμπεργκ και των δύο McLaren των Χάμιλτον και Μπάτον.
Η είσοδος του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στον 24ο γύρο εκμηδένισε την διαφορά των τριών πρώτων και ο αγώνας ξανάρχισε από την αρχή. Οι τρεις πρώτοι ξαναέφυγαν μπροστά, αλλά το ενδιαφέρον όλων είχε επικεντρωθεί στους δύο διεκδικητές του τίτλου με τον καιρό να κάνει τα δικά του παιχνίδια και την βροχή να σταματάει και να ξαναρχίζει.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ κρατούσε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο, ήρθε η επαφή των Χουλκενμπεργκ – Χάμιλτον στον 55ο γύρο που έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα και αναπτέρωσε τις ελπίδες της Ferrari για διάκριση. Και αυτό γιατί ο Αλόνσο πέρασε δεύτερος, αφού ο Χούλκενμπεργκ έχασε θέσεις και ο Χάμιλτον εγκατέλειψε.
Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαρία στον Μπάτον να πάρει την πρωτοπορία στον αγώνα, την οποία είχε στην αρχή αλλά έχασε, ακολουθώντας το ρίσκο επιλογής των σλικ ελαστικών όταν όλοι έμπαιναν στα πιτς για τα ενδιάμεσα. Ενα ρίσκο που τελικά όπως αποδείχθηκε του βγήκε.
Πίσω του ακολουθούσε ο Μάσα που στον 62ο γύρο δέχθηκε την προσπέραση του Αλόνσο. Το θέμα όμως ήταν που βρισκόταν ο Φέτελ μετά από όλα αυτά. Ο Γερμανός στον 53ο γύρο μπήκε για αλλαγή ελαστικών, βάζοντας τη σκληρή γόμα, αλλά όταν η βροχή ξανάρχισε, τον κάλεσε η Red Bull και πάλι (μέσα σε δύο γύρους) για την ενδιάμεση γόμα, με την οποία πήγε μέχρι το τέλος.
Με αυτά και με αυτά έπεσε μόλις 11ος, αναθαρρύνοντας τις ελπίδες της Ferrari και του Αλόνσο για τίτλο. Ο Γερμανος όμως δεν έμεινε εκεί και σταδιακά, παρά την βροχή, ανέβαινε θέσεις για να τερματίσει τελικά στην έκτη. Με αυτό το αποτέλεσμα στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, σκορπώντας θλίψη στο στρατόπεδο της Ferrari, η οποία αρκέστηκε στη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές. Η απογοήτευση ήταν διάχυτη στην Scuderia και κορυφώθηκε με τα κλάματα του τρίτου στον αγώνα Μάσα. Τί κι αν η ομάδα του Μαρανέλο τερμάτισε στις δύο θέσεις του πόντιουμ; Το πρωτάθλημα είχε πια χαθεί για μόλις τρεις βαθμούς!
Για την ιστορία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Τζένσον Μπάτον, χωρίς ωστόσο να πανηγυρίσει την τρίτη φετινή νίκη και πρώτη στην πίστα του Ιντερλάγκος. Ο Βρετανός φρόντισε να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν έτσι όπως την ξεκίνησε, με μία νίκη.
Απογοήτευση ωστόσο για τον Λιούις Χάμιλτον που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος όλο το τριήμερο και έδειχνε να έχει πιθανότητες για δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία, αλλά δεν τα κατάφερε. Τη στιγμή που ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του στην McLaren Mercedes με μία νίκη.
Τα ίδια συναισθήματα και για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ που κρατούσε στα χέρια του την πρωτιά αλλά ένα μπλοκάρισμα των τροχών σε ένα ντουμπλάρισμα με τον Χάμιλτον επί της Marussia, τον έριξαν πίσω, πέμπτος.
Για την ιστορία τέταρτος ολοκλήρωσε τον επεισοδιακό αγώνα, όπου έναν γύρο πριν το τέλος μπήκε για δεύτερη φορά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός είχε κι αυτός μία ατυχη στιγμή στο σικέιν Senna S και βρέθηκε 14ος, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις.
Ο στόχος του Μίκαελ Σουμάχερ έγινε πραγματικότητα αφού κατάφερε να πει το «αντίο» στην Formula 1 με μία θετική εμφάνιση και το κεφάλι ψηλά. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής τερματισε έβδομος έχοντας πίσω του τον Ζαν-Ερίκ Βερνιέ. Δείγμα του σεβασμού που αποπνέει ο Σουμάχερ μεταξύ των πιλότων ήταν ο εναγκαλισμός του νεότερου Σεμπάστιαν Φέτελ προς τον μέντορα του, όπως τον χαρακτηρίζει, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.
Ο Καμούι Κομπαγιάσι, αν και καρδιοχτύπησε στο τέλος, έμεινε ένατος, χαρίζοντας σημαντικούς βαθμούς στη Sauber, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να «πιάσει»την Mercedes στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Σε αυτό συνέβαλε και η εγκατάλειψη του Πέρεθ λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα.
Η Lotus δεν πέρασε ένα θετικό τριήμερο και αυτό επαληθεύτηκε από την δέκατη θέση του Ραϊκόνεν και την εγκατάλειψη νωρίς του Γκροσεάν.
Χαρά ευαγγέλια για την Caterham αφού χάρη στη συνδρομή του Πετρόφ που ετρμάτισε δέκατος, εξασφάλισε την αντίστοιχη θέση στους κατασευαστές από την Marussia. Μία θέση που μεταφράζεται σε σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
1. Tζένσον Μπάτον McLaren-Mercedes 1.45:22.656
2. Φερνάντο Aλόνσο Ferrari + 2.754
3. Φελίπε Mάσα Ferrari + 3.615
4. Μαρκ Γουέμπερ Red Bull-Renault + 4.936
5. Νίκο Χούκνεμπεργκ Force India-Mercedes + 5.708
6. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull-Renault + 9.453
7. Μίκαελ Σουμάχερ Mercedes + 11.900
8. Ζαν-Ερίκ Βερνιέ Toro Rosso-Ferrari + 28.600
9. Καμούι Κομπαγιάσι Sauber-Ferrari + 31.200
10. Κίμι Ραϊκόνεν Lotus-Renault + 1 γύρος
11. Βιτάλι Πετρόφ Caterham-Renault + 1 γύρος
12. Τσαρλς Πικ Marussia-Cosworth + 1 γύρος
13. ΝτανιέλΡικιάρντο Toro Rosso-Ferrari + 1 γύρος
14. Χέικι Κοβαλάινεν Caterham-Renault + 1 γύρος
15. Νίκο Ρόζμπεργκ Mercedes + 1 γύρος
16. Τίμο Γκλοκ Marussia-Cosworth + 2 γύροι
17. Πέδρο Ντε λα Ρόσα HRT-Cosworth + 2 γύροι
18. Ναράιν Καρθικέγιαν HRT-Cosworth + 2 γύροι
19. Πολ ντι Ρέστα Force India-Mercedes + 3 γύροι
Κατάταξη οδηγών
1. Φέτελ 281
2. Αλόνσο 278
3. Ραϊκόνεv 207
4. Χάμιλτον 190
5. Μπάτον 188
6. Γουέμπερ 179
7. Μάσα 122
8. Γκροσεάν 96
9. Ρόσμπεργκ 93
10. Πέρεθ 66
11. Χούλκενμπεργκ 63
12. Κομπαγιάσι 60
13. Σουμάχερ 49
14. Ντι Ρέστα 46
15. Μαλντονάτο 45
16. Σένα 31
17. Βερνιέ 16
18. Ρικιάρντο 10
Κατάταξη κατασκευαστών
1. Red Bull 460
2. Ferrari 400
3. McLaren 378
4. Lotus- Renault 303
5. Mercedes 142
6. Sauber 126
7. Force India 109
8. Williams 76
9. Toro Rosso 26




www.naftemporiki.gr
Read more »

Με επιτυχία η δράση δενδροφύτευσης στην Τύλισο

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση της εισόδου της Τυλίσου με 250 Μουριές.
Συνεργία του δήμου Μαλεβιζίου, μαζί με μέλη του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, της Φιλοδασικής Ένωσης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου, του Συλλόγου Γυναικών «Δίκτυνα», της ποδοσφαιρικής ομάδας Τυλίσου, της Ενορίας Τυλίσου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυλίσου, του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας και μαθητές από τα σχολεία της περιοχής, έδωσαν με πολύ κέφι μια άλλη εικόνα στην είσοδο του όμορφου οικισμού.
Ταυτόχρονα, εργαζόμενοι της εταιρείας ηλεκτρολογικού υλικού «Κουβίδης» - που μαζί με τα σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκης ΑΕ» υποστήριξαν τη δράση – τοποθέτησαν λάστιχα αυτόματου ποτίσματος στα νέα δενδράκια.
Read more »

Σκάνδαλο με εικονικά τιμολόγια στην Κρήτη

Η χιονοστιβάδα των εξελίξεων συμπαρασύρει εκατοντάδες παραγωγούς που όχι μόνο θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που καρπώθηκαν από τα εικονικά τιμολόγια, αλλά κάποιοι θα κληθούν να απολογηθούν και ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ράμπο του ΣΔΟΕ ερευνούν στην Κρήτη μεγάλη υπόθεση με εικονικά τιμολόγια και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα δίχτυα της ομάδας ειδικού ελέγχου, έχουν εντοπιστεί χιλιάδες περιπτώσεις στο νησί. Πρόκειται για περιπτώσεις αγροτών ειδικού καθεστώτος που χρησιμοποιούσαν, με την ... ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών, τιμολόγια με πλασματικά νούμερα και εισέπρατταν μεγάλα ποσά από τον ΦΠΑ.
Οι φάκελοι που ερεύνησε το ΣΔΟΕ, έφεραν στο προσκήνιο στοιχεία ... φωτιά, τόσο για το μέγεθος και την έκταση του σκανδάλου, όσο και για τα "μαύρα" ποσά που διακινήθηκαν. Φαίνεται μάλιστα πως το "τρικ" ήταν ευρέως γνωστό καθώς στο στόχαστρο βρίσκονται περισσότερες από τρεις χιλιάδες περιπτώσεις με τη ζημιά για την πολιτεία να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που οι έρευνες εξελίσσονται με την εποπτεία του υπουργείου οικονομικών.
Η χιονοστιβάδα των εξελίξεων συμπαρασύρει εκατοντάδες παραγωγούς που όχι μόνο θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που καρπώθηκαν από τα εικονικά τιμολόγια, αλλά κάποιοι θα κληθούν να απολογηθούν και ενώπιον της δικαιοσύνης. Παράλληλα, η έρευνα επεκτείνεται και σε ενδεχόμενη ύποπτη ανάμειξη εργαζομένων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς ενώ αποδεικνύεται πως το σύστημα, που ίσχυε μέχρι το 2008, με τους αγρότες ειδικού καθεστώτος, που δεν υπόκεινταν σε κανέναν έλεγχο ήταν τουλάχιστον ... τρωτό.
Πλέον, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πιέζουν την πολιτεία ώστε ναι μεν να επιστρέψουν τα χρήματα που καρπώθηκαν, αλλά να αποφύγουν τις εξοντωτικές προσαυξήσεις. Για το θέμα έχει ενημερώσει τον αρμόδιο υφυπουργό Γ.Μαυραγάνη ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ζητώντας να συμπεριληφθεί ο συγκεκριμένος φάκελος με τη ρύθμιση των οφειλών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που συντάσσετε.
 
 
 
www.neatv.gr
Read more »

Καταργείται το γενικό αφορολόγητο - Μειώνονται τα τεκμήρια στα ΙΧ


forologika1Μικρά και μεγάλα «δωράκια» για λίγους αλλά και νέα φορολογικά βάρη για τους περισσότερους «κρύβει» το πακέτο των αλλαγών στο φορολογικό σύστημα που παραδίδεται στα κόμματα σήμερα ενόψει του συμβουλίου των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, στα μέσα της εβδομάδος. Από τη μια οι επιβαρύνσεις αυξάνουν από το 2013 καθώς καταργούνται το γενικό αφορολόγητο αλλά και τα πρόσθετα αφορολόγητα λόγω τέκνων ( σήμερα είναι 2.000 ευρώ για 1 παιδί, 4.000 ευρώ για 2 παιδιά, 7.000 ευρώ για 3 παιδιά και 10.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά) και αντικαθίστανται από εφάπαξ εισοδηματικές ενισχύσεις ( επιδόματα).

Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μειώνονται κατά 20% τα τεκμήρια για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει και δραστική μείωση φόρων στα μερίσματα των μετόχων ώστε να φορολογούνται αυτοτελώς με μόλις 10%.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

Νέα φορολογική κλίμακα

Αντιδράσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών. Ωστόσο τα εισοδήματα του 2013 θα φορολογηθούν με μόλις τρεις συντελεστές, δηλαδή
- με 21% τα εισοδήματα από 1 μέχρι 25.000 ευρώ,
- με 36% τα εισοδήματα από 25.001 έως και 47.000 ευρώ,
- με 45% το μέρος των εισοδημάτων που ξεπερνά τις 47.000 ευρώ ετησίως.
Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με δύο συντελεστές: 26% για εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ και 33% για εισοδήματα άνω του ορίου των 50.000 ευρώ. Με την ίδια κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών θα φορολογηθούν τα κέρδη των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών, καθώς και οι κοινωνίες αστικού δικαίου που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρείες, οι συμμετοχικές, και οι κοινοπραξίες.

Φόρος μερισμάτων 10%

Ειδικά για τους μετόχους όμως σχεδιάζεται θεαματική μείωση στη φορολογία στα μερίσματα, αυξάνοντας όμως ταυτόχρονα τον συντελεστή φορολόγησης για... επενδύσεις.
Αν υιοθετηθεί το μέτρο, προκύπτει μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων στο 10% από το 25% που είναι σήμερα και διενεργείται με τη μορφή παρακράτησης στην ανώνυμη εταιρεία. Σε επίπεδο φυσικού προσώπου τα μερίσματα αθροίζονται μαζί με τα υπόλοιπα εισοδήματα του υπόχρεου και εντάσσονται στη φορολογική κλίμακα. Αντίθετα στα αδιανέμητα κέρδη που επανεπενδύονται, ο φόρος αυξάνει από 20% στο 26%. Έτσι μειώνεται στο 33,4% (από 40% που είχε αυξηθεί επί ΠΑΣΟΚ) η επιβάρυνση των ανώνυμων εταιρειών αλλά η κυβέρνηση δίνει «σήμα» στις επιχειρήσεις να μοιράζουν τα κέρδη τους αντί να τα επενδύουν.

Μείωση τεκμηρίων

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει μείωση και στα υπερβολικά τεκμήρια που είχαν θεσμοθετηθεί πρόσφατα, αλλά μόνο για τα Ι.Χ που θα μειωθούν κατά 20%.
Αντιθέτως παραμένουν υψηλά τα τεκμήρια για άλλες δαπάνες διαβίωσης όπως σπίτια, πισίνες, σκάφη αναψυχής κλπ.

Ενστάσεις από τα κόμματα συναντά και η διάταξη για το νέο σύστημα συλλογής των αποδείξεων από τους φορολογούμενους. Από το νέο έτος καθιερώνεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι και 18.000 ευρώ, εφόσον ο φορολογούμενος συγκεντρώσει αποδείξεις τουλάχιστον 25% του εισοδήματός του. Σε διαφορετική περίπτωση χάνει την έκπτωση και θα πληρώνει και πρόστιμο 10% για τις αποδείξεις που του λείπουν.
Σε κάθε περίπτωση και μέχρι τα 29.000 ευρώ η συγκεκριμένη έκπτωση μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος ενώ εκμηδενίζεται για πάνω από 43.000 ευρώ 48.000 ευρώ.
protothema.gr
Read more »

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Αυτοκτόνησε αφού σκότωσε υπάλληλο του Σπηλαίου Περάματος


a-egklima 24Σοκ στα Γιάννενα, καθώς ένας άγνωστος εισέβαλε στα γραφεία του Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων πυροβόλησε και σκότωσε 35χρονο υπάλληλο. Στη συνέχεια, ο δράστης έστρεψε το όπλο πάνω του αυτοκτόνησε. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για το τι οδήγησε το δράστη και αυτόχειρα στην πράξη αυτή.



www.spirospero.gr
Read more »

Δημοσκόπηση-χαστούκι

Δημοσκοπική καθίζηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες» καθώς η Νέα Δημοκρατία πέφτει κάτω από το 20% για πρώτη φορά από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόνο 6% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο 3,5%.
Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της εφημερίδας «6 μέρες» τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμφανίζουν εικόνα κατάρρευσης, λίγο μετά την ψήφιση των μέτρων. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ με 19%, το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5 % συγκεντρώνουν συνολικά μόλις 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ, και προσβλέπει στην αδιευκρίνιστη ψήφο (19%) για αυτοδυναμία.

Με την αναγωγή, χωρίς να υπολογίζονται αποχή, λευκό ή άκυρο τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση τα ποσοστά τους από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 30 Οκτωβρίου):

    ΣΥΡΙΖΑ: 26% (25,5)
    ΝΔ: 21,5% (22)
    Χρυσή Αυγή: 13,5% (13)
    Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5% (7)
    ΠΑΣΟΚ: 6,5% (7)
    ΚΚΕ: 5,5% (5,5)
    ΔΗΜΑΡ: 4% (4)
    Άλλο: 2,5% (2)
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5% (1,5)
    Δημιουργία Ξανά: 1% (1,5)
    Οικολόγοι: 1% (1)
    Αναποφάσιστοι: 9,5% (9,5)

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πλειοψηφία θεωρεί  ότι  με την έλευση της δόσης, ούτε η χώρα θα σωθεί ούτε  η αβεβαιότητα θα εκλείψει. Οι ερωτώμενοι δηλώνουν απογοητευμένοι από εταίρους και δανειστές μας.

Ταυτότητα

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Pulse RC τηλεφωνικά με χρήση ερωτηματολογίου σε δείγμα 1212 ενηλίκων στο χρονικό διάστημα από 22 έως 23 Νοεμβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr
Read more »

Μία σύλληψη στη διάρκεια του αγώνα Πλατανιάς - Παναθηναϊκός

Σε μία σύλληψη για ρίψη καπνογόνου και κροτίδας εντός του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο Περιβολίων προχώρησε η αστυνομία χθες κατά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση Πλατανιάς - Παναθηναϊκός.
Read more »

Χιλιάδες οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης


a-thermansi 24Πάνω από 40.000 καταναλωτές έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης μέσω της εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Εξ αυτών, αποδεκτές έγιναν περίπου 32.800 αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, ήτοι το 82% του συνόλου.

Το επίδομα θέρμανσης, που ανέρχεται στα 0,28 ευρώ ανά λίτρο, θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 15 Δεκεμβρίου, ανάλογα με τα εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια.

Στη Βόρεια Ελλάδα, η ανώτατη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης επί της οποίας χορηγείται επιστροφή είναι 3.000 λίτρα (για 120 τ.μ. κύριας κατοικίας ή 25 λίτρα ανά τετραγωνικό), ενώ στη Νότια Ελλάδα η ανώτατη κατανάλωση περιορίζεται σε 600 λίτρα (5 λίτρα ανά τετραγωνικό).
Read more »

25 Νοε 2012

Μπάσκετ Α1 Ανδρών: Τέταρτη διαδοχική νίκη για το Ρέθυμνο

Την 4η διαδοχική του νίκη πέτυχε το Ρέθυμνο στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. Η κρητική ομάδα επικράτησε 77-71 του Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος προερχόταν από τρεις σερί νίκες.
Ο ΑΓΟΡ είχε σε πολύ καλή μέρα αρκετούς παίκτες του. Κορυφαίος ήταν ο Μπράουν με 15 πόντους, ενώ 13 πέτυχε ο Λάτοβιτς και 12 ο Κόλιμον. Από τους Αχαιούς, ο Νίκος Αργυρόπουλος με 23 πόντους ήταν ο κορυφαίος.
Read more »

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Τσαμπουκάς βουλευτών της ΧΑ με αντιεξουσιαστές


entasi xa xersonisoΈνταση επικρατεί, στην Χερσόνησο, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, σε κεντρικό ξενοδοχείο και ομιλία των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Μίχου, Γιώργου Μπαρμπαρούση και Χρήστου Παππά.

Στο σημείο βρίσκονται δύο διμοιρίες της Αστυνομίας ενώ οι δρόμοι περιμετρικά του ξενοδοχείου έχουν αποκλειστεί. Ωστόσο ήδη στη Χερσόνησο από νωρίς βρέθηκαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση οπαδών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν μπροστά στα μπλόκα των αστυνομικών, οι οποίοι "περνούν από κόσκινο" όσους ζητούν να περάσουν.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να έρθουν ... τετ α τετ με τους αντιεξουσιαστές.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι "δεν μπορούν 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος".
Διαβάστε επίσης:
Read more »

Spiegel: Σχέδιο με «κούρεμα» χρέους 50% προωθούν ΕΚΤ - ΔΝΤ

Νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο προβλέπει «κούρεμα» του χρέους κατά 50%, προωθούν η ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
Σύμφωνα με ηλεκτρονική προδημοσίευση άρθρου από το περιοδικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, «στη μάχη για την διάσωση της Ελλάδας, ΕΚΤ και ΔΝΤ βγαίνουν επιθετικά μπροστά και υποστηρίζουν ένα νέο εκτεταμένο κούρεμα του χρέους, κατά το οποίο οι χώρες πιστωτές θα πρέπει να παραιτηθούν από το ήμισυ των απαιτήσεών τους, προκειμένου το ελληνικό χρέος το 2020 να μειωθεί από το 144% στο 70%». Διευκρινίζεται, πάντως ότι η Γερμανία θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τη νέα αναδιάρθρωση.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Spiegel, ΕΚΤ και ΔΝΤ «θεωρούν αναπόφευκτη την εξέλιξη προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έστω και αν αυτή την εβδομάδα δεν υπάρξει απόφαση».
Όπως εξάλλου αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, οι πρόσφατες συνομιλίες στο Eurogroup ναυάγησαν επειδή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατ'εντολή της καγκελαρίου Μέρκελ, αναγκάστηκε να αποσύρει μια ήδη υπεσχημένη μεγάλη μείωση του επιτοκίου.
«Η Μέρκελ φοβήθηκε ότι δεν θα μπορεί να περάσει στο κόμμα της ένα τέτοιο μέτρο, καθώς είναι μεγάλες οι αντιδράσεις των ευρωσκεπτικιστών στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών», εξηγεί το Spiegel και αποδίδει ακριβώς σε αυτό την έκκληση του Επιτρόπου Όλι Ρεν, «να επανεξετάσουν όλοι τις κόκκινες γραμμές τους».
Επικαλούμενο στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Έρευνας (ΙΜΚ) που πρόσκειται στα συνδικάτα των εργαζομένων, σχετικά με το μισθολογικό κόστος σε ευρωπαϊκές χώρες, το περιοδικό σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μείωση του κόστους κατά 2,2% στην Πορτογαλία, 3,5% στην Ισπανία, και 13% στην Ιρλανδία. Την ίδια ώρα, η αύξηση του μισθολογικού κόστους στην Γερμανία βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τον στόχο του πληθωρισμού και, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της έρευνας οικονομολόγος Γκούσταβ Χορν, «αν θέλουμε την άρση των ανισορροπιών εντός Ευρωζώνης, δεν αρκεί η μείωση του κόστους στις χώρες που διέρχονται κρίση, αλλά θα πρέπει και στην Γερμανία να αυξηθούν πολύ οι μισθοί».
Πηγή : ΑΜΠΕ
Read more »

Στη Βουλή το θέμα των τροχαίων στην Κρήτη

Για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων στη Κρήτη θα συνεδριάσει την Τετάρτη η μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του Κοινοβουλίου.

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσει ο Σταύρος Πολέντας, πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης.






www.zougla.gr
Read more »