30 Σεπ 2012

Formula 1: Το επίσημο πρόγραμμα του 2013

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος Formula 1 για το 2013 μετά τη συνεδρίαση του παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Παρίσι.

Οι διαφορές με το αρχικό πρόγραμμα όπως είχε δημοσιοποιηθεί πριν μερικές ημέρες είναι μικρές και εστιάζονται στη μεταφορά κατά μία εβδομάδα νωρίτερα του Γερμανικού GP, το οποίο πλέον θα διεξαχθεί στις 14 Ιουλίου αντί στις 21 που είχε οριστεί. Παράλληλα, ο αγώνας στην πίστα του Σπα θα γίνει τελικά στις 25 Αυγούστου και όχι την 1η Σεπτεμβρίου ενώ τα GP της Κορέας και της Ιαπωνίας άλλαξαν σειρά. Ετσι, ο αγώνας στην Γεονγκάμ ήρθε στις 6 Οκτωβρίου και τελικά στις 13 η συνάντηση στη Σουζούκα ενώ αρχικά ήταν ανάποδα.
Επίσης, το GP στο Νιου Τζέρσεϊ παρέμεινε στο πρόγραμμα με την υποσημείωση ότι αναμένεται να οριστικοποιηθεί καθώς δεν έχει υπογραφεί συμφωνία μεταξύ του Μπέρνι Εκλεστοουν και των διοργανωτών.
Πρόοδος σημειώνεται, όπως αναφέρεται από την FIA, και στο θέμα υπογραφής της Συμφωνίας Ομονοίας, με τις τελικές υπογραφές να αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα.
Αναλυτικά το επίσημο πλέον πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 για το 2013 είναι το εξής:
17 Μαρτίου Αυστραλία Μελβούρνη
24 Μαρτίου Μαλαισία Σεπάνγκ
14 Απριλίου Κίνα Σαγκάη
21 Απριλίου Μπαχρέιν Σακχίρ
12 Μαΐου Ισπανία Βαρκελόνη
26 Μαΐου Μονακό Μόντε Κάρλο
9 Ιουνίου Καναδά Μόντρεαλ
16 Ιουνίου Αμερική Nιου Τζέρσεϊ *
30 Ιουνίου Μ. Βρετανία Σίλβερστοουν
14 Ιουλίου Γερμανία Χοκενχάιμ
28 Ιουλίου Ουγγαρία Ουγγαρόρινγκ
25 Αυγούστου Βέλγιο Σπα
8 Σεπτεμβρίου Ιταλία Mόντσα
22 Σεπτεμβρίου Σιγκαπούρη Mαρίνα Μπέι
6 Οκτωβρίου Κορέα Γεονγκάμ
13 Οκτωβρίου Ιαπωνία Σουζούκα
27 Οκτωβρίου Ινδία Buddh International Circuit
3 Νοεμβρίου Αμπου Ντάμπι Γιας Μαρίνα
17 Νοεμβρίου ΗΠΑ Οστιν
24 Νοεμβρίου Βραζιλία Iντερλάγος
*: Θα οριστικοποιηθεί


www.naftemporiki.gr
Read more »

Το φανταστικό πραξικόπημα του ΒΗΜΑτος και τα ύποπτα παιχνίδια

Ενώ η Ελλάδα ζει τις χειρότερες ώρες της μεταπολιτευτικής της ιστορίας, ενώ ο Έλληνας οδηγείται όλο και πιο κοντά στην ανέχεια κάθε μέρα που περνά, ενώ έρχονται μέτρα σκληρότερα από τους χειρότερους εφιάλτες μας (μέχρι και τα παιδιά σκέφτονται να φορολογήσουν…), κάποιοι ασχολούνται με φανταστικά πραξικοπήματα! Τυχαίο; Δε νομίζουμε... Αυτά τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ τυχαία...



Η εφημερίδα Το ΒΗΜΑ, λοιπόν, επέλεξε να κυκλοφορήσει σήμερα με πρωτοσέλιδο για ένα φανταστικό πραξικόπημα και με τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε».

 Το δημοσίευμα προβαίνει σε εικασίες, χρησιμοποιεί ερωτηματικά, συνδέει άσχετα μεταξύ τους στοιχεία, για να καταλήξει στο επιθυμητό για την εφημερίδα αποτέλεσμα: να μας πείσει ότι, πριν από ένα χρόνο, ήταν έτοιμο το πραξικόπημα που θα ανέτρεπε την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Τέτοια είναι η αγωνία της εφημερίδας να στηρίξει τα αστήρικτα, που ένα από τα βασικά επιχειρήματα το οποίο επικαλείται είναι ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο είχε βολιδοσκοπηθεί από απόστρατο αξιωματικό, κατά πόσον θα ήταν διατεθειμένο να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση για την αποκατάσταση της τάξης στη χώρα μας.
Και, βέβαια, δεν κατονομάζεται -δεν φωτογραφίζεται καν- ούτε το πολιτικό πρόσωπο, ούτε ο απόστρατος, ούτε δίνεται κάποια επιπλέον πληροφορία. Θα μπορούσε άνετα, δηλαδή, να είναι μια συζήτηση που έγινε πάνω από τίποτα… ρετσίνες ή και 100% για προϊόν κάποιας -πολύ αρρωστημένης- φαντασίας.
Άλλα επιχειρήματα της εφημερίδας; Το γεγονός ότι ματαιώθηκε η περσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, από αγανακτισμένους πολίτες, σε συνδυασμό με τις αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου, που συγκέντρωσαν το μένος του κόσμου για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας.
 Τώρα, πώς ακριβώς αυτά παραπέμπουν σε σχεδιαζόμενο πραξικόπημα, θα σας γελάσουμε. Επίσης, η εφημερίδα επικαλείται τη «μη επαρκώς αιτιολογημένη» απόφαση της τότε κυβέρνησης να αποστρατεύσει τους στρατηγούς των τριών Επιτελείων.
Ας μη γελιόμαστε, όμως. Δεν πρόκειται απλά για ένα «ευφάνταστο» ρεπορτάζ. Δεν ξυπνάει ένα πρωί μια εφημερίδα όπως Το ΒΗΜΑ και αποφασίζει να μιλήσει για πραξικόπημα, έτσι ελαφρά τη καρδία. Το αντίθετο. Είναι τουλάχιστον ύποπτο να φέρνει μια τέτοια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, με πρωτοσέλιδο, στο προσκήνιο συζήτηση για ανατροπή του πολιτεύματος. Και, βεβαίως, προκαλεί πολλά ερωτήματα τα οποία έχουν ήδη εκφραστεί από πολλούς παράγοντες του δημόσιου βίου, που εύλογα προβληματίζονται:
- Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί ένα τέτοιο δημοσίευμα, χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;
- Είναι απλά μια προσπάθεια να «ξεπλυθεί» ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τώρα περιφέρεται ανά την υφήλιο, διδάσκοντας -μεταξύ άλλων- και στο Χάρβαρντ για το πώς μας… έσωσε;
- Μήπως είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα τρέχοντα ζητήματα, όπως τα επερχόμενα μέτρα του νέου πακέτου, καθώς και από τα καταγγελλόμενα σκάνδαλα σχετικά με τις υποθέσεις «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος»;
- Ή, μήπως, τελικά κρύβεται από πίσω κάτι άλλο, πιο μεγάλο και πιο σκοτεινό;
Οι αντιδράσεις
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κ. Μπίκας, προέβη σε διάψευση του θέματος αφήνοντας εκτεθειμένη την εφημερίδα. «Επί προηγούμενης Διοίκησης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα. Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», τόνισε ο κ. Μπίκας.
Άμεση και έντονη ήταν και η αντίδραση του υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.
 «Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας...» δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Αλλά και ο Γ. Παπανδρέου, από την πλευρά του, δήλωσε πως «δεν γνώριζε τίποτα για πραξικόπημα», διαψεύδοντας κατηγορηματικά το δημοσίευμα. «Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Read more »

Αεροσυνοδοί πιάστηκαν μαλλί με μαλλί εν ώρα πτήσης


Συνήθως η ακύρωση ή καθυστέρηση μιας πτήσης μπορεί να οφείλεται σε κακοκαιρία ή σε τεχνική βλάβη. Και ίσως ήταν η πρώτη φορά που οι υπεύθυνοι ενός αεροδρομίου σε συνεργασία με τον πιλότο αποφάσισαν να ακυρώσουν πτήση για γυναικείες διαφορές...
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε πτήση της «American Eagle», όπου οι δύο αεροσυνοδοί λογόφεραν και στη συνέχεια πιάστηκαν μαλλί με μαλλί, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να κάνουν στροφή, επιστρέφοντας στην πύλη αναχώρησης.Το πλήρωμα αντικαταστάθηκε και το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Κένεντι» της Νέας Υόρκης με τετράωρη καθυστέρηση.
 Όσο για τους επιβάτες φάνηκαν δυσαρεστημένοι, αλλά και έκπληκτοι με τα όσα είχαν αντικρίσει.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/blogs/story/239054/aerosynodoi-piastikan-malli-me-malli-en-ora-ptisis
Read more »

Στην Alpha Bank περνά η Εμπορική Τράπεζα

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Alpha Bank, το πρωί της Δευτέρας η Crédit Agricole θα ανακοινώσει ότι από τις τρεις τράπεζες που υπέβαλαν προσφορές για την εξαγορά της θυγατρικής της Εμπορικής Τράπεζας, επέλεξε την συγκεκριμένη τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι προσφορές για την Εμπορική είχαν υποβάλει η Εθνική, η Eurobank και η Alpha.

Αν οι τελικές συζητήσεις που θα γίνουν μεταξύ των Γάλλων της Crédit Agricole και του προέδρου της Alpha Bank, Γιάννη Κωστόπουλου, καταλήξουν θετικά, τότε ο γαλλικός όμιλος της Crédit Agricole θα έχει ποσοστό στο νέο σχήμα της τάξεως του 10%.

Έτσι, τώρα το ενδιαφέρον της Εθνικής και της Eurobank αναγκαστικά θα επικεντρωθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

www.spirospero.gr
Read more »

Χιλιάδες διαδήλωσαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες κατά των μέτρων λιτότητας




Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο, δύο ημέρες προτού η συνθήκη αυτή έρθει στη Βουλή για συζήτηση και επικύρωση.
Η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε από το Αριστερό Μέτωπο του Ζαν Λικ Μελανσόν με τη συμμετοχή πολλών συνδικάτων και άλλων οργανώσεων που αντιδρούν στο "Σύμφωνο της Λιτότητας", όπως το αποκαλούν. Πάντως το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αναμένεται να περάσει σχετικά εύκολα και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου, χάρη στις ψήφους της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης.
Επικεφαλής των διαδηλωτών είχε τεθεί ο ίδιος ο Μελανσόν ο οποίος δήλωσε ότι η κινητοποίηση αυτή "συνιστά την ένταξη του κινήματος του γαλλικού λαού στο πλευρό των άλλων λαών που διαμαρτύρονται για τη λιτότητα".
 Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανώ και φώναζαν συνθήματα όπως "Αντίσταση!", "Φρανσουά Ολάντ, δεν θέλουμε τη συνθήκη σου" και "Στην Ελλάδα και στη Γαλλία, να αγωνιστούμε για τα δημόσια οικονομικά".
"Η συνθήκη αυτή θα επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γαλλία. Ήδη βλέπουμε ότι οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη οδηγούν στην ύφεση για αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε ένα κίνημα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που θα οδηγήσουν τη χώρα μας στον τοίχο", είπε ένας διαδηλωτής, ο Πιερ Καλφά.
Το Αριστερό Μέτωπο εκτιμά ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν 40.000 άνθρωποι. Η αστυνομία απέφυγε να δώσει τη δική της εκτίμηση καθώς αυτή είναι η συνήθης πρακτική της όταν πρόκειται για διαδηλώσεις που οργανώνονται από πολιτικά κόμματα.
Διαδήλωση κατά της λιτότητας οργάνωσαν και στις Βρυξέλλες τα βελγικά συνδικάτα. Οι διαδηλωτές (1.500 κατά την αστυνομία, πολλές χιλιάδες κατά τους οργανωτές) ζήτησαν "πιο δίκαιες πολιτικές επιλογές" στο Βέλγιο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τέτοιες που "θα καταπολεμήσουν τη φτώχεια και θα επιτρέψουν την ευημερία για όλους". Μεταξύ άλλων κάλεσαν την κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Έλιο Ντι Ρούπο να λάβει "αποτελεσματικά μέτρα" για να μειωθεί η ανεργία των νέων και να επιβάλει "πιο δίκαιη φορολόγηση" υιοθετώντας ένα φόρο για τις μεγάλες περιουσίες.

Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/?aid=226553
Read more »

Μυστηριώδης εγκεφαλική βλάβη σε χιλιάδες αμερικανούς στρατιώτες


Έπειτα από μία δεκαετία ενεργούς στρατιωτικής παρουσίας σε Ιράκ και Αφγανιστάν ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το φαινόμενο των εγκεφαλικών τραυματισμών και βλαβών Αμερικανών στρατιωτών, ακόμη και μετά την απομάκρυνσή τους από τα πεδία της μάχης.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι οι βλάβες σχετίζονται με διασείσεις, οι οποίες ως επί το πλείστον οφείλονται σε εκρήξεις βομβών. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικό του Πενταγώνου σε θέματα εγκεφαλικών τραυματισμών, δεν έχει κατανοηθεί ακόμη ο μηχανισμός της συγκεκριμένης βλάβης, ούτε το πως οι εκρήξεις είναι δυνατόν να προκαλέσουν παρατεταμένους πονοκεφάλους, ζαλάδες, απώλεια μνήμης και διαταραχές του ύπνου.
Σαν αποτέλεσμα, πολλές δεκάδες χιλιάδες στρατιωτών που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και έχουν υποστεί τέτοιο τραυματισμό, δεν έχουν λάβει ποτέ ορθή ή ολοκληρωμένη διάγνωση – πράγμα που μπορεί να τους προκαλέσει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους.
Μέτριοι και σοβαρότεροι εγκεφαλικοί τραυματισμοί μπορούν να διαγνωσθούν άμεσα με τη χρήση σαρωτών, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να εντοπίσουν κακώσεις και άλλες φυσικές βλάβες του εγκεφάλου. Ωστόσο, ελαφρείς εγκεφαλικοί τραυματισμοί, οι οποίοι προκαλούνται από διάσειση, είναι πιο συνήθεις προξενώντας συχνά στον τραυματισμένο στρατιώτη ζαλάδα και καθιστώντας τον δυσλειτουργικό.
Τέτοιου είδους τραυματισμοί θεωρούνται σοβαροί, καθώς δεν αφήνουν πίσω τους καμία εμφανή φυσική βλάβη, ένας λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να διαγνωσθούν άμεσα. Μόνο μέσα από τις περιγραφές του τραυματισμένου μπορούν οι γιατροί να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ και να εικάσουν ότι ο στρατιώτης υπέστη διάσειση και, επομένως, ότι ενδέχεται να πάσχει από τέτοια βλάβη.
Σε περιπτώσεις μέτριου ή σοβαρού εγκεφαλικού τραυματισμού, τα σημάδια είναι ξεκάθαρα. Απεναντίας, στην περίπτωση του ελαφριού τραυματισμού, οι γιατροί δεν έχουν στη διάθεσή τους τίποτα περισσότερο από μία ιστορία και περιγραφές, οι οποίες είναι συχνά διαστρεβλωμένες λόγω της απώλειας μνήμης που πολλές φορές συνοδεύει τα συμπτώματα της ζαλάδας και των πονοκεφάλων.

Πηγή: http://a-pistefto.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6520.html
Read more »

ΤΕΛΙΚΟ:ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 4-1

O ΠΑΟΚ... σκόρπισε τον Άρη (4-1), βάζοντας όλα τα γκολ στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη «έριξε ταχύτητα», αν και ο κόσμος ζητούσε κι άλλα! Με 9 τέλειωσε ο «δικέφαλος», με 10 οι «κίτρινοι»!
Σεληνιασμένος ο ΠΑΟΚ που υπέταξε τον Άρη με σκορ 4-1. Ένα ημίχρονο όνειρο για τον Δικέφαλο του Βορρά και εφιάλτης για τους «κίτρινους». Το «ασπρόμαυρο» πάρτι ξεκίνησε στο 11ο λεπτό με τον Λόρενς, συνεχίστηκε με τους Κατσικά στο 23’, 26’ Φωτάκης. Μείωσε ο Αγκάνθο στο 39’ και ολοκληρώθηκε στο 43ο λεπτό με το γκολ ποίημα του Αθανασιάδη.
Για τον ΠΑΟΚ, το 4-4-2 δεν άλλαξε ούτε και στο παιχνίδι με τον Άρη. Ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Λίνο, Κατσικάς Κουμάλο και Έτο. Στη μεσαία γραμμή οι Ρομπέρ, Κάτσε, Λάζαρ και Φωτάκης και στην επίθεση οι Αθανασιάδης και Λόρενς.
Read more »

Τελικό: ΠΑΟ-Αστέρας 0-0

Νέα γκέλα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παραχώρησε λευκή ισοπαλία στον Αστέρα Τρίπολης και έμεινε 11 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Αυτή ήταν η τρίτη εντός έδρας ισοπαλία των πράσινων σε ισάριθμα ματς.

Οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη τους στο 26 όταν ο Χριστοδουλόπουλος είχε σουτ στο δοκάρι. Οι Αρκάδες ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, αλλά έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Καρνέζη, ο οποίος με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσαμπούρη. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Χριστοδουλόπουλο στο 10.

www.spirospero.gr
Read more »

Τελικό: Πλατανιάς-Ξάνθη 3-2

Σε ένα ματς θρίλερ ο Πλατανιάς υπέταξε με 3-2 την Ξάνθη και συνέχισε το θετικό του ξεκίνημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ντοέ, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα των Κρητικών (84,91). Οι Ακρίτες είχαν προηγηθεί με φάουλ του Γκλέισον στο 10. Ο ίδιος παίκτης με αυτογκόλ έκανε το 1-1 στο 47. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν προσωρινά σε 2-2 στο 89 με τον Βασιλακάκη, αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 39 λόγω της αποβολής του Μαρίν.
Read more »

Η Τουρκία ξεχρεώνει το ΔΝΤ

Η Τουρκία θα αποπληρώσει το υπόλοιπο 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια του χρέους της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μέχρι τον επόμενο Απρίλιο, δήλωσε σήμερα σε συνέδριο του κόμματός του ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία, η οποία στο παρελθόν βασίστηκε στο ΔΝΤ για να εξέλθει από οικονομικές κρίσεις, έχει σταματήσει τον δανεισμό από το 2008.

"Το χρέος μας (προς το ΔΝΤ) ήταν 23,5 δισ. Αυτή τη στιγμή χρωστάμε 1,3 δισ. και τον Απρίλιο θα το φτάσουμε στο μηδέν. Τώρα πραγματοποιούμε συνομιλίες τεχνικής φύσης", είπε ο Ερντογάν στα μέλη του κόμματός του.


www.spirospero.gr
Read more »

Πως να μειώσεις τη δόση του στεγαστικού σου 30% !


Το σχέδιο της  Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων που έχει ήδη αποσταλεί για  έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην τρόικα θα φέρει χαμόγελα και ανακούφιση σε πολλά νοικοκυριά..
Οι τράπεζες προτείνουν τη μείωση της δόσης κατά 30% για τα επόμενα τρία ή πέντε χρόνια για όσους δανειολήπτες έχουν αποδεδειγμένα απώλειες εισοδημάτων από τότε που ξέσπασε η κρίση  και μετά.  Τραπεζικό στέλεχος που συμμετέχει στην ομάδα διαμόρφωσης του εν λόγω σχεδίου,  τονίζει πως σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της πρότασης είναι το γεγονός πως δεν τίθεται θέμα αύξησης του επιτοκίου και πως μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου επανέρχονται ξανά οι βασικοί όροι του δανείου, όπως π.χ η διάρκεια, χωρίς κανένα κόστος.

Πως μπορώ να μειώσω τη δόση τους στεγαστικού;
Σύμφωνα με το "Bήμα" η μείωση  στη μηνιαία δόση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους
1. Με επιμήκυνση ως πέντε έτη, δηλαδή η δόση θα μειώνεται με αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου από 3 έως 5 έτη.
2. Με μερική αποπληρωμή κεφαλαίου, δηλαδή ο δανειολήπτης θα μπορεί για τα επόμενα 3 με 5 χρόνια να αποπληρώνει το σύνολο των τόκων και μέρος του κεφαλαίου ώστε η συνολική μείωση στη δόση να φτάνει το 30%.
Παράδειγμα:
Για ένα δάνειο με υπόλοιπο 200.000 ευρώ, επιτόκιο 3% και εναπομένουσα διάρκεια εξόφλησης τα 15 έτη, η μηνιαία δόση ανέρχεται σήμερα σε 1.380 ευρώ. Η δόση αυτή θα μειωθεί στα 970 ευρώ περίπου με την επιμήκυνση της διάρκειας εξόφλησης στα 18 έτη και την αποπληρωμή κάθε μήνα του συνόλου των αναλογούντων τόκων και το 50% - 60% του κεφαλαίου.
Αμέσως μετά τα τρία χρόνια της ρύθμισης ο δανειολήπτης θα έχει τη δυνατότητα να επαναδιαπραγματευτεί τους βασικούς όρους χρηματοδότησης. Ετσι, θα μπορεί για παράδειγμα να μειώσει τη διάρκεια του δανείου κατά τρία χρόνια ώστε η εξόφλησή του να γίνει στον αρχικώς προγραμματισμένο χρόνο και να μην υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση σε τόκους. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η τράπεζα σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορεί να αλλάξει μονομερώς το επιτόκιο, όπως συμβαίνει στα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι τράπεζες προωθούν στις δύσκολες περιπτώσεις ακόμη πιο επιθετικές ρυθμίσεις σε σχέση με την πρόταση που έχουν υποβάλει για τα ενήμερα στεγαστικά.
Ποιες είναι αυτές;
Πρόκειται για  δανειολήπτες με σημαντικές εισοδηματικές αδυναμίες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους η περικοπή στη μηνιαία δόση μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 80%, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος αλλά και την περιουσιακή τους κατάσταση.
Στην περίπτωση όμως που οι διαπραγματεύσεις με την τράπεζα ναυαγήσουν, τότε, το νοικοκυριό μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κάνοντας χρήση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση η αναμονή έκδοσης της απόφασης είναι μεγάλη λόγω των πολλών αιτημάτων που έχουν κατατεθεί, ενώ δεν είναι βέβαιη και η τελική απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι επιβαρυντική για τον δανειολήπτη.
Τέλος, σε ακραίες περιπτώσεις όπου τα εισοδήματα δεν επαρκούν για την πληρωμή των δόσεων, οι τράπεζες μπορούν να δίνουν στους δανειολήπτες μια περίοδο χάριτος κατά τη διάρκεια της οποίας δεν καταβάλλονται δόσεις.
 Οι τόκοι στην προκειμένη περίπτωση κεφαλαιοποιούνται αυξάνοντας το συνολικό χρέος, τις μελλοντικές δόσεις και τους τόκους.


Πηγή: http://www.madata.gr/epikairotita/economy/226309.html
Read more »

STRATFOR: Αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη στη Σούδα...



Ένα σκηνικό προετοιμασίας στρατιωτικών επιχειρήσεων  στον Κόλπο, αλλά και στη Βόρεια Αφρική περιγράφει σε ανάλυσή του το Stratfor. Η ανάπτυξη αμερικανικών και γαλλικών δυνάμεων δεν περνά απαρατήρητη και σ΄ αυτή εμπλέκεται και η Σούδα.
Δώδεκα αεροσκάφη MC-130H, HC-130N, HC-130P και AC-130 Υ και ελικόπτερα διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό στις 13 Σεπτεμβρίου και προσγειώθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Stratfor, στη Σούδα.
Το Stratfor χαρακτηρίζει με νόημα “ενδιαφέρουσα” αυτή τη “μαζική” αποστολή αεροσκαφών τα οποία συνδέει με αποστολές Ειδικών Δυνάμεων.
Στις 24 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει το Stratfor, αεροσκάφη F/A-18 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Moron στην Ισπανία. Οι πληροφορίες θέλουν τα αεροσκάφη αυτά να κατευθύνονται προς τον Περσικό Κόλπο.
Την ίδια ημέρα οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, μετά από συμφωνία με το Ιράκ, αμερικανικές ειδικές δυνάμεις θα επιστρέψουν στη χώρα.
Το Stratfor επισημαίνει και την αυξημένη κινητικότητα των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στη βόρεια Αφρική, όπου το Παρίσι ανέπτυξε ειδικές δυνάμεις στη νότια Σαχάρα και στο βόρειο Μαλι. Αμερικανικές δυνάμεις έχουν εντοπιστεί στη Λιβύη.
Όπως σωστά επισημαίνουν οι Αμερικανοί αναλυτές κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ανάπτυξη αυτών των δυνάμεων και να μην την συνδέσει με όσα γίνονται στη Συρία,το Αφγανιστάν, αλλά και στη βόρεια Αφρική.

Πηγή: http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/stratfor.html
Read more »

Κάλεσμα του Αυστραλού υπουργού μετανάστευσης σε Έλληνες φοιτητές



Κάλεσμα στους Έλληνες φοιτητές απηύθυνε ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης και Υπηκοότητας. Ο Κρίς Μπόουεν, τόνισε, πως η χώρα μας είναι πρώτη στη λίστα προτεραιοτήτων, λέγοντας πως έχουν ήδη αρχίσει οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να υπογραφεί μια διακρατική συμφωνία για τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας.
Η εν λόγω συμφωνία, θα επιτρέπει στους τουρίστες να εργάζονται στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, και αντίστροφα.
Η τουριστική βίζα, θα αφορά νέους από 18-30 ετών, και θα χορηγείται με συγκεκριμένους όρους και κριτήρια.
Ο Αυστραλός υπουργός, τόνισε πως το εν λόγω πρόγραμμα βίζας διακοπών με παράλληλη εργασία, στοχεύει στη διασύνδεση των νέων της χώρας του, με τους νέους των άλλων χωρών, και στηρίζει τη κινητικότητα των νέων, που επωφελούνται από τη διαπολιτισμική τους εμπειρία.
Όταν υπογραφεί η εν λόγω συμφωνία, 500 νέοι Αυστραλοί και Έλληνες, κάθε χρόνο θα μπορούν να κάνουν διακοπές μακράς διαρκείας (έως και 12 μήνες), καλύπτοντας παράλληλα μέρος των εξόδων τους, με περιστασιακή η ευκαιριακή απασχόληση.
Γι΄αυτό και κάλεσε τους ομογενείς να ενθαρρύνουν συγγενείς και φίλους τους στην Ελλάδα να σπουδάσουν στην Αυστραλία και την ίδια στιγμή να έχουν το δικαίωμα εργασίας όσο διαρκούν οι σπουδές τους.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το εν λόγω πρόγραμμα βίζας διακοπών με παράλληλη εργασία, δεν είναι μέρος του μεταναστευτικού προγράμματος της χώρας.
Τέλος, χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα ότι η Αυστραλία είχε αποφασίσει να δεχθεί πάνω από 100.000 Ελληνες μετανάστες, λέγοντας πως «πρόκειται ια παραπληροφόρηση. Η Αυστραλία δέχεται γύρω στις 150.000 νέους μετανάστες κάθε χρόνο, αλλά από όλον τον κόσμο και όχι μόνο από την Ελλάδα».

Τέλος, χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα ότι η Αυστραλία είχε αποφασίσει να δεχθεί πάνω από 100.000 Ελληνες μετανάστες, λέγοντας πως «πρόκειται ια παραπληροφόρηση. Η Αυστραλία δέχεται γύρω στις 150.000 νέους μετανάστες κάθε χρόνο, αλλά από όλον τον κόσμο και όχι μόνο από την Ελλάδα».

Πηγή : http://www.nocomments.gr/kalesma-toy-aystraloy-ypoyrgoy-metanasteyshs-se-ellhnes-foithtes.html
Read more »

Στάχτη 70 στρέμματα στο Ρέθυμνο



70 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης είναι ο απολογισμός πυρκαγιάς που έκαιγε επί 5 ώρες στα Απλαδιανά, στο Ρέθυμνο.
Η φωτιά όπως γράφει το cretalive.gr ξέσπασε στις 14.50 το μεσημέρι και έσβησε στις 20.30 με τη συνδρομή δύο πυροσβεστικών οχημάτων με έξι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=165596&catid=6
Read more »

Η πρόβλεψη ενός Αμερικανού για την επερχόμενη κατάρρευση



Το συγκεκριμένο βίντεο ουσιαστικά μιλά για την κατάρρευση του βιομηχανικού πολιτισμού λόγω της επαπειλούμενης εξάντλησης των αποθεμάτων πετρελαίου.
 Το βίντεο αυτό έμμεσα φέρνει εξηγήσεις στο μυαλό μας  για την βασική αιτία  που έχει οδηγήσει τους Αμερικάνους στην οργάνωση της Οικονομικής Κρίσης, της Αραβικής Άνοιξης, των επεμβάσεων σε Ιράκ, Αφγανιστάν και στην επερχόμενη επίθεση τους στο Ιράν. Και φυσικά η Ελλάδα δεν θα μείνει εκτός γεωπολιτικών παιχνιδιών. Αντίθετα. Θα είμαστε στο επίκεντρο.

Δείτε το βίντεο εδώ:



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_1442.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29
Read more »

Μυστικά υπόγεια καταφύγια που φτιάχνονται απο κυβερνήσεις διαφόρων χωρών ξοδεύοντας δισεκατομμύρια δολλάρια.


Ποιός ο ρόλος τους; Ή επερχόμενη αναστροφή των πόλων. Τί μπορεί να συμβεί;
Γεωλογικά δείγματα του αρκτικού κύκλου δείχνουν μιας μεγάλης κλίμακας ευθυγραμμίσεων των μαγνητικών πόλων της γής.
 Ή αναστροφή των πόλων είναι μια φυσική (;) διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3-5 ημέρες. Εαν γίνει αυτό αυτομάτως δημιουργούνται συνθήκες υπερ-καταιγίδων (hyperstorms). Ποιά μπορεί να είναι τα επακόλουθα απο τέτοιες καταιγίδες; Τι σχέση έχουν τα υπόγεια καταφύγια;


Δείτε εδώ:




ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/vid_29.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29
Read more »

H συνθήκη της Λωζάννης (1923) και η αιτία του γ' παγκοσμίου πολέμου





Ρεαλιστικό μελλοντικό σενάριο:
Η Τουρκία εισβάλλει στην Συρία για "ανθρωπιστικούς" λόγους παρακινούμενη από τους δυτικούς ή με δική της πρωτοβουλία.
Ο ΑΣΣΑΝΤ τυπικά της κηρύσσει τον πόλεμο και ζητά την βοήθεια των ρώσων και των κινέζων.
Αυτόματα η Τουρκία χαρακτηρίζεται τεχνικά εμπόλεμη.
Με βάση την συνθήκη της Λωζάννης έχει δικαιώματα να παρεμποδίζει την ναυσιπλοοία στα στενά του Βοσπόρου και να ελέγχει τα πλοία που υποπτεύεται ότι βοηθούν τον εχθρό της.
Νομίζετε ότι κάτι τέτοιο θα το ανεχθεί η Ρωσία του Πούτιν?
Ποιοί θα αποφασίζουν για τυχόν ενστάσεις της Ρωσίας για τους χειρισμούς της Τουρκίας στα στενά του Βοσπόρου?
H Aγγλία,η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία (!)
Καταλάβατε τώρα γιατί ήδη η Κίνα που είναι σύμμαχος με την Ρωσία στο θέμα της Συρίας τρώγεται αυτό τον καιρό με την Ιαπωνία?
Στην συνθήκη της Λωζάννης γίνεται επίκληση μίας προγενέστερης συνθήκης για τα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ, ρυθμίζονται θέματα για δικαιώματα αιχμαλώτων, για αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών με βάση την θρησκεία.
Σας θυμίζουν και έχουν χρησιμότητα σε κάτι αυτές οι ρυθμίσεις σήμερα?
Aν αμφισβητηθεί έμπρακτα η ισχύς της συνθήκης αυτής ακόμη και η τύχη των νησιών του Αιγαίου αλλάζει.
Η συνθήκη αυτή είναι σήμερα σημαντική γιατί ρυθμίζει από το 1923 τα σύνορα σε περιοχές που γνωρίζουμε σήμερα ότι έχουν αξιόλογα ενεργειακά αποθέματα και πολύτιμους φυσικούς πόρους.
Οι προβλέψεις της κάλυπταν θέματα υπό το πρίσμα των τότε γνωστών δεδομένων.
Οι ρυθμίσεις της συνθήκης επέτρεψαν στην Τουρκία να μην συμμετάσχει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Αν η Τουρκία ήταν εμπόλεμη με οποιοδήποτε σύμμαχο ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν σίγουρα βραχύτερος και πιθανότατα με άλλο νικητή και δεν θα υπήρχε η συμφωνία της Γιάλτας, ούτε όμως και η Τουρκία.
Στο σενάριο αυτό η πιθανότερη εξέλιξη είναι η σύρραξη Τουρκίας και Ρωσίας με πιθανότερη κατάληξη την εισβολή της Ρωσίας με σκοπό την κατάληψη των στενών του Βοσπόρου.
Τότε υποχρεωτικά θα πρέπει η Τουρκία που είναι χώρα του ΝΑΤΟ να επικαλεσθεί αρχικά την βοήθεια της Αγγλίας και της Ιταλίας και της Γαλλίας.
'Οταν η βοήθεια αυτή δεν επαρκέσει θα προκύψει και η ανάμιξη της Ιαπωνίας στην Απω Ανατολή για διάσπαση των ρωσικών δυνάμεων.
Το σενάριο αυτό ήδη βρίσκεται στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ σε πολλά site που επικαλούνται προβλέψεις μοναχών όπως πχ ο Παίσιος.
Κανένας όμως δεν επεξεργάστηκε λογικά το γιατί πρόκειται να επισυμβούν αυτές οι εξελίξεις.
Απλά τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Η εισβολή της Τουρκίας θα προκύψει, γιατί τα συριακά παράλια είναι ήδη οπλισμένα με ρωσικούς πυραύλους που δεν επιτρέπουν να γίνει ναυτικός αποκλεισμός.
Κάθε εχθρικό πλοίο σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τα παράλια κινδυνεύει να βυθισθεί.
Επιπλέον δεν είναι δυνατή και η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων εκ μέρους των δυτικών, όπως έδειξε πρόσφατα η εμπειρία της κατάρριψης ενός τουρκικού αερσκάφους τύπου RF-4 που επιχείρησε να αεροφωτογραφήσει από χαμηλό ύψος την παράκτια συριακή άμυνα.
Σαν μόνη λύση απομένει η δράση δυνάμεων στο έδαφος και ο εξοπλισμός των ανταρτών.
Αυτά ήδη γίνονται μέσω των κούρδων της περιοχής, αλλά η Τουρκία δεν μπορεί να τους επιτρέψει να υπερεξοπλισθούν ή να οργανωθούν επιχειρησιακά.
'Οταν ακούσετε για καταρρίψεις συριακών αεροπλάνων εκ μέρους των ανταρτών να ξέρετε ότι η εισβολή των τούρκων είναι επικείμενη στην Συρία.Οι τούρκοι δεν θα επιτρέψουν ποτέ την απόκτηση αξιόλογων αντιαεροπορικών όπλων στους Κούρδους, γιατί ξέρουν ότι μετά τις επιχειρήσεις θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.
Το συνολικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Συρίας είναι αμερικάνικης εμπνεύσεως και είχε ως σκοπό να ενισχύσει το Ισραήλ, κατεδαφίζοντας τα εθνικά κράτη των μουσουλμάνων.
Για να γίνει αυτό δυνατό έπρεπε να ξεφορτωθούν τις ηγεσίες παλαιάς κοπής και να εισάγουν ένα είδος ανάπηρης δημοκρατίας που βασίζεται σε διεφθαρμένους, αλλά συγχρόνως λαοφιλείς ηγέτες τύπου Ιουλίας Τιμοσένκο και καθεστώτων Γεωργίας και Ουκρανίας.
Έπρεπε επίσης να εξουδετερωθεί το "σκληροπυρηνικό" Ιράν.
Η λύση που έχει επιλεγεί είναι η καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του με δηλωμένο σκοπό να μην δημιουργηθεί πυρηνική βόμβα από τους τρομοκράτες Ιρανούς.
Σε κάποια άλλη εποχή μπορεί να γινόταν πιστευτός ο ισχυρισμός, αλλά ήδη το Πακιστάν διαθέτει πυρηνικά όπλα.
Γιατί δεν φοβούνται το Πακιστάν που θα μπορούσε να πουλήσει ή να φτιάξει για λογαριασμό των Ιρανών πυρηνικά όπλα?
O μόνος πραγματικός κίνδυνος που φοβούνται είναι η αποτυχία της επιχειρήσεως, όπως έγινε πχ επί Κάρτερ για την σωτηρία των ομήρων της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη.
Η αποτυχία αυτή στοίχησε την προεδρία στον Κάρτερ και οφειλόταν σε τεχνικά λάθη εξοπλισμού των αμερικάνικων ελικοπτέρων.
Το λάθος αυτό δεν θέλει να το επαναλάβει ο ΟΜΠΑΜΑ προεκλογικά και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Τα πυρηνικά εργαστήρια και εργοστάσια του ιράν είναι διεσπαρμένα και πολλά από αυτά είναι υπόγεια.
Για να πληγούν χρειάζονται την βοήθεια πολύ εξειδικευμένου και τεχνικά αδοκίμαστου πολεμικού εξοπλισμού.
Τα λάθη και οι παράπλευρες απώλειες σε αμάχους καθώς και η κατά λάθος πυρηνική μόλυνση περιοχών είναι πολύ πιθανά.
Για τον λόγο αυτό σχεδιάστηκε και διευκολύνθηκε μία επιχείρηση παραπληροφόρησης του κοινού και του εχθρού.
Ξαφνικά με πρόσχημα μια βλάσφημη ταινία για τον Μωάμεθ αμερικανοισραηλινής παραγωγής διοργανώθηκαν "αυθόρμητες" επιθέσεις μουσουλμάνων σε αμερικάνικες πρεσβείες σε μουσουλμανικά εδάφη.
Ο στόχος της επιχείρησης ήταν να καταστραφεί κάποια πρεσβεία ή να πιασθούν κάπου όμηροι ή να σκοτωθούν Αμερικανοί διπλωμάτες για να επαναληφθεί το προεκλογικό σκηνικό επί Κάρτερ και να δικαιολογηθεί κατ αυτό τον τρόπο η επίθεση στο Ιράν και στην Συρία πριν τις αμερικανικές εκλογές.
Η μεθόδευση αυτή καλύπτει και τον κίνδυνο αποτυχίας των επιχειρήσεων ή τις παράπλευρες απώλειες, καθώς οι αντίπαλοι μουσουλμάνοι εμφανίζονται αποκρουστικοί να χύνουν the first blood, για να χρησιμοποιήσω την ορολογία της πρώτης ταινίας του RAMBO που αντιπροσωπεύει επάξια την νοοτροπία, την γνώση, αλλά και τις μεθόδους των πολιτικών σχεδιαστών της επιχείρησης.
Στα πλαίσια αυτά πρέπει να ειδωθεί και η επίθεση όχλου στην Αμερικάνικη πρεσβεία της Βεγγάζης στην Λιβύη με θύμα τον αμερικανό πρεσβευτή.
Ενδέχεται η επίθεση να ήταν αναμενόμενη και στημένη από τους Αμερικανούς με σκοπό να διαρρεύσουν χαλκευμένα έγγραφα σχεδίων με λεπτομέρειες και ημερομηνίες για τις σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις.
Ο πρεσβευτής-θύμα δεν ήταν τυχαίος διπλωμάτης και είχε θητεύσει σε κρίσιμα πόστα συμπεριλαμβανόμενης της Δαμασκού και της Ιερουσαλήμ .
Είχε κατάρτιση σε σχεδιασμό πολεμικών επιχειρήσεων (σπουδές), γύρισε πρόσφατα στη Λιβύη από ταξίδι σε ευρωπαικές πρωτεύουσες και σίγουρα στο αρχείο του είχε πρόσφατες ενημερώσεις και στοιχεία για μελλοντικές επιχειρήσεις.
'Ηξερε όμως την ημερομηνία έναρξης των επιχειρήσεων?
Oι μουσουλμάνοι πάντως την γνωρίζουν από άλλη πηγή και την προσδιορίζουν από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2012...
by Son Ofeon

Read more »

Kανέλλα-μέλι: Ο συνδυασμός που θεραπεύει


Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένεια.
Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, είχε δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με τον συνδυασμό μελιού και κανέλας, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

Καρδιοπάθεια
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και καταναλώστε την τακτικά σαν πρόγευμα.
 Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και «σώζει» από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας, βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Αρθρίτιδα
Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα - σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο (και μέσα σε ένα μήνα) και οι περισσότεροι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε σιγά-σιγά χωρίς πόνο.

Κυστίτιδα
Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.

Πονόδοντος
Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι σταματήσει να σας εχοχλεί.

Χοληστερόλη
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμιγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή που πάσχει από χοληστερίνη, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.

Κρυολόγημα
Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.

Διαταραχές στομάχου
Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.
Αέρια στομάχου (φουσκώματα)
Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη, το στομάχι απαλλάσσεται σε μεγάλο βαθμό από τα αέρια.

Ανοσοποιητικό σύστημα
Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.

Δυσπεψία
Κανέλα σε σκόνη αναμιγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι, όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και βοηθάει στη διαδικασία της χώνευσης από ένα «βαρύ» γεύμα.

Ακμή
Κάντε μια πάστα από τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

Παθήσεις του δέρματος
Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας (έκζεμα, λειχήνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος).

Καρκίνος
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν βοηθηθεί αρκετά. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα, τρεις φορές την ημέρα.

Άσχημη αναπνοή
Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα

Πηγή http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/238292/kanella-meli-o-syndyasmos-poy-therapeyei
Read more »

Καρκίνος: Η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος


 Η νόσος ως μεταφορά. Η αμφιλεγόμενη θεωρία του (πολύ!) αμφιλεγόμενου δόκτορα Ρίκε Γκέερτ Χάμερ.



Ο γιατρός Ρίκε Γκέερτ Χάμερ (Ryke Geerd Hamer)υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μια γερμανική κλινική. Η προνομιούχος θέση του, του επέτρεψε να συναντήσει πολλούς καρκινοπαθείς. Χάρις στις περιστάσεις, στην τύχη και στην λεπτομερή παρατήρηση, ο Χάμερ ανακάλυψε τους θεμελιώδεις νόμους που εξηγούν το μηχανισμό της εμφάνισης όλων των καρκίνων και όλων των ασθενειών. Όπως λέει, η ασθένεια είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος - αυτή είναι η νέα ιατρική. Του Ζαν-Ζακ Κρεβκέρ

Στην περίπτωση αυτού του γιατρού, μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε για νόμους, αφού οι επαληθεύσεις που έγιναν από τον ίδιο και από άλλους ερευνητές και θεραπευτές έδειξαν ότι όλοι ισχύουν στις 100% των περιπτώσεων, πράγμα το οποίο δεν είχε ποτέ συμβεί έως τότε στην ιστορία της ιατρικής. Ο ατσαλένιος νόμος του καρκίνου που διατυπώθηκε από τον Ρίκε Γκέερτ Χάμερ είναι ο εξής:

"Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια. "


Παρατήρησε λοιπόν ότι οι ασθενείς που είχαν καρκίνο των οστών, για παράδειγμα, είχαν όλοι βιώσει κάποιο σοκ, κάποιο στρες, κάποια έντονη και βίαιη (αιφνίδια) εσωτερική σύγκρουση κατά την οποία αισθάνθηκαν υποτιμημένοι. Επιπροσθέτως, παρατήρησε ότι σε όλους τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ίδιο καρκίνο, είχε εμφανισθεί ένα σημάδι στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου τους. Έτσι, ανακάλυψε ότι σε κάθε τύπο στρες αντιστοιχούσε η ίδια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου και το ίδιο συγκεκριμένο όργανο, πάντα το ίδιο.
•Ο καρκίνος των οστών αντιστοιχεί στην εσωτερική σύγκρουση της υποτίμησης.
•Ο καρκίνος των πνευμόνων στον έντονο φόβο του θανάτου.
•Ο καρκίνος του αριστερού στήθους σε μια γυναίκα δεξιόχειρα, στη έντονη εσωτερική σύγκρουση σε σχέση με ένα παιδί (πραγματικό, εικονικό, φανταστικό ή συμβολικό).
•Ο καρκίνος του δεξιού στήθους σε μια δεξιόχειρα γυναίκα αντιστοιχεί σε εσωτερική σύγκρουση γενικά με τον σύντροφο (σε μια γυναίκα αριστερόχειρα, οι αντιστοιχίες αντιστρέφονται).
•Ο καρκίνος του προστάτη αντιστοιχεί στη σεξουαλική εσωτερική σύγκρουση (πραγματική ή συμβολική) σε σχέση με τα παιδιά ή τους απογόνους (ή την ικανότητα δημιουργίας).
•Και ούτω καθεξής, για όλους τους καρκίνους.
Αυτός ο νόμος έχει επιβεβαιωθεί εδώ και σχεδόν 20 χρόνια από εκατοντάδες θεραπευτές (εκπαιδευμένους από τον Χάμερ ή τους διαδόχους του), σε δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, χωρίς εξαίρεση. Αυτό που είναι εντυπωσιακό σε αυτήν την ανακάλυψη, είναι ότι ο μηχανισμός: «σύγκρουση - εγκέφαλος – όργανο» λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις. Όσο, δηλαδή, η εσωτερική σύγκρουση είναι ενεργή, η περιοχή του εγκεφάλου που δραστηριοποιείται δίνει διαταγή στη βιολογική διαδικασία να παραγάγει καρκινικά κύτταρα στο όργανο που διαλέχτηκε για να εκφράσει την ανισορροπία. Αντιθέτως, όταν το άτομο λύσει την εσωτερική του σύγκρουση (με οποιονδήποτε τρόπο και αν το κάνει αυτό) και βάλει τέλος στο έντονο στρες του, η ίδια περιοχή του εγκεφάλου αντιστρέφει το πρόγραμμα και δίνει αμέσως διαταγή στη βιολογική διαδικασία, να σταματήσει την παραγωγή καρκινικών κυττάρων και να καταστρέψει τον όγκο που έχει δημιουργηθεί στο όργανο ...
Έτσι σήμερα, αρκετές χιλιάδες ιατρικοί φάκελοι θεραπειών έχουν σχηματιστεί και συγκεντρωθεί από τον γιατρό Χάμερ και τους διαδόχους του. Μέσα σε αυτούς τους φακέλους, απαριθμούνται πολλές αποθεραπείες τις οποίες η επίσημη ιατρική χαρακτηρίζει ως « αυθόρμητες, ανεξήγητες ή αξιοθαύμαστες»:
Ανιχνεύσεις (με σκάνερ), αναλύσεις αίματος, ακτινογραφίες, υποβολές εκθέσεων που έγιναν σε νοσοκομεία, αποδεικνύουν ότι ασθενείς έχουν θεραπευθεί εντελώς από καρκίνους, λευχαιμίες, σκληρύνσεις κατά πλάκας, μυοπάθειες, διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες, κωφώσεις, σοβαρές διαταραχές της όρασης, ψωριάσεις, αλλεργίες, κ.λπ.
Κατά τη διάρκεια μιας από τις αναρίθμητες δίκες εναντίον του γιατρού Χάμερστις οποίες ενάγων ήταν ο ιατρικός σύλλογος, ο δικηγόρος του Χάμερ είχε ζητήσει από το δικαστήριο να συγκρίνει το ποσοστό, σε εθνική κλίμακα, όσων επέζησαν από καρκίνο, με το ποσοστό όσων επέζησαν από καρκίνο ανάμεσα στους ασθενείς του πελάτη του (λαμβάνοντας υπόψη ότι μερικοί από αυτούς είχαν απευθυνθεί σ’ αυτόν, μερικές φορές στο τελευταίο τους στάδιο). Αυτή η σύγκριση παρουσίασε: 95% επιβίωση για περισσότερα από 5 χρόνια για τον Χάμερ, απέναντι στο 30% κατά μέσο όρο, σε εθνική κλίμακα στη Γερμανία.





Η ασθένεια, είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος στο πρόβλημα των « εσωτερικών συγκρούσεων».
Εάν σταματούσα εδώ την παρουσίασή, θα σας άφηνα πιθανώς αμήχανους και με πολλές αμφιβολίες. Εάν δεν καταλάβουμε σε τι πραγματικά χρησιμεύει η ασθένεια, από βιολογική άποψη, οι θεραπείες μπορεί να φανούν... μαγικές.
Για να το καταλάβουμε αυτό, ο γιατρός Χάμερ έδωσε πρώτα-πρώτα ένα παράδειγμα παρμένο από την ζωική βιολογία: αυτό μιας αλεπούς που βρέθηκε σε κατάσταση μεγάλου στρες σχετικά με την επιβίωσή της. Ας φανταστούμε ότι μια αλεπού δεν έχει καταφέρει να πιάσει την παραμικρή λεία εδώ και τρεις μέρες. Βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλου στρες σχετικά με την σωματική της επιβίωση, όταν επιτέλους, καταφέρνει να αιχμαλωτίσει ένα μικρό κουνέλι που περνάει από εκεί. Τη στιγμή που ετοιμάζεται να το δαγκώσει, να το ξεσκίσει, να το φάει, η αλεπού ακούει έναν από τους χειρότερους εχθρούς της να πλησιάζει: τον κυνηγό. Και τώρα η αλεπού μας βρίσκεται σε τρομερό δίλημμα, ανάμεσα σε δύο απειλές : εάν φάει το γεύμα της, για να ικανοποιήσει την ανάγκη της για τροφή, κινδυνεύει να σκοτωθεί με την κοιλιά γεμάτη, εάν το σκάσει, αφήνοντας τη λεία της, κινδυνεύει ίσως να πεθάνει της πείνας λίγο αργότερα. Για να βγει από αυτό το δίλημμα, αποφασίζει να καταπιεί ολόκληρο το πόδι του κουνελιού και να φύγει μακριά. Εκείνη την στιγμή, ένας άλλος κίνδυνος απειλεί την αλεπού : κινδυνεύει να πεθάνει από απόφραξη εντέρου, επειδή αυτό το ολόκληρο πόδι δεν μπορεί ούτε να ξανανεβεί από το στομάχι, ούτε να συνεχίσει τη διαδρομή του μέσα στο έντερο.

 Βρισκόμαστε, λέει ο Χάμερ, μπροστά σε μια έντονη και βίαιη εσωτερική σύγκρουση που σχετίζεται με την ανάγκη να χωνευτεί κάτι. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, ο εγκέφαλος ενεργοποιεί την τέλεια λύση που θα εξασφαλίσει την επιβίωση του ατόμου : ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα παραγωγής πεπτικών υπερκυττάρων στα τοιχώματα του στομαχιού.
 Στόχος: η χώνεψη του ποδιού που έχει σφηνώσει στο στομάχι, να γίνει πέντε φορές πιο γρήγορα και πέντε φορές καλύτερα. Όσο ο στόχος δεν επιτυγχάνεται, ο εγκέφαλος συνεχίζει να διατάζει την παραγωγή αυτών των πεπτικών υπερκυττάρων που έχουν σαφώς ανώτερες επιδόσεις από τα κανονικά. Αλλά μόλις το πόδι χωνευθεί εντελώς, μια διαδικασία βιοανάδρασης ενημερώνει τον εγκέφαλο ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί. Στη στιγμή ο εγκέφαλος βάζει τέλος στο πρόγραμμα της παραγωγής και δίνει διαταγή να εξαλειφθούν αυτά τα υπερκύτταρα, που θα απέβαιναν επικίνδυνα εάν παρέμεναν στο στομάχι. Μερικές ημέρες αργότερα, εάν ναρκώσουμε την αλεπού και εξετάσουμε τα τοιχώματα του στομαχιού της, θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε ουλές, μάρτυρες της πρόσφατης εξάλειψης των υπερκυττάρων.
Συμπέρασμα: Χάρη σε αυτόν τον προγραμματισμό,τον εγγεγραμμένο στη βιολογική διαδικασία εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ο εγκέφαλος της αλεπούς διάλεξε την καλύτερη ανάμεσα σε όλες τις λύσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την επιβίωσή της.
 Το μόνο που δεν σας είπα ακόμη, είναι ότι αυτά τα υπερκύτταρα είναι αυτό που κοινώς αποκαλούμε, καρκινικά κύτταρα του στομαχιού! Έτσι, σύμφωνα με τους Χάμερ και Σαμπά, βάσει επαληθεύσεων που έγιναν στο εργαστήριο, αυτό που αποκαλούμε καρκινικό κύτταρο έχει τις ίδιες λειτουργίες με ένα κανονικό κύτταρο, αλλά με πολλαπλάσιες επιδόσεις. Ένα καρκινικό κύτταρο στομαχιού χωνεύει πολύ πιο γρήγορα και δυνατά από ένα κανονικό κύτταρο. Ένα καρκινικό κύτταρο παγκρέατος παράγει πολύ περισσότερη ινσουλίνη, ένα καρκινικό κύτταρο του στήθους παράγει πολύ περισσότερο γάλα, ένα καρκινικό κύτταρο πνεύμονα έχει πολύ μεγαλύτερη ικανότητα ανταλλαγής οξυγόνου αίματος, ένα καρκινικό κύτταρο νεφρού φιλτράρει σαφώς περισσότερο, κ.λπ..
 Ας σημειώσουμε,  ότι ο γιατρός Κλωντ Σαμπά (Claude Sabbah) γενίκευσε τις ανακαλύψεις του Χάμερ αποδεικνύοντας ότι όλες οι ασθένειες, όποιες και αν είναι αυτές (από την πιο καλοήθη ως την πιο σοβαρή), είναι αποτέλεσμα κάποιου σοκ ή στρες που το βιώσαμε χωρίς να το εκφράσουμε, και ενεργοποιούνται από τον εγκέφαλο, ως η τέλεια λύση για την εξασφάλιση της επιβίωσης. Γιατί πεθαίνουμε από τις ασθένειές μας;


Τότε, θα μου πείτε, εάν οι ασθένειες είναι οι τέλειες λύσεις που είναι γραμμένες στη βιολογική διαδικασία για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή μας, γιατί πεθαίνουμε από καρκίνο ή άλλες ασθένειες; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πρέπει να καταλάβουμε, με ποιο τρόπο επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μας τις πληροφορίες που φτάνουν σ’ αυτόν. Δηλαδή πρέπει να γνωρίζουμε, ότι ο εγκέφαλος δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα σε μια πραγματική και μια φανταστική, εικονική ή συμβολική πληροφορία. Για να το αποδείξουμε, ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα · - Εάν ξαφνικά βρεθείτε όρθιος στο χείλος της χωρίς παραπέτο στέγης ενός 20όροφου κτιρίου, ο εγκέφαλός σας θα ερμηνεύσει αυτήν την κατάσταση ως πραγματικό κίνδυνο: θα ενεργοποιήσει μια σειρά φυσιολογικών αντιδράσεων και ανακλαστικών συμπεριφοράς (άνοδος του ποσοστού της αδρεναλίνης, επιτάχυνση του καρδιακού παλμού, άγχος, ίλιγγος, κ.λπ.). Εδώ, έχει επεξεργαστεί μια πραγματική πληροφορία · - Εάν, διαβάζοντας το παραπάνω παράδειγμα, φανταστήκατε τον εαυτό σας σ’ αυτή τη θέση, πιθανώς ο εγκέφαλός σας να ενεργοποίησε τις ίδιες αντιδράσεις. Εντούτοις, δεν βρισκόσαστε πραγματικά σε κίνδυνο, αφού ήσασταν καθισμένος και διαβάζατε. Ο εγκέφαλός σας όμως επεξεργάστηκε μια φανταστική πληροφορία, σαν να ήταν πραγματική ·





Εάν, τώρα, κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικού παιχνιδιού ή κάποιας κινηματογραφικής προβολής, το σενάριο σάς προβάλει στο χείλος μιας στέγης, με το κενό από κάτω, σκηνή τραβηγμένη από την οπτική γωνία του ήρωα, και εάν είστε αρκετά βυθισμένος, συνεπαρμένος μέσα στην εικόνα, ο εγκέφαλός θα αντιδράσει και πάλι με το ίδιο τρόπο. Εδώ, θα έχει επεξεργαστεί μια εικονική πληροφορία σα να ήταν πραγματική ·
 - Και τέλος, εάν σας ανακοινώσουν ξαφνικά ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζεστε κήρυξε πτώχευση, τη στιγμή που εσείς έχετε μόλις πάρει ένα μεγάλο δάνειο από την τράπεζα, θα αισθανθείτε ίσως τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια σας.
 Ο εγκέφαλος θα ενεργοποιήσει και πάλι τις ίδιες αντιδράσεις, παρόλο που ή άβυσσος που έχετε μπροστά σας, δεν είναι παρά συμβολική. Έτσι, θα έχει επεξεργαστεί μια συμβολική πληροφορία σα να ήταν πραγματική. Εάν κατανοήσετε αυτό το παράδειγμα, θα καταλάβετε εύκολα ότι ό,τι λέμε, ό,τι σκεφτόμαστε εκλαμβάνεται από τον εγκέφαλό μας ως πραγματική πληροφορία, την οποία έχει υποχρέωση να επεξεργαστεί, ως υπερυπολογιστής.
Έτσι εάν, μιλώντας για ένα φίλο, πείτε: "αυτό δεν θα του συγχωρήσω ποτέ,δεν θα μπορέσω ποτέ να το χωνέψω ", και αυτή η φράση πραγματικά αντανακλά αυτό που έντονα αισθάνεστε, τότε ο εγκέφαλός σας θα λάβει αυτήν την συμβολική πληροφορία και θα την επεξεργαστεί σα να ήταν πραγματική. Εάν η σύγκρουση που βιώνετε στη σχέση σας με το άλλο άτομο είναι πολύ έντονη και δεν καταφέρνετε να εκφράσετε όλη τη δυσαρέσκεια που αισθάνεστε, είναι πολύ πιθανό ο εγκέφαλος να ξεκινήσει πρόγραμμα παραγωγής πεπτικών υπερκυττάρων (δηλαδή καρκινικών κυττάρων) για να χωνέψει αυτό που δεν μπορείτε να χωνέψετε…
 Η διαφορά με την περίπτωση του ποδιού που σφήνωσε στο στομάχι της αλεπούς, είναι ότι εάν δεν συμφιλιωθείτε με τον φίλο σας, εάν παραμείνετε στις θέσεις σας, εάν δεν τον συγχωρέσετε, δεν θα μπορέσετε πράγματι ποτέ να χωνέψετε αυτό που σας έκανε.
 Κατά συνέπεια ο εγκέφαλός σας θα συνεχίζει να λαμβάνει το μήνυμα ότι κάτι δεν έχει ακόμη χωνευθεί. Και υπάκουα, θα συνεχίζει το πρόγραμμα της παραγωγής καρκινικών κυττάρων. Μαντεύετε τη συνέχεια : αργά ή γρήγορα, εξαιτίας της ανώμαλα υπερβολικής ικανότητας πέψης, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πόνους, οι τροφές δεν θα χωνεύονται σωστά.
 Θα σας γίνει τότε διάγνωση καρκίνου του στομάχου, που οι γιατροί θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν με τα διάφορα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Αλλά αρχίζετε να μαντεύετε αυτό που υπάρχει κίνδυνος να επακολουθήσει.
Ακόμα και αν σας έκαναν ολική αφαίρεση στομάχου, ο εγκέφαλός σας θα συνέχιζε να δίνει την εντολή για την παραγωγή καρκινικών κυττάρων στην περιοχή του σώματος όπου βρισκόταν το στομάχι. Κάποιους μήνες αργότερα, οι γιατροί θα ανακάλυπταν αυτό που θα ονόμαζαν υποτροπή ή μετάσταση, ενώ αυτό δεν θα ήταν παρά η συνέχιση του προγράμματος που είχε ξεκινήσει ο εγκέφαλός σας, βασιζόμενος σε μια συμβολική πληροφορία σχετικά με την σύγκρουση που βιώσατε με κάποιο φίλο. Για να πάμε ακόμη μακρύτερα, εάν σοκαριστείτε από την απαισιόδοξη διάγνωση του καρκινολόγου σας και αισθανθείτε μεγάλο φόβο θανάτου, ο εγκέφαλός σας θα αρχίσει καινούργιο πρόγραμμα παραγωγής υπερκυττάρων ,στον πνεύμονα, που αργότερα θα χαρακτηριστεί από τους γιατρούς καρκίνος του πνεύμονα. Και ούτω καθεξής, μέχρις ότου επέλθει ο θάνατος. Πώς να προλάβουμε τις ασθένειες και πώς να τις θεραπεύσουμε ; Στο τελευταίο μου βιβλίο «Η γλώσσα της θεραπείας» έχω περιγράψει λεπτομερώς τις διαδικασίες που, ξεκινώντας από έντονα ψυχικά σοκ ή μεγάλο στρες, καθορίζουν και προκαλούν τις σωματικές ασθένειές μας.
Στα πλαίσια αυτού του άρθρου μου φαίνεται άχρηστο να προχωρήσω βαθύτερα, αφού η ίδια λογική ισχύει για όλες τις ασθένειες, ανεξάρτητα από τον βαθμό έντασης και σοβαρότητάς τους. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε από όλα αυτά είναι, ότι από τη μια, ο εγκέφαλος δε σφάλει ποτέ και από την άλλη, ότι αυτός είναι που ενεργοποιεί όλες τις «ασθένειες» έτσι ώστε να εγγυηθεί στο άτομο τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Είναι φανερό ότι το ενδιαφέρον μιας τέτοιας θεώρησης είναι τεράστιο. Πράγματι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής, καμιά πάθηση, καμιά ανισορροπία μας δεν οφείλεται στην τύχη. Όλα εκδηλώνονται σύμφωνα με τους αμετάβλητους νόμους της Βιολογίας των Ζωντανών Όντων, όπως λέει ο γιατρός Κλωντ Σαμπά. Αυτό σημαίνει συγκεκριμένα, ότι εάν μάθετε τους νόμους της Νέας Ιατρικής του Ρίκε Γκέερτ Χάμερ ή της Ολιστικής Βιολογίας του Κλωντ Σαμπά, που είναι αμετάβλητοι όσο και οι νόμοι της φυσικής ή της χημείας, θα μπορείτε όχι μόνο να καταλάβετε από πού προέρχονται όλες οι ασθένειές σας, αλλά κυρίως θα μπορείτε να τις προλαμβάνετε και να τις θεραπεύετε.

Πώς ; Μαθαίνοντας τις βασικές αρχές της επικοινωνίας τις οποίες κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να κατέχει : το να εκφράζει τις ανάγκες και τα συναισθήματά του, να τολμά να αντιπαρατίθεται στους άλλους (με σεβασμό βέβαια), να αναγνωρίζει και να δέχεται την πραγματικότητα όπως αυτή είναι, οι πράξεις του να είναι προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα, να τελειώνει τις όποιες συναισθηματικές εκκρεμότητες έχει με τους άλλους, να συγχωρεί.
 Ας πάρουμε αυτές τις αρχές μία μία, για να εξετάσουμε με ποιο τρόπο μπορούν να μας κάνουν να αποφύγουμε τις ασθένειες ή να μας θεραπεύσουν... - να εκφράζουμε τις ανάγκες μας : πολλές απογοητεύσεις, πολλές καταστάσεις στρες προέρχονται από το γεγονός ότι αφενός, λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν συνειδητά τις αληθινές ανάγκες τους και αφετέρου, ακόμη πιο σπάνιοι είναι εκείνοι που έχουν την ικανότητα να τις εκφράσουν με κατάλληλο τρόπο.
 Συνεπώς, συσσωρεύουμε μίση και μνησικακίες, μένουμε μπλοκαρισμένοι σε αδιέξοδα. Αισθανόμαστε βέβαια ότι κάτι δεν μας ταιριάζει, αλλά δεν γνωρίζουμε πώς να ξεφύγουμε. Μας συμβαίνουν συχνά απαράδεκτα πράγματα. Εντούτοις τα δεχόμαστε, επειδή δεν γνωρίζουμε ούτε καν τα όριά μας, σχετικά με το τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε, τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε.
Το να ξαναμάθουμε να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες μας και τα όριά μας για όσα δεν θέλουμε πια, το να είμαστε ικανοί να τα εκφράσουμε στους συνομιλητές μας, χωρίς να φοβόμαστε τις συνέπειες, αυτό είναι ένας από τους τρόπους που μπορεί να προλάβουν ή να θεραπεύσουν τις ασθένειες που προκαλούνται από τις ανθρώπινες εσωτερικές συγκρούσεις και τις απογοητεύσεις. - να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας : Το συναίσθημα μοιάζει με το σύμπτωμα.
 Είναι ο δείκτης του βαθμού ικανοποίησης ή μη ικανοποίησης των αναγκών μας. Μια ανάγκη μας ματαιώνεται· εμφανίζεται ένα δυσάρεστο συναίσθημα (θυμός, θλίψη, φόβος, κ.λπ.). Μια ανάγκη μας ικανοποιείται· ένα ευχάριστο συναίσθημα θα εκδηλωθεί (χαρά, ευχαρίστηση, κ.λπ.). Δυστυχώς, η παιδεία μας μας έχει διδάξει, να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας όπως η ιατρική αντιμετωπίζει τα συμπτώματα : να τα αρνούμαστε, να τα απορρίπτουμε, να τα εξαφανίζουμε. Με αυτό τον τρόπο στερούμαστε τα καλύτερα σημάδια, που έχουμε στη διάθεσή μας για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι είναι καλό για μας και τι δεν είναι. Αυτή η άγνοιά μας μάς οδηγεί στην απογοήτευση, αφού μην έχοντας πια τους φωτεινούς δείκτες στον πίνακα ελέγχου, δεν ειδοποιούμαστε καν ότι μια ή περισσότερες ανάγκες μας ματαιώνονται.
Σ’ αυτό το σημείο ο εγκέφαλος παίρνει αναγκαστικά τα ηνία, για να εγγράψει στη βιολογική διαδικασία των οργάνων τις ίδιες πληροφορίες που μας είχαν δώσει τα συναισθήματα [θυμηθείτε : στο παράδειγμα με το αυτοκίνητο, εάν οι φωτεινοί δείκτες του πίνακα ελέγχου (τα συναισθήματα) δεν λειτουργούν πια ή δεν ληφθούν υπόψη, η βλάβη θα εκδηλωθεί στα όργανα της μηχανής (στα όργανα του σώματος)].
 Το να ξαναμάθουμε λοιπόν να ακούμε τα συναισθήματά μας, να τα αναγνωρίζουμε και να τα δεχόμαστε, να τα ευχαριστούμε μάλιστα που επαγρυπνούν για μας, είναι ένας πρώτος σταθμός για να αποφεύγουμε τις καταστρεπτικές εσωτερικές συγκρούσεις και το στρες. Εάν, επιπλέον, μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με τρόπο κατάλληλο, υπεύθυνα, χωρίς να αποδίδουμε στους άλλους την ευθύνη, θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξαναβρούμε την ισορροπία μας. - να τολμούμε τις αντιπαραθέσεις, με σεβασμό στους άλλους :
Πόσες φορές, σε δύσκολες, τεταμένες, δυσάρεστες καταστάσεις, δεν συνέβηνα μη τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα στον άλλο, με σεβασμό, αλλά και σταθερά, με θάρρος ; Πόσες φορές δεν κατάπιαμε τα λόγια μας από φόβο μην προκαλέσουμε σύγκρουση ; Φοβόμαστε συχνά να πούμε δυσάρεστα πράγματα, επειδή πιστεύουμε ότι είναι προτιμότερο να διατηρούμε την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους.
 Όμως αυτή η ειρήνη είναι απατηλή, αφού μέσα μας μπορεί να γεννιέται ένα ισχυρό βίαιο συναίσθημα. Σημειώστε ότι ακόμη και ο υπολογισμός είναι λανθασμένος : θέλοντας να αποφύγουμε τη σύγκρουση, δεν λέμε αυτό που θα έπρεπε να ειπωθεί. Όμως, μην λέγοντας τίποτα, αυξάνουμε την αίσθηση απογοήτευσης και μνησικακίας μέσα μας, μέχρι που η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Τότε, είτε ξεσπάμε βίαια πάνω στον άλλο, οπότε συμβαίνει αυτή η σύγκρουση και η ρήξη που ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε, είτε καταπίνουμε τα συναισθήματά μας για άλλη μια φορά, και τότε συμβαίνει ο καρκίνος ή η οξεία ασθένεια, που μας καλεί να εξετάσουμε προσεχτικά την ανισορροπία που έχουμε δημιουργήσει ...

Το να τολμάμε την σύγκρουση, είναι το να μάθουμε να μιλάμε για τα πράγματα που μας ενοχλούν, ήρεμα, χωρίς υπεκφυγές. Το να μάθουμε να εκφράζουμε με ειλικρίνεια το τι μας συμβαίνει, είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους. - να αναγνωρίζουμε και να δεχόμαστε την πραγματικότητα όπως αυτή είναι : συχνά έχω παρατηρήσει, ότι πολλές ασθένειες ξεκινάνε όταν αρνούμαστε να δούμε μια κατάσταση, όταν της αντιστεκόμαστε, όταν δεν δεχόμαστε αυτό που μας συμβαίνει. Έτσι, μπορεί να μπούμε σε καταστάσεις εσωτερικής σύγκρουσης, αντίστασης, αυτοϋποτίμησης, απώλειας της ταυτότητας ή του χώρου κυριαρχίας μας. Και όσο περισσότερο μαχόμαστε την πραγματικότητα, τόσο περισσότερο ενισχύουμε την επιρροή της και τη δύναμή της πάνω μας, μέχρις ότου εξαντληθούμε. Χωρίς να είμαστε καθόλου μοιρολάτρες (το θέμα δεν είναι να είμαστε ανθρώπινα ράκη που δέχονται τα πάντα χωρίς αντίδραση, αντιθέτως), το να δεχόμαστε την πραγματικότητα είναι το να τολμάμε να την κοιτάμε κατάματα, αντικειμενικά, χωρίς να κρίνουμε. Είναι επίσης το να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα γεγονότα, θεωρώντας τα ούτε καλά, ούτε κακά : η συμβουλή μου είναι, να θεωρούμε μάλλον ό,τι μας συμβαίνει σαν ευκαιρίες που μας προσφέρονται για να μάθουμε κάτι καινούργιο. - οι πράξεις μας να είναι προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα : Ο Γιούνγκ επέμενε πολύ σε αυτό το σημείο. Πράγματι, δεν υπάρχει θεραπεία εάν δεν δράσουμε πραγματικά. Συχνά, μένουμε εγκλωβισμένοι στις εσωτερικές συγκρούσεις μας και τα στρες, επειδή δεν τολμάμε να δράσουμε. Ή ακόμα χειρότερα : επειδή νομίζουμε ότι αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την αιτία του καρκίνου μας για να θεραπευθούμε. Λάθος.
Όσοι πίστεψαν πως είναι έτσι, έχουν πεθάνει. Η δράση είναι ο μόνος τρόπος να δώσουμε στον εγκέφαλο την πληροφορία ότι η συγκρουσιακή κατάσταση τελείωσε. Ειδάλλως, το είδαμε παραπάνω, η ενεργοποίηση της ασθένειας δεν θα σταματήσει ποτέ. - να τελειώνουμε τις όποιες συναισθηματικές εκκρεμότητες έχουμε με τους άλλους: αυτή η έννοια εκφράστηκε για πρώτη φορά από την Ελίζαμπεθ Κίμπλερ Ρος (Kubler-Ross), την ελβετίδα γιατρό που μετανάστευσε στις Η.Π.Α, από όπου ξεκίνησε η εφαρμογή της φροντίδας για την ανακούφιση των βαριά ασθενών, που σήμερα είναι διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο.
 Έλεγε, ότι πολλοί ασθενείς, στο τέλος της ζωής τους, αισθανόντουσαν την απόλυτη ανάγκη να συμφιλιωθούν με αυτούς με τους οποίους είχαν έρθει σε ρήξη. Παρατήρησε χιλιάδες φορές, ότι μόλις αυτές οι εκκρεμείς υποθέσεις έκλειναν, οι ασθενείς πέθαιναν την ίδια νύχτα, νηφάλιοι και γαληνεμένοι. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε το τέλος της ζωής μας, στο τελευταίο στάδιο μιας μακράς και επίπονης ασθένειας για να το κάνουμε αυτό.
Από προσωπική εμπειρία ξέρω, ότι κλείνοντας ταχτικά τις εκκρεμείς υποθέσεις μου, με βοηθάει να διατηρώ την ισορροπία μου και να μην δημιουργώ άχρηστες και επιζήμιες πηγές άγχους. - να συγχωρούμε : τέλος, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, να συγχωρούμε.
 Όχι, να συγχωρήσουμε τον άλλο για το κακό που μπορεί να μας έχει κάνει, αλλά να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για τον πόνο που δεχτήκαμε να ζήσουμε τόσο καιρό, μέχρις ότου χαλαρώσουμε, μέχρις ότου εκφράσουμε στον άλλο τις ανάγκες και τα συναισθήματά μας, μέχρις ότου τολμήσουμε την αντιπαράθεση, μέχρις ότου, επιτέλους, αναγνωρίσουμε και δεχτούμε την πραγματικότητα, μέχρις ότου κλείσουμε τις εκκρεμότητές μας.
 Όσο και αν μας εκπλήσσει, υπεύθυνοι για τα σοκ, τις εσωτερικές συγκρούσεις, το στρες μας, δεν είναι ποτέ οι άλλοι, ούτε τα γεγονότα.
 Ο τρόπος που δεχτήκαμε το γεγονός, ο τρόπος που το αντιληφθήκαμε, το ερμηνεύσαμε, το φιλτράραμε, αυτός είναι πάντα που γεννάει τον πόνο μας ή την χαρά μας. Δηλαδή, τελικά, με πολλή αγάπη, χιούμορ και ταπεινότητα, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον εαυτό μας για την ηλιθιότητά μας και να μας συγχωρήσουμε για το κακό που μας κάναμε.

Συμπεράσματα:
Στο τέλος αυτού του άρθρου, θέλω να βγάλω μερικά σύντομα συμπεράσματα. Πρώτα πρώτα, δεν υπήρξε στόχος μου να σας πείσω ότι οι πεποιθήσεις σας σχετικά με την υγεία και την ασθένεια είναι λανθασμένες. Ξέρω πολύ καλά ότι θα χρειαζόταν να παραθέσω πολύ περισσότερα, για να σας κάνω να αλλάξετε απόψεις. Στόχος μου ήταν να σας προτείνω μια θεώρηση του πώς θα είναι πιθανώς στο μέλλον η κατανόηση της ασθένειας και της θεραπείας.


 Εάν κάποια από αυτές τις ιδέες βρήκε απήχηση μέσα σας, σας προσκαλώ να εμβαθύνετε την έρευνά σας, να ενημερωθείτε, να διαβάσετε τα βιβλία που αρχίζουν τώρα να βγαίνουν σχετικά με το θέμα ... Και κυρίως, να πειραματιστείτε μόνοι σας με τον εαυτό σας, όπως κάνω εγώ, εδώ και 18 χρόνια. Έπειτα, αυτή η θεώρηση μας κομίζει ένα εξαιρετικά καλό νέο : η ασθένεια δεν είναι μοιραία, δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία. Που θέλει να πει, ότι αλλάζοντας τις συνήθειες συμπεριφοράς μας, τους τρόπους σκέψης μας, τη συναισθηματική ζωή μας, μπορούμε να εξαλείψουμε οριστικά την επήρεια των ασθενειών πάνω μας.
 Επιπλέον, ακόμα και αν κάπου κάπου αρρωσταίνουμε, δεν θα εξαρτόμαστε πια από τους θεραπευτές που βρίσκονται σε θέση εξουσίας σε σχέση με μας. Ξαναβρίσκουμε, επιτέλους, την αυτονομία μας, την ελευθερία μας, την αυτοκυριαρχία μας.
Και τέλος, ως ασθενείς και ως πολίτες, έχουμε όλοι το καθήκον να ενημερώνουμε τον περίγυρό μας, όσο περισσότερο μπορούμε, γύρω από αυτές τις νέες έρευνες, έτσι ώστε η τρέλα που έχει καταλάβει την ιατρική, πολιτική και οικονομική εξουσία σε σχέση με κάθε τι το εναλλακτικό, να γελοιοποιηθεί, να αποδειχθεί ακατάλληλη, ξεπερασμένη.
 Όταν βλέπω τις διώξεις τις οποίες υφίστανται πολλοί θεραπευτές που έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν πραγματικά την υγεία και τον ασθενή (και επομένως να μην υπηρετούν πια τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακευτικών ομίλων), γνωρίζω ότι αυτή η νέα μορφή ιεράς εξέτασης δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν θα είμαστε αρκετοί για να πούμε ευθέως στους κλασσικούς γιατρούς μας, αυτό που πραγματικά μας θεράπευσε. Αλλιώς, η ασθένεια θα παραμείνει για πολύ ακόμη στα χέρια αυτών που έχουν πάρει την εξουσία πάνω στη ζωή μας και το σώμα μας. Έχουμε τον κόσμο που μας αξίζει. Θα έχουμε τον κόσμο που δικαιούμαστε;
Αυτό θα εξαρτηθεί από μας."
της Κρυσταλίας Πατούλη από το Tvxs


Read more »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... ΓΥΦΤΟΙ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΕΔΕΙΡΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ...!!





Με κλωτσιές και μπουνιές τρεις Ρομά άρπαξαν από αστυνομικό τμήματος του Λούρου Πρέβεζας τα κλειδιά αυτοκίνητου που είχαν μεταφέρει πριν συνάδελφοι του καθώς διαπιστώθηκε ότι το οδηγούσε ανήλικος.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε έλεγχο που διενεργούσαν σε αυτοκίνητα αστυνομικοί της Πρέβεζας στην περιοχή του Λούρου, διαπιστώθηκε ότι ένα από αυτά υπέπεσε σε σωρεία παραβάσεων με αποτέλεσμα να το σταματήσουν και να διενεργήσουν έλεγχο.

Διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο το οδηγούσε ανήλικος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να το παραλάβει ο ιδιοκτήτης του.

Γύρω στις 22:00 το βράδυ, τρεις Ρομά ηλικίας 47, 17 και 35 ετών, μπήκαν στο αστυνομικό τμήμα του Λούρου και με την χρήση σωματικής βίας εναντίον του αστυνομικού που είχε υπηρεσία κατάφεραν να πάρουν τα κλειδιά και να διαφύγουν με το αυτοκίνητο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και το πρωί αστυνομικοί της ασφάλειας Πρέβεζας με την συνδρομή αστυνομικών του τμήματος Λούρου κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο από τους τρεις και να τους συλλάβουν.

Και οι δύο θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρέβεζας ενώ το τρίτο άτομο αναζητείται.

Πηγή: pamepreveza.gr
Read more »

Κύπριοι αστυνομικοί απήχθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις!





Μεγάλη κινητοποίηση για την απελευθέρωσή τους
Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην κατεχόμενη Κύπρο, μετά την απαγωγή τριών αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Λευκωσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τις κατοχικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την κυπριακή Αστυνομία, οι απαχθέντες καταδίωκαν ένα ημιφορτηγό, όταν έπεσαν σε ενέδρα.
Οι αστυνομικοί, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ένοπλοι, κρατούνται σε αστυνομικό σταθμό του ψευδοκράτους.
Οι κατοχικές αρχές τους αφαίρεσαν τον οπλισμό και τους ασυρμάτους τους, ενώ πήραν και τα οχήματά τους.
Το ημιφορτηγό καταδίωκαν αρχικά τέσσερις αστυνομικοί, οι δύο με περιπολικό και οι άλλοι δύο με μοτοσικλέτες, σε περιοχή, στην οποία υπάρχουν ναρκοπέδια του κατοχικού στρατού.
Στη διάρκεια της καταδίωξης, ο οδηγός του ημιφορτηγού προσπάθησε να κτυπήσει αστυνομικό που επέβαινε σε μοτοσικλέτα.
Ενας από τους τέσσερις αστυνομικούς κατόρθωσε να απομακρυνθεί από την περιοχή, όταν είδε ότι οι συνάδελφοί του είχαν απαχθεί από κατοχικές δυνάμεις.
Σε κινητοποίηση έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές και το υπουργείο 'Αμυνας, ενώ η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες προς τα Ηνωμένα Έθνη για απελευθέρωση των τριών αστυνομικών.


Πηγη http://www.newsbeast.gr/world/arthro/421417/kuprioi-astunomikoi-apihthisan-apo-tis-katohikes-dunameis-/
Read more »

Οι τουριστικές περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου γιόρτασαν τον Τουρισμό

Ο τουρισμός μας αφορά όλους
αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν φέτος η οργανωτική επιτροπή της τουριστικής προβολής του Δήμου, η Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση του Δήμου Αγίου Νικολάου και όλοι όσοι συνέβαλλαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν από τις 23 έως τος 28 Σεπτεμβρίου 2012. Τις εκδηλώσεις  πρακολούθησαν εκατοντάδες επισκέπτες και ντόπιοι και απόλαυσαν το πλούσιο πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει δεκάδες συμπολίτες μας.


Καλό Χωριό γιόρτασε τον τουρισμό

Εναλλακτικός Τουρισμός - Ένας καινούργιος χώρος τουρισμού και αθλητισμού στο Καλό Χωριό
Το πρωί της Κυριακής, 23 Σεπτεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκαν τα "Εγκαίνια του Αναρριχητικού πεδίου Πέζας" στο Καλό Χωριό, οι επισκέπτες και οι καλεσεμένοι ξεναγήθηκαν στο πεδίο ενώ ακολούθησε επίδειξη αναρρίχησης στα απόκρημνα και απότομα βράχια που κόβουν την ανάσα στους θεατές και ανεβάζουν την αδρεναλίνη στους λάρεις του αθλήματος.

kalohoriopeza493.jpg

Γευστικές Δημιουργίες με κρεμμύδι 
Το απόγευμα συνεχίστηκε στο Καλό Χωριό το εορταστικό πρόγραμμα του τουρισμού με τη γιορτή Κρεμμυδιού όπου οι γυναίκες του Καλού Χωριού και της Πρίνας είχαν ετοιμάσει παραδοσιακές συνταγές με βάση το κρεμμύδι.

kaloxoriopit7844.jpg

Μία πρωτότυπη οικολογική βράβευση

kaloxoriopit7842.jpg
as3380.jpg

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σγουρός Μιχάλης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Μιχάλης Κουρίνος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη Βράβευσαν με τιμητική πλακέτα τον Μανόλη Καβουσανό, ο οποίος δώρισε και εγκατέστησε ο ίδιος με δικά του έξοδα, φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη του Δημοτικού Σχολείου Καλού Χωριού. Τα έσοδα από την πράσινη ενέργεια θα διατείθενται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ακολούθησε Κρητικό γλέντι στην πλατεία του Ίστρον και προσφέρθηκε κέρασμα από επιχειρήσεις του καλού Χωριού.
Read more »

Έναρξη δωρεάν μαθημάτων Ιταλικής Γλώσσας από την 1η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου

Τα μέλη του Συμβουλίου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου και η Πρόεδρος κ. Ελένη Κλειδά - Κυριακίδη σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Ιταλικής Φιλολογίας σας ενημερώνουν ότι ξεκινούν τα πρώτα είκοσι τέσσερα τμήματα (24) μαθημάτων Ιταλικής Γλώσσας στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας) τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012.
Το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας ήταν πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα να δηλώσουν 1.600 άτομα.  
Τα άτομα που έχουν ειδοποιηθεί από το γραφείο μας θα προσέλθουν στα τμήματα που έχουν δηλώσει.  Όσοι δεν έχουν ειδοποιηθεί,  θα ενημερωθούν για την έναρξη του δευτέρου κύκλου νέων τμημάτων, που θα ξεκινήσει αργότερα.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου
Ελένη Κλειδά - Κυριακίδη
Read more »

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Κοινωνικό παντοπωλείο, με έδρα τις Κάτω Ασίτες.

Σας ενημερώνουμε ότι η Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ηρακλείου που εξυπηρετεί τα χωριά Άνω Ασίτες-Κάτω Ασίτες-Βούτες- Πετροκέφαλο σε άμεση συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους και τους ιερείς των παραπάνω χωριών, ξεκινάμε από σήμερα την προσπάθεια να στήσουμε ένα άτυπο κοινωνικό παντοπωλείο, με έδρα τις Κάτω Ασίτες.
    Οι δικαιούχοι θα είναι οι άπορες οικογένειες που ήδη εξυπηρετεί η Μονάδα, οι οποίες είναι ένα βήμα πριν την εξαθλίωση, καθώς και όσες πιθανόν προκύψουν στην πορεία. Τα κριτήρια ένταξης των δικαιούχων θα είναι καθαρά κοινωνικά,οικονομικά και θα προσαρμόζονται κάθε φορά που κάτι αλλάζει στην κατάσταση τους.
Η λειτουργία του θα βασιστεί αποκλειστικά σε εθελοντές, και την γενική επίβλεψη όλης αυτής της προσπάθειας θα έχει η κοινωνική λειτουργός, Κρητσωτάκη Ευτυχία.(Τηλ.2810-861542)


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
(α/α Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ)
ΞΥΛΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
Read more »

Υδροπλάνα εντάσσονται στις αεροπορικές συγκοινωνίες της χώρας


Νομοθετική πρωτοβουλία για τα υδατοδρόμια προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και προς το σκοπό αυτό θα έχει σειρά επαφών με τα συναρμόδια υπουργεία για την ένταξη των υδροπλάνων στις αεροπορικές συγκοινωνίες της Ελλάδος.

Ήδη από το 2011 έχει υπάρξει προεργασία προκειμένου να λειτουργήσουν στην Ελλάδα υδατοδρόμια στη Ρόδο, τη Κω, την Τήλο, τη Νίσυρο, τη Κάλυμνο, την Πάτμο και τη Χάλκη θέμα για το οποίο έχει εργασθεί και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πεποίθηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ότι η λειτουργία υδατοδρομίων και η πραγματοποίηση πτήσεων θα βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό την επικοινωνία των νησιών μεταξύ τους καθώς και με το εθνικό κέντρο, ενώ θα εξυπηρετήσει την ανάπτυξη του τουρισμού σε περιοχές που δεν υπάρχει αεροδρόμιο ή που το υφιστάμενο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν

Σημειώνεται πως η καναδικών συμφερόντων εταιρεία Air Sea Lines επένδυσε 25 εκατ. ευρώ για πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά καθώς δεν υπάρχει νομοθετική πλαίσιο για την σύσταση υδατοδρομίων.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more »

Γερμανοί Παραολυμπιονίκες στην Κρήτη

Περίπου 90 Γερμανοί Ολυμπιονίκες «αγκάλιασαν» την Κρήτη και δηλώνουν πρεσβευτές της στο εξωτερικό, ύστερα από μία εβδομάδα διακoπών τους στο νησί, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό του.

Η Κρήτη «ψηφίστηκε» από τη Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή ως προορισμός διακοπών των Ολυμπιονικών και ήταν, σύμφωνα με την ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης και των φορέων του νησιού, μια επιλογή που τιμά εκτός από τους αθλητές της Γερμανίας, και την Ελλάδα.

Οι Ολυμπιονίκες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν προσωπικά τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή τους για την φιλοξενία τους στο νησί, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έγινε στο υπαίθριο θέατρο του ξενοδοχείου ROBINSON CLUB «Καλημέρα Κρήτη», στο Σίσι της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Η εκδήλωση είχε ως στόχο για την ανάδειξη του... πρωταθλητή των πρωταθλητών της πατρίδας τους για το 2012.

Στην εκδήλωση για την απονομή του βραβείου «CHAMPIONS DES JAHRES» (Πρωταθλητής της χρονιάς) συμμετείχαν οι Γερμανοί Ολυμπιονίκες του Λονδίνου, της Παραολυμπιάδας και της Χειμερινής Ολυμπιάδας και πολλά μέλη της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροής.

Στην εορταστική εκδήλωση που έγινε στο κατάμεστο υπαίθριο θέατρο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καλωσορίζοντας τους Γερμανούς Ολυμπιονίκες και τους συνοδούς τους, αναφέρθηκε στην Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δίδαξε την ευγενή άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθαι», στην Κρήτη του ασφαλούς προορισμού και της φιλοξενίας, της ομορφιάς και του φιλότιμου. Παράλληλα προέτρεψε τους Γερμανούς αθλητές να γίνουν πρεσβευτές της χώρας μας στην πατρίδα τους και να μεταφέρουν την εμπειρία τους από την Κρήτη.


(Ο Μ. Στεφανουδάκης σε θερμή χειραψία με γερμανίδα παραολυμπιονίκη)

Ο κ. Αρναουτάκης καταχειροκροτήθηκε στο σημείο του χαιρετισμού του, που ανέφερε «Η Ελλάδα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα συνεχίσει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Επίσης αίσθηση προκάλεσε στους Γερμανούς αθλητές το δώρο που έλαβαν από την –πάντα εξωστρεφή- Περιφέρεια Κρήτης: μια Κρητική παραδοσιακή βούρια, με τοπικά προϊόντα.

Μάλιστα οι ίδιοι οι Γερμανοί αθλητές στις δηλώσεις τους εκτός των άλλων εκθείασαν την Κρητική κουζίνα, αλλά και τις πρωτόγνωρες γι’ αυτούς κλιματολογικές συνθήκες, λέγοντας ότι θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους τα καλύτερα για την εμπειρία τους από την Κρήτη.

Στην εκδήλωση, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης παραβρέθηκε και ο Κρητικός Παραολυμπιονίκης, Μανόλης Στεφανουδάκης, ο οποίος κέρδισε στο Λονδίνο το χάλκινο μετάλλιο σε ειδική κατηγορία στο ακόντιο.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα σαν Κρητικός, που οι Γερμανοί Ολυμπιονίκες επέλεξαν τον τόπο μας για τις διακοπές του και με τιμά το γεγονός που μπόρεσα να είμαι ανάμεσα τους σε μια τέτοια σημαντική εκδήλωση γι’ αυτούς» ανέφερε ο ίδιος.


(O Κρητικός Παραολυμπιονίκης Μ. Στεφανουδάκης χαιρετά τους Γερμανούς Ολυμπιονίκες)

Επίσης η Γερμανίδα παραολυμπιονίκης Άννα Σάφεμπεργκ, που είχε θερμή χειραψία με τον Μ. Στεφανουδάκη, δήλωσε: «Αισθάνομαι δέος που βρίσκομαι στην Κρήτη του Μινωικού πολιτισμού και στην Ελλάδα του Ολυμπισμού. Το νησί σας και η χώρα σας είναι θαυμάσιοι προορισμοί και θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου».




www.zougla.gr
Read more »