31 Μαρ 2012

Οι άνδρες δεν διαβάζουν σωστά τα ερωτικά μηνύματα...


Τελικά οι άντρες δυσκολεύονται πολύ να αντιληφθούν την πραγματικότητα για τη σχέση τους με το αντίθετο φύλο...
Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως πολλοί από αυτούς νομίζουν ότι είναι ακαταμάχητοι για κάθε γυναίκα που συναντούν στο δρόμο τους, ενώ άλλοι θεωρούν πως δεν τους κοιτάζει...
καμία, με συνέπεια να ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο της αποτυχίας στο «παιχνίδι» των ερωτικών σχέσεων.

Τα ευρήματα αυτά δύσκολα θα εκπλήξουν όποια γυναίκα έχει δεινοπαθήσει για να απαλλαγεί από τον «καυτό» άντρα της παρέας, ο οποίος δεν εννοεί να καταλάβει πως δεν έχει καμία ελπίδα.

Ούτε θα εκπλήξουν όποια έχει σπάσει τα νεύρα της μέχρι να πάρει χαμπάρι το... αντικείμενο του πόθου της ότι την ελκύει ερωτικά.

Στη μελέτη συμμετείχαν 96 τελειόφοιτοι φοιτητές και 103 συνομήλικές τους φοιτήτριες, που πήραν μέρος σε μία άσκηση με ραντεβού-εξπρές, κατά την οποία έπρεπε να συνομιλήσουν με πέντε άτομα του αντίθετου φύλου, από 3 λεπτά με το καθένα.

Πριν από την άσκηση, όλοι και όλες αυτοβαθμολόγησαν την ελκυστικότητά τους και απάντησαν σε ερωτήματα που στόχο είχαν να αξιολογήσουν πόσο πρόθυμοι ήταν να κάνουν μία πρόσκαιρη ερωτική σχέση.

Μετά το τέλος κάθε ραντεβού, αγόρια και κορίτσια βαθμολογούσαν σε μία κλίμακα από 0 έως 7 την ελκυστικότητα κάθε συνομιλητή τους, αλλά και το πόσο πίστευαν ότι και οι ίδιοι τους είχαν προσελκύσει το ερωτικό ενδιαφέρον.

Η ανάλυση των απαντήσεων έδειξε ότι:

* Οι άντρες που είχαν κατά νου μια πρόσκαιρη σεξουαλική σχέση, είχαν την τάση να υπερεκτιμούν το ενδιαφέρον που επιδείκνυαν οι συνομιλήτριές τους.

* Όσοι άντρες πίστευαν ότι είναι «καυτοί» (όπως είχε προκύψει από την αυτοβαθμολόγησή τους), νόμιζαν ότι οι συνομιλήτριές τους τούς θεωρούσαν ακαταμάχητους – πράγμα που σπανίως συνέβαινε.

* Σχεδόν όλοι οι άντρες που θεωρήθηκαν από τις γυναίκες ως πραγματικά ελκυστικοί, δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι συνέβαινε αυτό.

* Όσο πιο ελκυστική έβρισκαν οι άντρες μία συνομιλήτριά τους, τόσο πιθανότερο ήταν να υπερεκτιμούν το δικό της ενδιαφέρον προς αυτούς.

* Οι γυναίκες είχαν την τάση να υποτιμούν το ενδιαφέρον που προκαλούσαν στους άντρες.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «οι άντρες δεν ερμηνεύουν σωστά τα ερωτικά μηνύματα των γυναικών, διαπράττοντας δύο ουσιώδη λάθη», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κάριν Περιλού, ψυχολόγος στο Κολέγιο Γουϊλιαμς της Μασαχουσέτης.

«Το πρώτο λάθος είναι να νομίζουν πως μία γυναίκα ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και να παθαίνουν σοκ όταν διαπιστώνουν ότι αυτό δεν ισχύει, και το δεύτερο να μην αντιλαμβάνονται ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, οπότε χάνουν την ευκαιρία».
Σε εξελικτικούς όρους, πάντως, αυτοί που νομίζουν ότι είναι ακαταμάχητοι, μπορεί και να βγαίνουν κερδισμένοι κατά την δρα Περιλού.

«Όταν ένας άντρας νομίζει πως είναι ακαταμάχητος, δύσκολα σταματάει το “κυνήγι’ μιας γυναίκας – και ίσως αυτό, στην ιστορία της εξέλιξης του είδους, να σημαίνει πως έχει περισσότερες ευκαιρίες να αναπαραχθεί απ’ ό,τι εκείνος που δεν κάνει καν κίνηση», εξήγησε.

Η μελέτη θα δημοσιευθεί σε επερχόμενο τεύχος της επιθεώρησης «Psychological Science».
Read more »

ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ;

Ορισμένα από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα σε όλο τον κόσμο παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα καταστρέφουν τις μέλισσες, καθώς προκαλούν ζημιά στην ικανότητά τους να προσανατολίζονται, ενώ παράλληλα σκοτώνουν τις βασίλισσές τους, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές μελέτες, μία βρετανική και μία γαλλική, που επισημαίνουν την ανάγκη να βρεθούν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Να σημειωθεί πως το θέμα της μαζικής θανάτωσης - εξαφάνισης των μελισσών απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς - εκτός των ζημιών που θα υποστούν οι μελισσοπαραγωγοί, απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή και δεκάδες καλλιέργειες του αγροτικού τομέα, καθώς τα φυτά επικονιάζονται και καρποφορούν κυρίως λόγω των μελισσών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ντέιβ Γκούλσον του πανεπιστημίου του Στέρλινγκ και τον Μικαέλ Ανρί του Εθνικού Ινστιτούτου Αγροτικών Ερευνών (INRA) της Αβινιόν, που δημοσίευσαν τις σχετικές μελέτες στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, μελέτησαν τις επιπτώσεις μιας κατηγορίας χημικών ουσιών, των νεονικοτινοειδών, που από τη δεκαετία του ΄90 χρησιμοποιούνται σε πάνω από 100 χώρες τόσο στη γεωργία, όσο και στους κήπους.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παρασιτοκτόνα -που έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να πλήττουν το νευρικό σύστημα των επιβλαβών παρασίτων- προκαλούν μείωση 85% στην παραγωγή των βασιλισσών.

Η μυστηριώδης και μαζική μείωση των πληθυσμών των μελισσών διεθνώς πλήττει όχι μόνον τους μελισσοκόμους, αλλά γενικότερα τη γεωργική παραγωγή, καθώς δυσκολεύει την επικονίαση των φυτών. Σε ορισμένες χώρες ιδίως, οι αριθμοί των μελισσών έχουν υποχωρήσει δραματικά.

Πολλές αιτίες έχουν προταθεί για αυτή την εξέλιξη, όπως ασθένειες των μελισσών, παράσιτα, εντομοκτόνα- παρασιτοκτόνα ή ένας συνδυασμός αυτών και άλλων πιθανών αιτιών. Οι νέες μελέτες δείχνουν ότι τα παρασιτοκτόνα είναι σίγουρα ανάμεσα σε αυτές τις αιτίες.

Τα νεονικοτινοειδή, που μεταξύ άλλων χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες δημητριακών, συχνά ψεκάζονται στους σπόρους, πριν καν αυτοί φυτευτούν στο χώμα, με συνέπεια, καθώς το φυτό αναπτύσσεται, κάθε μέρος του να περιέχει το παρασιτοκτόνο, γεγονός που καθιστά το τελευταίο πιο αποτελεσματικό.

 Όμως, με αυτό τον τρόπο, η χημική ουσία εισέρχεται επίσης στη γύρη και το νέκταρ, με συνέπεια να πλήττει τις μέλισσες.

Οι Βρετανοί ερευνητές, μέσα από παρατηρήσεις και συγκριτικά πειράματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κυψέλες που δεν εκτίθενται στο παρασιτοκτόνο, αφενός είναι κατά 12% μεγαλύτερες σε μέγεθος και αφετέρου παράγουν περίπου 14 βασίλισσες η κάθε μία, ενώ όσες εκτίθενται στα νεονικοτινοειδή, παράγουν μόλις δύο βασίλισσες κατά μέσον όρο.

Από την άλλη, οι Γάλλοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, όταν οι μέλισσες εκτίθενται στις εν λόγω χημικές ουσίες, σε μεγάλο βαθμό δεν μπορούν πια να βρουν τον δρόμο για να γυρίσουν στην κυψέλη τους, καθώς χάνουν πια την ικανότητα προσανατολισμού και έτσι αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν.

H βρετανική έρευνα μελέτησε κυρίως την επίδραση της ουσίας imidacloprid, ενώ η γαλλική του thiamethoxam.

Και στις δύο περιπτώσεις (μείωση αριθμού βασιλισσών, απώλεια προσανατολισμού), κατά τους ερευνητές, οι αποικίες των μελισσών κινδυνεύουν με σημαντική μείωση πληθυσμού, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωσή τους, σε συνδυασμό με τις πιέσεις και από άλλους παράγοντες.

Οι επιστήμονες εισηγούνται στις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν τα τεστ ασφαλείας για τις συγκεκριμένες χημικές ουσίες, καθώς μέχρι σήμερα η προσοχή στρέφεται στο αν η εφαρμοζόμενη δόση σκοτώνει τις μέλισσες, όμως, όπως φαίνεται, ο κίνδυνος είναι έμμεσα θανατηφόρος, ακόμα κι όταν τα έντομα δεν πεθαίνουν άμεσα από τα παρασιτοκτόνα.

Τα νεονικοτινοειδή αποτελούν μία επικερδή αγορά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ παγκοσμίως. Αν και μερικές χώρες έχουν εφαρμόσει μερική απαγόρευση, μία πλήρης παγκόσμια απαγόρευση, όπως προτείνουν ορισμένες οικολογικές οργανώσεις, φαίνεται μάλλον αδύνατη.
Read more »

Απόψε η «Ώρα της Γης»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η «Ώρα της Γης» στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον.

Από τις 8.30 απόψε το βράδυ και για μία ώρα, οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα και να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η περιβαλλοντική οργάνωση «WWF» Ελλάδας αποφάσισε να δώσει ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή ζητώντας από τους πολίτες να συμπληρώσουν το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» και καλώντας τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον μέσω της σελίδας της στο Facebook. Μέχρι σήμερα έχουν στείλει μηνύματα περισσότεροι από 2.000 χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Στο κάλεσμα συμμετοχής στην «Ώρα της Γης» ανταποκρίθηκε θετικά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Οι χώροι Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ελλάδας που θα συμμετέχουν στη δράση είναι η Ακρόπολη Αθηνών (Ιερός Βράχος, Μνημείο Φιλοπάππου, ναός του Ηφαίστου) και το παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Όπως επισήμανε στο ΑΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ελληνικού τμήματος της «WWF», Γιώργος Βελλίδης, στη δράση θα συμμετάσχει και η Βουλή των Ελλήνων, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα στο κτίριό της.

Το «παρών» στις φετινές εκδηλώσεις θα δώσει και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, που θα σβήσει τα φώτα και θα διακόψει τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του από τις 8.30 έως τις 9.30 μ.μ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης» θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, τους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου, ενώ ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση.

Στη δράση συμμετέχει και ο δήμος Αθηναίων, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα από τις 8.30 έως τις 9.30 μ.μ. στα δημοτικά κτίρια, μεταφέροντας το μήνυμα «Μπορούμε να σώσουμε την πόλη μας». Επίσης, ο δήμος καλεί τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμμετοχής και δράσης.

Τα φώτα σε τρία κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος, Τρίγωνο Επταπυργίου, Κεντρικό Δημαρχείο) θα σβήσει συμβολικά και ο δήμος Θεσσαλονίκης, προσκαλώντας και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν στην παραπάνω ενέργεια, ώστε η πόλη να στείλει το δικό της μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη δράση συμμετέχουν, επίσης, δεκάδες άλλοι δήμοι και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα.

Το διακοσμητικό της φωτισμό θα διακόψει και η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, αφιερώνοντας το φετινό συντονισμό σε όλους τους πολίτες που ενεργούν υπέρ του περιβάλλοντος.

Η «Ώρα της Γης» αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της «WWF» για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Πέρυσι περισσότερες από 5.200 πόλεις σε 135 χώρες σε όλο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής.
Read more »

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΕΦΡΑΙΜ

Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, αρχιμανδρίτης Εφραίμ. Ο ηγούμενος αναχώρησε από τις φυλακές Κορυδαλλού, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του και πατέρες της Ιεράς Μονής, με...
κατεύθυνση το Αγιο Όρος.

Ο Εφραίμ αποφυλακίστηκε μετά την απόφαση του συμβουλίου Εφετών, αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση.

Στον ηγούμενο έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και το Αγιον Όρος και της εμφάνισής του ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της Αθωνικής Πολιτείας.

Ο ηγούμενος είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό τον προηγούμενο Δεκέμβριο με βούλευμα του Συμβουλίου το οποίο έλυνε τη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα υπέρ της ανακρίτριας.

Ο Εφραίμ έκανε δύο προσφυγές για αποφυλάκιση, εκ των οποίων η δεύτερη έγινε δεκτή
Read more »

30 Μαρ 2012

ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΤΥΡΙ ΕΝΟΣ ΤΟΝΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ενα τυρί, βάρους περίπου ενός τόνου παρασκευάστηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών για τις ανάγκες της Γιορτής Βοσκού και Τυριού, που πραγματοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα Ζωνιανά. Το τυρί παρασκευάστηκε την περασμένη Τρίτη, με τη βοήθεια των τυροκόμων Παρασύρη Μανώλη, Παπαδάκη Δημήτρη και του τυροκόμου της ΕΑΣΜ Στεφανάκη Κώστα, στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου.


 Αυτή τη φορά, στην πρωτοβουλία του ο πολιτιστικός σύλλογος συμπεριέλαβε και την παρασκευή 200 μυζηθρών, τις οποίες διένειμαν δωρεάν στους τροφίμους του Κ.Α.Π.Η Περάματος, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου στα συσσίτια του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλης Ρεθύμνου, στα συσσίτια της Μικρής Παναγίας του Ρεθύμνου, ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τον Ερυθρό Σταυρό διανεμήθηκαν 90 μυζήθρες σε άπορες οικογένειας του Ρεθύμνου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών ευχαριστεί θερμά τους τυροκόμους Παρασύρη Μανώλη, Παπαδάκη Δημήτρη και Στεφανάκη Κώστα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου, για την παραχώρηση των σύγχρονων εγκαταστάσεών της, καθώς και το προσωπικό αυτής που συνέδραμε με πολύ μεράκι στην παρασκευή του τυριού, τους κτηνοτρόφους των Ζωνιανών και τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ζωνιανών για τη δωρεάν παραχώρηση του γάλακτος - όπως πράττουν κάθε χρόνο για τη Γιορτή Βοσκού και Τυριού-, τη Διεύθυνση του Κ.Α.Π.Η Περάματος, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ρεθύμνου, τον Ερυθρό Σταυρό και την Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου για τη βοήθεια που παρείχαν στη διανομή των μυζηθρών στους ηλικιωμένους και στις άπορες οικογένειες του Ρεθύμνου.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, παρασκευάστηκε τυρί βάρους 1.054 κιλών, για το οποίο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών περιμένει απάντηση από την World Record Guinness για το αν θα καταχωρηθεί ως το μεγαλύτερο τυρί του κόσμου που παρασκευάστηκε από πρόβειο γάλα.



Read more »

Στη δράση "οpen house" η Θεσσαλονίκη

Πάνω από πενήντα κτίρια της Θεσσαλονίκης, δημόσια και ιδιωτικά, αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό από το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της πόλης στη δράση “open house” αλλά και του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση.

Η δράση “open house” είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Λονδίνο πριν από είκοσι χρόνια και εξαπλώθηκε σε αρκετές πόλεις του κόσμου ενώ εκτός από τη Θεσσαλονίκη φιλοδοξούν να ενταχθούν σε αυτήν και η Βουδαπέστη, το Περθ και η Αδελαϊδα. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παγκόσμια προβολή των πόλεων που συμμετέχουν σε αυτή και προϋπόθεση για ένα τέτοιο εγχείρημα αποτελεί η δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με εταίρους όπως η περιφέρεια, η αντιπεριφέρεια, το ΤΕΕ ο δήμος, η μητρόπολη, ο οργανισμός τουρισμού κλπ.

Τις λεπτομέρειες για το θέμα, που προωθεί το ΤΕΕ / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ ΤΚΜ Τάσο Κονακλίδη. Παράλληλα εξετάστηκε το ζήτημα της συμμετοχής της αντιπεριφέρειας στη διοργάνωση της έκθεσης «Θεσσαλονίκη 1912-2012, η αρχιτεκτονική και πολεοδομική εξέλιξη της πόλης» που θα έχει στόχο την κριτική προσέγγιση των δυναμικών μετασχηματισμών του αστικού τοπίου που οδήγησαν στη δημιουργία της σύγχρονης μητρόπολης.
Read more »

Αλλοδαπός "έφαγε" το δάχτυλο αστυνομικού

Απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον Πειραιά.
Μετανάστης επιτέθηκε σε αστυνομικό και του δάγκωσε το χέρι με αποτέλεσμα να του κόψει το δάκτυλο.

Το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.00 στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Κορυτσάς κι ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν τακτικό έλεγχο. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και κρατείται.
Read more »

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί τους εμπόρους να δείξουν έμπρακτα την αγάπη και την αλληγγεύη τους προς τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας και να διαθέσουν είδη ρουχισμού που δεν τους χρειάζονται, για να προσφερθούν μέσω του Δήμου Χανίων.

Παρακαλούνται όσοι έμποροι θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 28210-43028 (09:30-13:30) και στο email emporosil@yahoo.com για να ενημερωθούν για τον τρόπο παραλαβής των ειδών.
Read more »

Ο Καμμένος μηνύει τον Αιμίλιο Λιάτσο

Η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι ο βουλευτής έπαιξε 9,5 δισ. δραχμές στη Σοφοκλέους κερδίζοντας 1 δισ. την εποχή του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου.
Στους υπότιτλους του βασικού θέματος γίνεται αναφορά στο ότι ο κ. Καμμένος κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία, αλλά και στην καταδίκη της συζύγου του Ελένης Τζούλη για πλαστογραφία.
Ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας μέσω Facebook, κάνει λόγο για λάσπη προς το πρόσωπό του και προαναγγέλλει μηνύσεις, κατηγορώντας τον Αιμίλιο Λιάτσο για επιχείρηση συκοφάντησής του.
Ολόκληρη η ανάρτηση Καμμένου
"Οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ - ΣΑΜΑΡΑΣ άνοιξαν τις μαύρες σακούλες της siemens για να αντιμετωπίσουν με λάσπη το τσουνάμι των Ελλήνων που θα σαρώσει τους υπηρέτες του μνημονίου και θα ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ τους υπεύθυνους της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ.
1.Για όλες τις υποθέσεις που αναφέρουν υπάρχουν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.
2.Για τα ίδια δημοσιεύματα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ Ο ΔΟΛ απο το εφετείο Αθηνών για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για 300.000 ευρώ.
Μετά την έγγραφη συγνώμη δεν πήρα τα χρήματα.
3. Ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά την συνάντηση στα Κιούρκα με την εταιρεία επικοινωνίας του ΔΝΤ που εργολαβικά πήρε την επιχείρηση λάσπης εναντίον μου έλαβε γραπτό μήνυμα μου για όλα τα παραπάνω που αγνόησε.
4.Με τον Αντρίκο, τον Τσουκάτο και τους οικονομικούς δολοφόνους θα συναντηθούμε στα δικαστήρια.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΩΣΕΤΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ"
Read more »

Εταιρεία προμήθευσε φασολάκια με σκουλήκια σε παιδικούς σταθμούς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έγινε αποδέκτης καταγγελίας που κατατέθηκε από τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, η οποία αφορούσε την παρουσία σκουληκιού σε μαγειρεμένα φασολάκια, που διατίθεντο σε Δημοτικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης – Συκεών.

Τα τελευταία παρασκευάστηκαν από το προϊόν το οποίο ήταν συσκευασμένο σε κλειστό χαρτοκιβώτιο με την επισήμανση «Φασόλι στρόγγυλο 4x2,5 KG L1111261 και ΗΜ. ΛΗ. 26/11/2013 ΙΟΑΝNOY S.A.». Εντός των χαρτοκιβωτίων οι 4 σφραγισμένες συσκευασίες των 2,5 κιλών φέρουν την επισήμανση L261111 26/11/13 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ. Η παρασκευάστρια εταιρεία του προϊόντος είναι η ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. που εδρεύει στην Κομοτηνή.

Κατά τη διερεύνηση της ανωτέρω καταγγελίας στο σημείο διάθεσης του τροφίμου, το κλιμάκιο των Επιθεωρητών του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπίστωσε ότι επρόκειτο για προϊόν μη κανονικό – μη ασφαλές λόγω μη κανονικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και ξένων προσμίξεων και προέβη σε κατάσχεση των προϊόντων της ιδίας παρτίδας που διατίθεντο στην αποθήκη χονδρικού εμπορίου ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε. που εδρεύει στο Καλοχώρι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. και την ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε. την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Read more »

ΣΑΛΑΜΙ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΟ Ο ΕΦΕΤ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ LIDL ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΕΙ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης καταγγελίας με προσκόμιση δείγματος, η οποία αφορούσε Σαλάμι Σκορδάτο, βάρους 500g, με την εμπορική ονομασία «ΑΓΡΟΙΚΙΑ» με αριθμό παρτίδος L 564780 και ημερομηνία ανάλωσης 04/5/2012, που παράγεται στην Γερμανία από την εγκατάσταση Sickendiek Fleischwarenfabric GmbH & Co (Κωδ. Αριθμός Έγκρισης DE - EV - 137EG) και διατίθεται από την LIDL HELLAS Α.Ε., στο οποίο, κατά δήλωση του καταγγέλλοντα, διαπιστώθηκε η παρουσία «ξένου σώματος - κόκαλο».

Κατά τη διερεύνηση της ανωτέρω καταγγελίας στο σημείο διάθεσης του τροφίμου, το κλιμάκιο των Επιθεωρητών του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπίστωση την ύπαρξη δύο μικρών τεμαχίων οστού στη μάζα του προαναφερομένου αλλαντικού και προέβη σε κατάσχεση των προϊόντων της ιδίας παρτίδας που διατίθεντο στο ψυγείο - προθήκη της Υπεραγοράς Τροφίμων.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την Αλυσίδα LIDL HELLAS A.E. την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν,να μην το καταναλώσουν.
Read more »

29 Μαρ 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου σε δείγμα 1.500 ατόμων σε όλη την Ελλάδα για λογαριάσμο του NEWSIT
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ είναι σαφώς πρώτο κόμμα, όμως, μένει μακριά από την συσπείρωση που θα της δώσει την αυτοδυναμία.

Το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να κάνει την διαφορά, δεν τα καταφέρνει μέχρι στιγμής διατηρώντας πολύ χαμηλό ποσοστό.

Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι επίσης το γεγονός οτι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, κόμμα το οποίο εμφανιζόταν σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις με διψήφιο ποσοστό, τώρα χάνει αρκετά αφού δεν παίζει τόσο πλέον τον ρόλο δεξαμενής απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι, αφού στερούν από τα δυο μεγάλα κόμματα σημαντικά ποσοστά.

Το ΚΚΕ διατηρεί τα κλασικά ποσοστά του, χωρίς να χάνει ποτέ την συσπείρωσή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θέλει να κάνει ακόμα αρκετή προσπάθεια για να πείσει ως το αντίπαλο δέος τόσο στο ΚΚΕ, όσο και στην Δημοκρατική Αριστερά.

Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, παρά την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα που τον αποδυνάμωσε, καταφέρνει να μπει στην Βουλή και έχει περιθώρια συσπείρωσης.

Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φαίνεται να τα καταφέρνει να μπει στην Βουλή αλλά έχει επίσης αρκετά περιθώρια συσπείρωσης.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η αποχή δεν συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αφού δεν ξεπερνά το 10%.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΠΑΣΟΚ 13,6%

ΝΔ 20,9%

ΚΚΕ 7,9%

ΛΑΟΣ 3%

ΣΥΡΙΖΑ 6,7%

ΔΗΣΥ 2,2%

ΔΗΜΑΡ 7,2%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%

ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 7,2%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,2%

ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%
Read more »

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η PRAKTIKER;


Νέο πονοκέφαλο έχει προσθέσει στα καταστήματα Praktiker ανά την Ευρώπη -μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα- η είδηση ότι η μεγαλομέτοχος  του Γερμανικού Ομίλου, Αυστριακή εταιρεία Maseltov Ltd. θέλει να αποσύρει την κορυφαία αλυσίδα από την αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.

Η είδηση δεν προκαλεί έκπληξη καθώς εδώ και καιρό ο γερμανικός όμιλος έχει γνωστοποιήσει τα σχέδιά του για μεγάλη αναδιοργάνωση στην περιοχή της Ευρώπης που περιλαμβάνει το κλείσιμο του 15% των καταστημάτων στη Γερμανία και έξοδο από την αγορά της Αλβανίας. Εξάλλου πέρυσι η πορεία της Praktiker στα Βαλκάνια (Ελλάδα, Αλβανία, Ρουμανία) αποτέλεσε «πληγή» για τον ισολογισμό της.
Επόμενος «στόχος» όπως όλα δείχνουν είναι η Ουγγαρία. Η διοίκηση της Praktiker Hungary δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι «καμία τέτοια απόφαση δεν είναι στην ατζέντα» . Ο Ουγγρικός βραχίονας του Γερμανικού ομίλου που λειτουργεί 19 καταστήματα στη χώρα, πρόσθεσε ότι μελλοντικά δεν θα σχολιάζει εικασίες ή προσωπικές γνώμες των μετόχων.
«Θορυβημένη» όμως είναι και η Ρουμανία στην οποία λειτουργούν 27 καταστήματα και οι καθαρές πωλήσεις αναμένεται , σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σε περίπου 116 εκατ. ευρώ. Οι απώλειες δηλαδή για την κορυφαία αλυσίδα στο εννεάμηνο του 2011 ήταν  348 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 100.000 ευρώ το 2010.
Η πώληση της αλυσίδας στην Ανατολική Ευρώπη θα απέφερε έως και 50-70 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times Deutschland. Η Maseltov κατέχει το 10% των μετοχών της Praktiker Group ή το 15% από κοινού με την Semper Constantia. Τα έσοδα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.
Η Praktiker θα χρειαστεί τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ για να πραγματοποιήσει τις αλλαγές με τις οποίες ο όμιλος θα μπορούσε να γίνει και πάλι κερδοφόρος.
Read more »

Συνελήφθη δάσκαλος για παιδική πορνογραφία στο Ρέθυμνο

Ένας 45χρονος δάσκαλος απο την Αθήνα, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, κατηγορούμενος για παραβάσεις περί προσωπικών δεδομένων, πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και πορνογραφία ανηλίκων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία δύο 21χρονων , ο 45χρονος, ο οποίος δεν διδάσκει στο Ρέθυμνο, αλλά διέμενε προσωρινά σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου, απέναντι από το σπίτι τους, προέβαινε σε ακόλαστες πράξεις και βιντεοσκοπούσε εσωτερικούς χώρους της οικίας τους, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα προσωπικά δεδομένα τους.

Οι δύο νεαροί μάλιστα τον είδαν "εν ώρα δράσης" να στέκεται στο μπαλκόνι, ντυμένος με γυναικεία ρούχα και φορώντας γυναικεία περούκα, ενώ, λίγο αργότερα, έβγαλε τα ρούχα του και βγήκε ξανά στο μπαλκόνι, ενώ με μια βιντεοκάμερα "τραβούσε" τις προσωπικές στιγμές του ζευγαριού.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν και τον συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο, όπου διέμενε προσωρινά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• είκοσι έξι (26) βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου

• δύο (2) ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

• δύο (2) συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (USB)

• έξι (6) κάρτες μνήμης

• δύο (2) γυναικείες περούκες και

•  μία νάιλον τσάντα με γυναικεία εσώρουχα.

Στην συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (USB), βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (29-3-2012) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.


Read more »

Συνελήφθη ο Σπύρος Παζαρόπουλος έμπορος αυτοκινήτων

Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία ο Σπύρος Παζαρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας εμπορίας και ενοικιάσεως αυτοκινήτων, για μη απόδοση Φόρου Προστιθεμένης Αξίας και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Οι οφειλές του ξεπερνούν τα 800.000 ευρώ!

Η σύλληψη έγινε το πρωί της Πέμπτης στις Αφίδνες Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαχειριστική περίοδο από 01-03-2011 έως 31-08-2011 δεν απέδωσε Φ.Π.Α. ποσού 730.403,7 ευρώ, το οποίο με τις προσαυξήσεις ανέρχεται σε 796.558,79 ευρώ, καθώς επίσης δεν απέδωσε Φ.Μ.Υ. ποσού 75.667,06 ευρώ, το οποίο με τις προσαυξήσεις ανέρχεται σε 85.281,01 ευρώ, πράξεις που συνιστούν αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο 45χρονος θα οδηγηθεί την Παρασκευή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Read more »

Σοκάρει η είδηση εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα


Σοκάρει η είδηση ότι άντρας εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα υπάλληλο των ταχυδρομείων στην υπηρεσία ταξινόμησης

Το έγκλημα έγινε περίπου στις 10.03 το πρωί της Πέμπτης μέσα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ επί των οδών Τσαμαδού και Φίλωνος στο κέντρο του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άντρας που εργάζεται ως ταχυδρόμος στο Κερατσίνι εισέβαλε στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, απομάκρυνε με τη βία έναν υπάλληλο λέγοντάς του "εσύ μην βλέπεις" και σκότωσε εν ψυχρώ γυναίκα υπάλληλο του Ταχυδρομείου πυροβολώντας την πέντε φορές στο πίσω μέρος του κεφαλιού!
 
Ο δράστης έχει συλληφθεί από τους άντρες της αστυνομίας και μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ.

Υπάλληλοι των ΕΛΤΑ επισημαίνουν ότι η γυναίκα που εκτελέστηκε εν ψυχρώ μέσα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ ήταν μητέρα δύο παιδιών και διαζευγμένη.

Read more »

Έξι ανθρώπους παρέσυρε ένα αυτοκίνητο στο Ηράκλειο Κρήτης

Έξι ανθρώπους παρέσυρε ένα αυτοκίνητο περίπου στις 12.00 τι μεσημέρι της Τετάρτης, στο χωριό Γρηγοριά του δήμου Φαιστού.

Το όχημα το οποίο, μόλις πριν από λίγες ώρες, είχε πάρει ο ιδιοκτήτης του από το συνεργείο (!) ξαφνικά δεν μπορούσε να "κόψει" ταχύτητα, καθώς "έκοψαν" τα φρένα, με αποτέλεσμα στο πέρασμά του να παρασύρει έξι ανθρώπους που εκείνη την ώρα παρευρίσκονταν σε κηδεία. Το αυτοκίνητο θα είχε παρασύρει πιθανότατα κι άλλους ανθρώπους αν μπροστά του δε βρισκόταν ... η νεκροφόρα που ανέκοψε την ξέφρενη πορεία του.

Όλα συνέβησαν στο δρόμο προς το νεκροταφείο, ο οποίος είναι κατηφορικός. Προπορευόταν η νεκροφόρα, ακολουθούσαν οι συγγενείς και οι οικείοι της εκλιπούσης, και το αγροτικό αυτοκίνητο του ηλικιωμένου ακολουθούσε. Όταν έσπασαν τα φρένα, ο οδηγός πανικοβλήθηκε και δε σκέφτηκε να "τραβήξει" το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα κάτω από τις ρόδες να πέσουν δύο άτομα και να παρασυρθούν ακόμη τέσσερα.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα από την Αγία Βαρβάρα, τις Μοίρες, το Κ.Υ. Σπηλίου και το Ηράκλειο.

Τραυματισμένοι είναι έξι άνθρωποι, που μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Οι δύο εξ αυτών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Τόσο οι δύο που φέρουν σοβαρότερα τραύματα , όσο και οι άλλοι τραυματίες για προληπτικούς λόγους , μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο για περαιτέρω έλεγχο. Ο ένας έχει υποστεί εγκεφαλική διάσειση και ο δεύτερος σπάσιμο κλείδας και ρήξη πνεύμονα.

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών έσπευσε και ο ηλικιωμένος οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος δεν είναι τραυματισμένος, αλλά βρέθηκε εκεί για συμπαράσταση στους τραυματισμένους ανθρώπους. 
Στο μεταξύ, ανάγκη για αίμα υπάρχει για τον έναν από τους τραυματίες του τροχαίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από αύριο το πρωί όποιος επιθυμεί κι έχει ομάδα αίματος Β αρνητικό ή Ο αρνητικό, θα ήταν σημαντικό να προσέλθει για να δώσει αίμα από τις 08.30 το πρωί μέχρι τις 13.30 το μεσημέρι είτε τις απογευματινές ώρες, μέχρι και τις 19.30.
Read more »

:Ημερίδες σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο θα πραγματοποιηθούν την 31η Μαρτίου και την 1η Απριλίου, σε Ηράκλειο και Χανιά

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει στην Κρήτη, δύο Ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Οι Ημερίδες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 31 Μαρτίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα «Ανδρόγεω» στο Ηράκλειο και την Κυριακή, 1 Απριλίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα «Νεώριο Μόρο» στα Χανιά.
Απευθύνονται κυρίως σε γονείς και παιδιά, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Στόχος είναι οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου.
Οι γονείς και τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, θα μπορέσουν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους να ενημερωθούν, από τον Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη, καθώς και από εξειδικευμένους Αξιωματικούς, για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση τους σε αυτό.
Οι συγκεκριμένες ημερίδες πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Hellas On Line.
Read more »

28 Μαρ 2012

ΝΟΘΕΥΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Απίστευτη κομπίνα με νοθευμένα καύσιμα είχε στήσει πρατήριο υγρών καύσιμων στο Ηράκλειο, από την οποία μάλιστα προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές σε αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων βρίσκονται στη φάση της αποζημίωσης.

Το πρατήριο, το οποίο είχε μάλιστα τη φήμη του «φτηνού» σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατα οικονομικά πρόστιμα, αλλά και οφείλει να αποκαταστήσει τις ζημιές σε όλα τα αυτοκίνητα, που από το νοθευμένο καύσιμο έμεναν στη μέση του δρόμου.

Η νοθεία γινόταν από το συγκεκριμένο ιδιοκτήτη με την ανάμειξη βενζίνης με πετρέλαιο θέρμανσης. Η αποκάλυψη μάλιστα έγινε εντελώς συμπτωματικά, όταν ο υπάλληλος του πρατηρίου έριξε από λάθος την ποσότητα του πετρελαίου στη δεξαμενή με τη λιγότερη ποσότητα βενζίνης (και όχι τη γεμάτη) με αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες στα αυτοκίνητα που εφοδιάσθηκαν.

Ακολούθησε άμεση παρέμβαση μετά από τις καταγγελίες τόσο του Συλλόγου Βενζινοπωλών όσο και του ΣΔΟΕ, ενώ τα δείγματα που λήφθηκαν στάλθηκαν για εξέταση στο Χημείο του Πειραιά απ' όπου τα αποτελέσματα αναμένονται σε έξι μήνες!

Η προκλητική μάλιστα αυτή καθυστέρηση (δίνει έντεχνα στον ελεγχόμενο το χρονικό περιθώριο να αλλάξει την μορφή εταιρείας του πρατηρίου και να λειτουργήσει με νέα μορφή αποφεύγοντας το κλείσιμο που προβλέπει ο νόμος) ανάγκασε το Σύλλογο του Ηρακλείου να ζητήσει επισήμως την επαναλειτουργία του Χημείου Ηρακλείου.

Η συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, δεν είναι η μοναδική στο Ηράκλειο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν
δύο ακόμα περιπτώσεις πρατηρίων, τουλάχιστον, για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες νοθείας. Οι καταγγελίες συνολικά αφορούν νοθεία τόσο σε αμόλυβδη, όσο και σε πετρέλαιο, αλλά και βιοαιθανόλη.

Επίσημα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων τονίζει ότι για οποιαδήποτε περίπτωση είτε νοθείας, είτε προσπάθειας για μη εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ο νόμος πρέπει να είναι αμείλικτος και οι κυρώσεις άμεσες και αυστηρότατες.

ΠΑΤΡΙΣ
Read more »
«Ιερό» σκάνδαλο με μαϊμού δωρεές προς εκκλησίες και φοροδιαφυγή η οποία ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, φέρνουν στο φως οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Έθνος», η υπόθεση ξετυλίγεται στα Φάρσαλα και αναμεμειγμένα φέρονται 45 άτομα, ανάμεσά τους και τρεις ιερείς που παρείχαν αποδείξεις για μεγάλα ποσά εικονικών δωρεών, ενώ δύο από αυτούς έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Το... ιερό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν -μετά από καταγγελίες- οι έλεγχοι των οικονομικών αρχών έφεραν στο φως εικονικές δωρεές επιχειρηματιών και βιομηχάνων σε εκκλησίες και μοναστήρια των Φαρσάλων, με σκοπό να έχουν φοροαπαλλαγές, ενώ ένας από τους εμπλεκόμενους ιερείς έχασε λίγο αργότερα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα και άλλοι δύο ιερείς τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα.
Στελέχη του ΣΔΟΕ που έκαναν τους ελέγχους διαπίστωσαν ότι υπήρχαν βεβαιώσεις με ποσά πολλαπλάσια της δωρεάς, αλλά και αποδείξεις για ποσά που ουδέποτε καταβλήθηκαν.
Για παράδειγμα, κάποιος που έδινε 20 ευρώ σε έναν ναό, έπαιρνε απόδειξη για 2.000 ευρώ ή έπαιρνε την απόδειξη χωρίς να έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ.
Βρέθηκε, μάλιστα, δήλωση φόρου εισοδήματος επιχειρηματία που φέρεται να έχει κάνει δωρεά 40.000 ευρώ σε εκκλησία, αλλά το ποσό δεν βρέθηκε πουθενά.
Το θέμα έφτασε τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι τη Βουλή και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποκάλυψε πως βρέθηκαν πλαστές βεβαιώσεις δωρεών στους ιερούς ναούς Αγίας Αικατερίνης, Αγίου Αντωνίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Σοφίας, όλοι στην επαρχία Φαρσάλων.
Read more »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Την έναρξη του τριήμερου Παγκόσμιου Επιστημονικού Συνεδρίου για την επαναχρησιμοποίηση των υγρών αποβλήτων που διοργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου, (ΔΕΥΑΗ) σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ανώτερο Τεχνολογικό Ίδρυμα Ηρακλείου (Α.Τ.Ε.Ι.) κήρυξε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης, αφού καλωσόρισε του Συνέδρους τόνισε :

"Το Συνέδριο αυτό διοργανώνεται στα πλαίσια του Έργου : «Γεωργική Αξιοποίηση Επεξεργασμένων Υγρών Αποβλήτων ως Εναλλακτικός Υδατικός Πόρος».

Πρόκειται για ένα έργο που εκτελεί η ΔΕΥΑΗ προϋπολογισμού 1.997.000,00€ που χρηματοδοτείται στο σύνολό του (100%) από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ε.Ο.Χ. - χώρες Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) και το Ελληνικό Δημόσιο και ολοκληρώνεται εντός ενός μηνός περίπου.

Το έργο έχει σημαντικά περιβαλλοντικά αποτελέσματα καθώς με την ολοκλήρωσή του θα επαναχρησιμοποιούνται, μετά από τριτοβάθμια επεξεργασία, 9.000 περίπου κυβικά μέτρα την ημέρα, δευτεροβάθμιας εκροής από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΗ.

Το νερό αυτό θα κατευθύνεται σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου (Τέμενος, Βασιλειές) με σημαντική αγροτική παραγωγή κυρίως σε αμπελοκαλλιέργειες.

Είναι βέβαιο ότι η χρησιμοποίηση του θα συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση της γεωργικής παραγωγής και ταυτόχρονα θα μειώσει το κόστος της, ενώ παράλληλα θα προσφέρει σοβαρή ανακούφιση στους υποβαθμισμένους υδροφορείς της περιοχής μειώνοντας την κατανάλωση σε υψηλής ποιότητας, πόσιμο νερό.

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου, ένας εκ των 5 μεγαλύτερων Δήμων της Χώρας, έχει υιοθετήσει και προωθεί συστηματικά, πολιτικές που αναβαθμίζουν το περιβάλλον.

Συμμετέχει π.χ. ενεργά σε πρωτοβουλίες όπως το Σύμφωνο των Δημάρχων της Ευρώπης που επεξεργάζεται ένα Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και την μείωση των εκπομπών αερίου του Θερμοκηπίου και την επέκταση της υπάρχουσας εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων με τεχνολογίες αιχμής, ώστε να επιτυγχάνεται τριτοβάθμια επεξεργασία της εκροής η οποία θα επαναχρησιμοποιείται κ.α......"
Read more »

Ημερίδα για την "Σαλιγκαροτροφία "στη Σητεία

Ημερίδα με θέμα "Σαλιγκαροτροφία" διοργανώνουν ο ΕΛ.ΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κέντρο Σητείας σε συνεργασία με τον Δήμο Σητείας .

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στις 09.30 π.μ. στον Δήμο Σητείας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα θέματα της ημερίδας θα αναπτυχθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Σαλιγκαροτροφίας και άλλους ειδικούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

9.00-9.30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΚΑΦΕΣ

9.30-13.00 ΟΜΙΛΙΕΣ

13.00-14.00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Read more »

ΟΙ MINOISTAS ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ανοιξιάτικο ραντεβού δίνουν οι Minoistas την Κυριακή 1η Απριλίου στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα βρίσκονται από τις 10.00 το πρωί ως τις 12.00, προσφέροντας χρώμα και ανοιξιάτικες μυρωδιές!

Μπροστά από το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, μέλη των Minoistas θα περιμένουν κάθε πολίτη που θέλει να "πρασινίσει" το μπαλκόνι ή το παρτέρι του. Συνολικά θα μοιραστούν 1.000 φυτά, προσφορά τεσσάρων ανθοπωλών και φυτωριούχων της πόλης μας, για να μετατρέψουμε την γκρίζα πόλη μας σε ένα μπαξέ.

Η συμβολική αυτή κίνηση σκοπό έχει να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να ασχοληθούν με το περιβάλλον, την φύση και τις μυρωδιές των λουλουδιών. Τα φυτά θα διανέμονται δωρεάν προκειμένου να ζωντανέψουν ξανά τα παραμελημένα παρτέρια, οι ταράτσες, οι βεράντες, τα παράθυρα...

Την προσπάθειά στηρίζουν μέχρι αυτή την στιγμή: ο φυτωριούχος κ. Χαχλάκης Στυλιανός (Καρτερός), τα ανθοπωλεία Βεκράκης (Έβανς), Cactus Center-Παπαδάκης Αλέξανδρος (Καρτερός) και η κ. Μαρίνα Καλουδάκη-Πετράκη (Κνωσσού), ενώ οποιοσδήποτε ανθοπώλης ή φυτωριούχος ενδιαφέρεται να συμμετέχει προσφέροντας φυτά, μπορεί να έρθει την Κυριακή στην πλατεία Ελευθερίας ή να επικοινωνήσει με τους minoistas στο minoistas@gmail.com.
Read more »

27 Μαρ 2012

Ημερίδα για τον Εθελοντισμό από τον δήμο Χανίων

Κάλεσμα για συμμετοχή φοιτητών και νέων της πόλης μας στην ημερίδα, με θέμα «Εθελοντής, ενεργός πολίτης στη δική σου πόλη!», που συνδιοργανώνει αύριο Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, απηύθυνε σήμερα, Τρίτη 27/3/2012, το πρωί, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων η Αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας να έχει επιλεγεί από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, που αποτελεί τον εθνικό συντονιστικό φορέα για την υλοποίηση του «Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού» στην Ελλάδα, για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης ημερίδας, η οποία στοχεύει στην αναγνώριση της αξίας και της σημασίας του εθελοντικών δραστηριοτήτων και στην ανάδειξη του έργου των εθελοντών στην κοινωνία», υπογράμμισε η κα. Χατζηδάκη, υπογραμμίζοντας ότι το παρόν στην ημερίδα θα δώσει ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός.
«Ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας, βασικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού και μέσο για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Είναι η πράξη μέσα από την οποία τα άτομα συμβάλλουν στην ευημερία του συνανθρώπου, της κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα, προσφέροντας ανιδιοτελώς», τόνισε η κα. Χατζηδάκη, παρατηρώντας ότι ήδη από το προηγούμενο έτος λειτουργεί στον Δήμο Χανίων Γραφείο Εθελοντισμού, με τομείς δραστηριοποίησης την Κοινωνική Αλληλεγγύη & Πρόνοια, την Υγεία & Πρόληψη, τις Υπηρεσίες σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, την Πολιτική Προστασία & Περιβάλλον και τον Τουρισμό.
Παράλληλα με τις εργασίες της ημερίδας, η συμμετοχή στην οποία είναι ελεύθερη, στον χώρο του Κ.Α.Μ. Χανίων θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών εθελοντικών οργανώσεων (fair). Μάλιστα, σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Read more »

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας, η Περιφέρεια Κρήτης και τα Εμπορικά Βιομηχανικά Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου συνδιοργανώνουν το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού:

• 3 Απριλίου, Χανιά, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, ώρα 10:00

• 4 Απριλίου, Αποκόρωνας, Αγιοι Πάντες, Ινστ. Επαρχ. Τύπου, ώρα 09:30

• 4 Απριλίου, Πάνορμο, Χαρουπόμυλος ώρα 18:00

• 5 Απριλίου, Πεζά, Δήμος Άρχανών-Αστερουσίων, ώρα 13:00

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου
Read more »

Έλληνες και Κύπριοι χορεύουν Ζορμπά στο Birmingham δείτε βίντεο

Συρτάκι χόρεψαν την παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, Έλληνες και Κύπριοι, σε κεντρική πλατεία της πόλης του Birmingham.
Πολύς ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε γύρω από τους Έλληνες και τους Κύπριους νέους που καταχειροκροτήθηκαν και σκόρπισαν πολλά χαμόγελα.
Δείτε το βίντεο που ανέβασαν στο YouTube.
Read more »

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

Σε κατάσταση αλλοφροσύνης μπροστά στην ανακρίτρια και τους αστυνομικούς περιήλθε ο 27χρονος που το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθη να διακινεί ναρκωτικά.
Στο άκουσμα της απόφασης της προφυλάκισής του ξέσπασε σε κλάμματα, ενώ στην απόγνωσή του προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του με τις χειροπέδες που φορούσε!

Οι αστυνομικοί για ώρα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, εξηγώντας του ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης. Μάταια όμως! Ο 27χρονος δε δεχόταν, με τίποτα, να σηκωθεί από το κάθισμα έξω από το γραφείο της ανακρίτριας. Μάλιστα, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σηκώσουν, κάτι όμως αδύνατο, καθώς ο 27χρονος είναι ... ιδιαίτερα σωματώδης!

Την "παρηγοριά" ανέλαβαν λίγο μετά αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατάφεραν τελικά να τον ηρεμήσουν και να τον πείσουν να τους ακολουθήσει.
Read more »

26 Μαρ 2012

Διαγωνισμός για την ελιά και το πατέ ελιάς!

Οι διαγωνιζόμενες θα «κονταροχτυπηθούν» με βάση το χρώμα τους, το περιεχόμενο, τη... γλύκα και την υφή τους. Μέχρι να φτάσει η ώρα που θα αποκαλυφθούν στους 15 κριτές, θα παραμείνουν καλά κρυμμένες.

Ο λόγος για τις ελιές και τα πατέ ελιάς που θα λάβουν μέρος στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό γεύσης «Flavor & taste», ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ακτή Ελιάς (Νικήτη) Χαλκιδικής στις 12 και 13 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς».

Πρόκειται για τη δεύτερη εφαρμογή της ιδέας της Λέσχης για την προώθηση της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, καθώς ο 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός «Flavor & Taste» έγινε στη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έκθεσης DETROP 2011 και αφορούσε το τυρί φέτα.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι εξής: «Ολόκληρη, πράσινη/μαύρη», «Πάστα, πράσινη/μαύρη», «Γεμιστή», «Ροδέλα, πράσινη/μαύρη», «Γλυκό, πράσινη/μαύρη» και «Συσκευασία».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την προσπάθεια των Ελλήνων καλλιεργητών και τυποποιητών ελιάς, καθώς και να επιδιωχθεί η σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους αρχιμάγειρες, αλλά και των ελληνικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων με την ελληνική γαστρονομία. Η Χαλκιδική επελέγη για να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική περιφερειακή ενότητα της Ελλάδας στην επιτραπέζια ελιά.

Σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθούν τρία βραβεία -χρυσό, αργυρό και χάλκινο- ενώ οι νικητές του διαγωνισμού θα υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πρόεδρο της Λέσχης, Φ. Καραφουλίδη, για τη χρήση ειδικού σήματος βράβευσης στις ετικέτες των συσκευασιών του τυποποιημένου προϊόντος ελιάς (για τη σοδειά που θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό).

Τα δείγματα θα αποσταλούν με μεταφορική/κούριερ στα γραφεία της Γραμματείας του Διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Τρίτη 8 Μαΐου 2012 και η γευστική δοκιμή θα γίνει στις 13/5/2012, από ειδική δεκαπενταμελή επιτροπή αξιολογητών (πιστοποιημένους executive chefs, διαιτολόγους-διατροφολόγους, επιστήμονες τροφίμων, δημοσιογράφους, εστιάτορες και εμπόρους τροφίμων).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων, του δήμου Σιθωνίας, της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, του οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κι άλλων φορέων.
Read more »

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 26ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Άλλη μια περίπτωση με εγκατάλειψη σε τροχαίο από ασυνείδητο οδηγό σημειώθηκε σε διάστημα λίγων ημερών στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, στις 6:20 περίπου τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά, Ι.Χ. αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ένα 26χρονο Ποδηλάτη, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων.

Τον νεαρό άνδρα είδε πεσμένο στο οδόστρωμα μίση ώρα μετά το περιστατικό ιδιοκτήτης περιπτέρου της περιοχής και αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ

Η κατάσταση της υγείας του 26χρονου παραμένει σταθερή αν και κρίσιμη καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα στα χέρια, στη λεκάνη και τα πλευρά.

Ο νεαρός δεν είναι διασωληνωμένος ενώ έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον.

Η είδηση του περιστατικού έχει κάνει το γύρο του Facebook ενώ φίλοι και γνωστοί του 26χρονου απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει ή είδε κάτι να τηλεφωνήσει στην αστυνομία για να βρεθεί ο ασυνείδητος οδηγός που τον χτύπησε και έπειτα τον εγκατέλειψε.
Read more »

ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Όσο υψηλότερο είναι το μορφωτικό επίπεδο μιας γυναίκας, τόσο περισσότερο το ρίχνει στο ποτό. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν βρετανοί επιστήμονες από το London School of Economics, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ καθημερινά σε σχέση με τις λιγότερο μορφωμένες γυναίκες.

Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες που έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο, έχουν περίπου διπλάσια πιθανότητα να πίνουν αλκοόλ κάθε μέρα και επίσης είναι πιο πιθανό να παραδεχτούν ότι έχουν πρόβλημα αλκοολισμού.
Μπορεί, μάλιστα, να κάποιος να προβλέψει τη μελλοντική σχέση με το ποτό, από τους βαθμούς ενός κοριτσιού στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Οι γυναίκες που έπαιρναν υψηλούς βαθμούς στο δημοτικό σχολείο, έχουν διπλάσια πιθανότητα να πίνουν καθημερινά όταν ενηλικιωθούν. Αντίστοιχα, οι άνδρες που ήσαν καλοί μαθητές στο σχολείο και έπαιρναν εξίσου καλούς βαθμούς, είναι μόνο 49% πιθανότερο να πίνουν αλκοόλ καθημερινά όταν ενηλικιωθούν.
Οι ερευνήτριες θεωρούν ως πιθανές εξηγήσεις, όσον αφορά το γιατί οι πιο έξυπνες και μορφωμένες γυναίκες πίνουν περισσότερο, μια σειρά από αιτίες: Αργούν να κάνουν παιδιά, αναβάλλουν τις ευθύνες τους ως γονείς, εκτίθενται στην κατανάλωση αλκοόλ τα φοιτητικά χρόνια, έχουν πιο ενεργή κοινωνική ζωή και (νυχτερινή) διασκέδαση, εργάζονται συχνότερα σε ανδροκρατούμενα και ανταγωνιστικά περιβάλλοντα όπου το αλκοόλ είναι συχνό φαινόμενο κ.ά.
Read more »

ΟΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΙΓΑΝΗΣ

Η ρίγανη περιέχει πλήθος αιθέριων ελαίων προεξαρχόντων των thymol και carvacrol, που έχει βρεθεί ότι εμποδίζουν τη δράση διαφόρων μικροοργανισμών προφυλάσσοντας τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες.
H ρίγανη εμφανίζει και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Συγκεκριμένα δύο συστατικά της, τα thymol και carvacrol, εμποδίζουν τη δράση των ελευθέρων ριζών και μάλιστα πειραματικά δεδομένα δείχνουν εντονότερη αντιοξειδωτική ικανότητα ακόμα και από δύο συνθετικά παρασκευασμένα αντιοξειδωτικά (BHT και BHA) που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα στα συσκευασμένα κρέατα.
Ριγανίζοντας λοιπόν το κρέας όχι μόνο του δίνουμε γεύση, αλλά τονώνουμε και τη θρεπτική του αξία. Μάλιστα, έχει βρεθεί ότι η ρίγανη έχει 12 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 από την πατάτα και 42 από το μήλο.
Παράλληλα, η ρίγανη αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, σιδήρου και β-καροτίνης. Οι φυτικές ίνες μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα καθιστώντας ακόμα αρμονικότερη έως και ιδανική τη σχέση ρίγανης-κρέατος.
Η ποσότητα φυτικών ινών που παίρνουμε βάζοντας ρίγανη στη μερίδα της μπριζόλας που τρώμε είναι περίπου 1 γρ, ποσότητα σχετικά μεγάλη αν αναλογιστούμε ότι ο μέσος άνθρωπος δύσκολα ξεπερνά τα 8-12 γρ/μέρα όταν η συνιστώμενη πρόσληψη φτάνει τ
Read more »

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SUPERLEAGUE

       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  7-2
 Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το λάθος να προηγηθεί μέσα στο «Καραϊσκάκη» και το πλήρωσε ακριβά.

Ο Ολυμπιακός με θρυλική αντεπίθεση, μετέτρεψε το 0-2 στο τελικό 7-2 με τον Μιραλάς να πετυχαίνει καρέ (20’, 51’, 70’, 89’) και να γίνεται πρώτος σκόρερ στην Σούπερ Λίγκα με 18 γκολ!

Τζεμπούρ (49’), Ορμπάιθ (53') και Φουστέρ (80') τα άλλα γκολ της πιο ευρείας φετινής νίκης των Πειραιωτών.

Ναβάρο (13’) και Μάρτινς (16') έδωσαν -προσωρινά- ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα στους Αρκάδες, που υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων».

                ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  1-1
 Ο Εργοτέλης πήρε βαθμό από χρυσάφι στα Γιάννινα (1-1) και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία


                       ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ  0-4 
 Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Κέρκυρα, την οποία νίκησε με σκορ 4-0, παραμένοντας μόνος τέταρτος στη βαθμολογία ύστερα από 26 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα.

                      ΑΕΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  1-0    
 Η απελευθέρωση της ΑΕΚ από τα προβλήματα έχει δρόμο ακόμα, αλλά η κουβέντα για το… αν θα παίξει πλέι-οφ τελειώνει σιγά-σιγά!

Το γκολ του αγέραστου Λυμπερόπουλου λύγισε 1-0 τον Παναιτωλικό και προσέφερε μια ακόμα απόδειξη του σεβασμού των «κιτρινόμαυρων» στη φανέλα που φορούν.

                       ΔΟΞΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  0-2
Με τον Στέφανο Ναπολεόνι να έχει τρελά κέφια, ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη κόντρα στην Δόξα Δράμας με 2-0, κάνοντας ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην Σουπερλίγκα. Ο Ιταλός κέρδισε το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν οι Βοιωτοί, πέτυχε ένα όμορφο γκολ και ήταν μόνιμη απειλή για τους «Μαυραετούς», οι οποίοι δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου. Εύκολο απόγευμα για τους «πράσινους».


                        ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΞΑΝΘΗ 1-0
Έχει βαλθεί να βγάλει τον Ατρόμητο στην Ευρώπη και το δείχνει κάθε Κυριακή. Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του δεν είχε λύσεις απέναντι στην άμυνα της Ξάνθης, ο Κώστας Μήτρογλου με το 15ο γκολ του στην Σούπερ Λίγκα, ίσως και το πιο όμορφο, χάρισε ένα ακόμα τρίποντο στους Περιστεριώτες κόντρα στην Ξάνθη, 1-0.



                         ΟΦΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  0-1


Με πανέμορφο γκολ του Κλέιτον στο 18’ και αρκετές κλασσικές ευκαιρίες οι πράσινοι πήραν το τρίποντο στο Γεντί Κουλέ απέναντι στον ΟΦΗ.
Read more »

25 Μαρ 2012

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Mε έντονη την αστυνομική παρουσία, χρήση χημικών και προσαγωγές,  πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η παρέλαση, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Για πρώτη φορά, περιορίστηκε σε ένα μικρό κομμάτι της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο είχαν αποκλείσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να επιτρέπουν την πρόσβαση σε πολίτες που βρίσκονταν σε απόσταση 150 μέτρων από τους επισήμους. Έτσι όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση περνούσαν μόνο μπροστά από τους επισήμους και στη συνέχεια κατέληγαν στο Ηρώο της πόλης.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις πολιτών καθώς δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την αστυνομία, κάποιοι πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, ενώ έγινε και προσαγωγή τριών ατόμων στην αστυνομική διεύθυνση.
Mία γυναίκα που βρισκόταν στο δημοτικό κήπο των Χανίων αισθάνθηκε δυσφορία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Μετά τη λήξη της παρέλασης, ομάδα περίπου 200 ατόμων πραγματοποίησαν πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι τα τρία άτομα που είχαν προσαχθεί.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Αθανάσιος Καρούντζος, ενώ πριν την παρέλαση πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης και επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων.
Read more »

ΧΑΡΙΣΕ ΕΝΑ ΤΟΝΟ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ

Έκπληξη και κολακευτικά σχόλια προκάλεσε η κίνηση του ιχθυοπώλη Νεκτάριου Κουγιουμουτζάκη απο την Ιεράπετρα ο οποίος προσέφερε δωρεάν περίπου 1000 κιλά ψάρια στους περαστικούς.

Ο ίδιος μέσω του Ράδιο Λασίθι 92.3 ανακοινώσε την απόφαση του να χαρίσει τα ψάρια που είχε ψαρέψει την προηγούμενη μέρα.
"Λυπάμαι να τα πετάξω την ώρα που ο κόσμος πεινάει" είπε ο κ.Κουγιουμτζάκης στο Ράδιο Λασίθι "προτιμώ να τα χαρίσω να ευχαριστηθεί ο κόσμος"
Έτσι το πρωί του Σαββάτου περισσότερες απο 70 οικογένειες πήραν φρέσκο ψαράκι για την ημέρα του Ευαγγελισμού.

Πηγή: radiolasithi.gr
Read more »

ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Συνελήφθη το πρωί στον Πλατανιά Χανίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας, 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, για κλοπή σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 37χρονης.
Ειδικότερα,τα ξημερώματα, ο 24χρονος χρησιμοποιώντας διαρρηκτικό εργαλείο, σήκωσε το ρολό ασφαλείας κοσμηματοπωλείου και αφού έσπασε τη τζαμαρία, εισήλθε σ΄αυτό, όπου αφαίρεσε κοσμήματα και ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή, συνολικής αξίας σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ κατά δήλωση της παθούσας.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας, αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο, στην κατοχή του οποιου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία και αποδόθηκαν στην 37χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Επιπλέον στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας δέκα (10) εκ.,
  • ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ και
  • ένας (1) φακός.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Read more »

24 Μαρ 2012

ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ

Από την Κυριακή 25 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.
Συγκεκριμένα στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να ρυθμιστούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00.
Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012.
Read more »

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Όπως ανακοινώθηκε απο την Ρεθυμνιώτικη εταιρεία Cretan Lines, το βράδυ της Παρασκευής 24/3 υπεγράφη το συμφωνητικό "για την ναύλωση με option αγοράς του πλοίου “ELLI T”.

Το πλοίο θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή ΡΕΘΥΜΝΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ στην αρχή της σεζόν".

Το επιβατηγό οχηματαγωγό "Elli T." ναυπηγήθηκε το 1976 στην Ιαπωνία όπου και εκτελούσε δρομολόγια με την ονομασία "Okudogo".

Το 1998 αγοράστηκε απο την εταιρεία MED LINK,Maritime Way και μετά απο ριζική ανακατασκευή με το όνομα Maria G. εκτελούσε δρομολόγια στην Μεσόγειο.

Το 2004 αγοράστηκε απο την Endeavour lines και με Κυπριακή σημαία εκτελούσε δρομολόγια στην Αδριατική.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του πλοίου είναι τα εξής :

Μήκος 140 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα.

Υπηρεσιακή ταχύτητα 18 knots

Μεταφέρει 1.100 επιβάτες και 400 Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα.
Read more »

23 Μαρ 2012

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ KAPA RESEARCH

Τον Ευάγγελο Βενιζέλο βγάζει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό δημοσκόπηση της Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής. Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται με 22,9%, έναντι 21,7% του Α. Σαμαρά. Το 52,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν θεωρεί κατάλληλο κανένα από τους δύο.
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου αναδεικνύεται ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού, ενώ κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 18,1% και το ΠΑΣΟΚ 14,3%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%.
Στην πέμπτη θέση συναντάμε τον ΣΥΡΙΖΑ με 6% , ενώ μεγάλη πτώση σημειώνουν τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία συγκεντρώνει  με 4,9%. Το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6%, ενώ μπαίνει στη Βουλή και η Χρυσή Αυγή με 3,4%.
Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά με 0,7%. Στο 25,1% διαμορφώνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Read more »

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στα όρια διάλυσης. Μέσα στο διοικητικό συμβούλιο άκουσα πράγματα ανήκουστα, δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Άλλοι να παραιτούνται, άλλοι ζητούν τα λεφτά τους πίσω, άλλοι για τα επεισόδια και άλλοι για τις ποινικές ευθύνες και κανείς δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Μεγάλη κουβέντα αλλά αληθινή. Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος τους ήρθε και παραιτούνται τώρα; Δεν μπορεί κάποιοι που θέλουν να λένε ότι είναι καλοί Παναθηναϊκοί να θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και άλλοι να παραιτούνται. Μου είναι αδιανόητο μετά από 35 χρόνια στον Παναθηναϊκό να βρεθούμε σε τέτοιες καταστάσεις. Το καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν. Ρωτήστε τους όταν βγουν έξω για τους λόγους που αποχωρούν» κατέληξε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξαν τέσσερις με πέντε παραιτήσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο ξεκίνησε στις 14:00 παρουσία των 12 εκ των 13 μελών, με τον Παύλο Γιαννακόπουλο να μην δίνει το «παρών» όπως συνηθίζει.
Read more »

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το Support Greece, ένα κίνημα που νομίζουμε ότι αξίζει να το γνωρίσετε και εσείς και να συμμετέχετε.

Δημιουργήθηκε από τους Έλληνες φοιτητές της Ολλανδίας, με σκοπό την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας αλλά και τη δημιουργία ενός ρεύματος φιλελληνισμού και αφύπνισης των ξένων χωρών ώστε να ευαισθητοποιηθούν υπέρ της πατρίδας μας.

"Έχουμε διάθεση, επιμονή και αγάπη για την πατρίδα μας και θα κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε"  αναφέρει η αποστολέας του μηνύματος και υπεύθυνη του γκρουπ μεταπτυχιακή φοιτήτρια Νομικής στο πανεπιστήμιο του Λάιντεν, Βαλέρια Ηλιάδου.

"Η αλλαγή θα έρθει από τους ανθρώπους, όχι από τις κυβερνήσεις. Είναι στο χέρι μας να το καταφέρουμε. Οποισδήποτε σύνδεσμος με το εξωτερικό και την διάδωση των σκοπών μας εκεί είναι ιδιαίτερα χρήσιμος" τονίζει η Βαλέρια επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το group έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλίες για την ανακούφιση ανθρώπων που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την ανέχεια

Καθημερινά οργανώνουμε εκστρατείες προσφοράς ρούχων, τροφίμων και άλλων ειδών σε ιδρύματα, οργανισμούς, κοινότητες, οικογένειες. Επίσης, λόγω της εγγραφής πολλών μελών από το εξωτερικό, οργανώνουμε δράσεις στο εξωτερικό προς συγκέντρωση όλων και περισσότερων ανθρώπων που θέλουν να στηρίξουν την Ελλάδα. Επίσης, βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την ανάληψη κάποιων campaigns στο εξωτερικό, μέσω των οποίων θέλουμε να ενισχύσουμε το αίσθημα του φιλελληνισμού και να ζητήσουμε από όλους τους ξένους την πρακτική και ηθική στήριξη, ορίζοντας αντιπροσώπους σε κάθε χώρα. Αυτό το group ευχόμαστε να είναι η αρχή ενός παγκόσμιου οργανισμού που θα στηρίζει καθημερινά και με πράξεις όλους τους Έλληνες, οι οποίοι τώρα έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ" εξηγεί στο Flashnews.gr η Βαλέρια.

Ως τώρα το group μετρά 4,500 μέλη, το έχουν δημοσιεύσει πάνω από 70 blogs μέχρι τώρα, μέλη του έχουν συμμετάσχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές ενώ η δράση του έχει φιλοξενηθεί σε  άρθρο στην εφημερίδα Guardian.

Κάθε νέο μέλος όμως είναι "πολύτιμο" για την συνέχιση της προσπάθειας του group.

"Ακόμα και η διάδοση της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι μία βοήθεια για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και κατ' επέκταση για τη χώρα" εξηγούν με πάθος τα μέλη του Support Greece.

Για περισσότερα, το group του Support Greece στο facebook είναι:

https://www.facebook.com/groups/274659955939250/

Μπορείτε να γίνετε μέλη, να παρακολουθήσετε τη δράση του και να το υποστηρίξετε

 flashnews
Read more »

22 Μαρ 2012

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ Η ΔΕΗ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΟΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ

Η ΔΕΗ συνεχίζει να εισπράττει από τους ανυποψιάστους πολίτες φόρους που έχουν καταργηθεί την ώρα μάλιστα που οι φορολογικές επιβαρύνσεις και τα χαράτσια στα ακίνητα αυξάνονται διαρκώς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη, η ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος. Επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας».

Ωστόσο, όπως προκύπτει, από το άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001 ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί!

Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια ότι εισπράττεται κατά παράβαση της νομοθεσίας, δηλαδή παράνομα, εδώ και πάνω από έξι μήνες!
Read more »

Έρχεται η οριστική λύση για τη φαλάκρα!

Επανάσταση στην αντιμετώπιση της φαλάκρας φέρνει μια νέα ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων. Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, φαίνεται πως για το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο που ταλαιπωρεί κυρίως του άνδρες, ευθύνεται πρωτεΐνη, ενώ τα ακόμα καλύτερα νέα είναι πως ήδη έχουν επινοηθεί (για άλλο λόγο) φάρμακα που την αδρανοποιούν και τα οποία δοκιμάζονται σε ανθρώπους.
Την ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, οι οποίοι ανέλυσαν του θυλάκους των τριχών σε άντρες με φαλάκρα.
Η ειδική λοσιόν που θα αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα ενδέχεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο, σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

Όπως διαπίστωσαν, τα επίπεδα μιας προσταγλανδίνης που λέγεται PDG2 ήταν τρεις φορές υψηλότερα στις περιοχές όπου η τριχοφυΐα τους είχε αραιώσει.

Στη συνέχεια, πραγματοποιώντας πειράματα σε ποντίκια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πρωτεΐνη αυτή διακόπτει την ανάπτυξη των μαλλιών, γράφουν στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine».
Read more »

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΛΟΥΖ

Μετά από σχεδόν 36 ώρες αγωνίας, ήρθε το τέλος για το θρίλερ της Τουλούζ. Ο Μοχάμεντ Μεράχ έπεσε νεκρός, όχι τελικά από τα πυρά της ομάδας RAID που εισέβαλε το διαμέρισμα όπου είχε ταμπουρωθεί ο φερόμενος ως δράστης των δολοφονιών σε Τουλούζ και Μοντομπάν. Αυτοκτόνησε σύμφωνα με όσα είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζαν Κλοντ Ζεάν.
Από νωρίς το πρωί είχε φανεί ότι η αυλαία θα έπεφτε σήμερα. Ο Μεράχ θα έβγαινε από το κρησφύγετό του νεκρός ή ζωντανός όπως έλεγαν αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο. Έτσι κι έγινε. Μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας, ο Μεράχ κλείστηκε στο μπάνιο του διαμερίσματος και περίμενε.
Και λίγο μετά το μεσημέρι, ξεκίνησε η έφοδος. Οι αστυνομικοί της ομάδας RAID χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, παραλυτικό αέριο για να ακινητοποιήσουν το δράστη. Μόνο που ο 24χρονος Γάλλος, αλγερινής καταγωγής, δεν ήταν αποφασισμένος να παραδοθεί ούτε να πέσει αμαχητί στα χέρια της αστυνομίας.
Η εισβολή στο διαμέρισμα συνοδεύτηκε από ανταλλαγή πυρών. Μπαίνοντας στο διαμέρισμα, οι αστυνομικοί δεν είδαν κανένα ίχνος του. Ξαφνικά, άνοιξε η πόρτα του μπάνιου και βγήκε ο Μεράχ πυροβολώντας. Η απάντηση ήταν καταιγιστικά πυρά. Χρησιμοποιήθηκαν 300 κάλυκες.
Με το όπλο στο χέρι, ο 24χρονος Γάλλος, αλγερινής καταγωγής, πήρε φόρα και πήδηξε από το παράθυρο με το όπλο στο χέρι και έπεσε στο έδαφος, είπε ο Ζεάν.
Και ο άνθρωπος που φέρεται να εκτέλεσε εν ψυχρώ επτά ανθρώπους σε λιγότερο από ένα μήνα, στο όνομα της Αλ Κάιντα, έπεσε νεκρός.
"Χθες το βράδυ, η τελευταία μας επαφή με τον δολοφόνο επιβεβαίωσε την επικινδυνότητά του. Είπε ότι δεν θα παραδοθεί, και ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς, εάν επιχειρήσουν να τον συλλάβουν. Τα μέλη της Raid εισήλθαν στο διαμέρισμα από την πόρτα και τα παράθυρα...Τη στιγμή που τα μέσα ανίχνευσης διείσδυσαν στο μπάνιο, ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί κατά των δυνάμεων της αστυνομίας. Τελικά, ο Μοχαμέντ Μεράχ πήδηξε από το παράθυρο με ένα όπλο στα μέρια και συνεχίζοντας να πυροβολεί. Τον βρήκαμε νεκρό στο έδαφος", δήλωσε λίγα λεπτά μετά το τέλος του θρίλερ ο Ζεάν.
Πόλεμος νεύρων αστυνομίας-δράστη
Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι αστυνομικοί φαίνεται ότι έχαναν την υπομονή τους. Και έμοιαζε να έχουν αποφασίσει να προκαλέσουν την ψυχολογική κατάρρευση του δράστη.
Το θρίλερ στην Τουλούζ ξεπέρασε τις 30 ώρες Ο Μοχάμεντ Μεράχ δεν παραδόθηκε ούτε το απόγευμα ούτε το βράδυ της Τετάρτης όπως είχε υποσχεθεί. Παραμένει ταμπουρωμένος στο διαμέρισμά του.
Ο πόλεμος νεύρων ανάμεσα στον δράστη και στην αστυνομία ξεκίνησε λίγο πριν από το μεσημέρι. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν κινητικότητα έξω από το κτίριο, εκτιμώντας πως ίσως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή της ομάδας RAID στο διαμέρισμα του Μεράχ.

NewsIt
Read more »

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ

Ειδικά κατά την τελευταία τριετία, το ποσοστό επικράτησης ενός μείζονος καταθλιπτικού επεισοδίου για ένα μήνα σημείωσε αύξηση της τάξεως του 4,9%. Συγκεκριμένα το ποσοστό αυτό, από 3,3% που ήταν το 2008 έφτασε στο 8,2% το 2011.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από εισήγηση της επίκουρης καθηγήτριας ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρίνας Οικονόμου, σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου με τίτλο «Βιοψυχοκοινωνικές προσεγγίσεις στην ιατρική πράξη», το οποίο διοργανώθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη από τη Γ’ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την ίδια, το 2008 οι προγνωστικοί παράγοντες της μείζονος κατάθλιψης συμβάδιζαν με την κλασική επιδημιολογία της νόσου, ενώ το 2011 αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καταθλιπτικής συμπτωματολογίας είχαν τα άτομα μικρότερης ηλικίας και οι έγγαμοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επηρεάστηκαν όλα τα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού.

Από έρευνες, τις οποίες επικαλείται η κ. Οικονόμου, προκύπτει ότι ακόμη και για όσους εργάζονται, η εργασιακή επισφάλεια και ο φόβος απώλειας της εργασίας μπορούν να αποτελέσουν σημαντικότερες αιτίες κατάθλιψης από την ίδια την ανεργία, καθώς το άγχος της ανεργίας μετασχηματίζεται συχνά σε καταθλιπτικό επεισόδιο.

«Διεθνείς μελέτες καταδεικνύουν τη σύνδεση ανάμεσα στο χαμηλό εισόδημα και τις απορρέουσες οικονομικές πιέσεις με τις αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης. Από τις οικονομικές πιέσεις, η μείωση του εισοδήματος, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, με την παρουσία οικονομικών οφειλών και αναδεικνύεται ως κρίσιμος παράγοντας στη συσχέτιση οικονομικής δυσχέρειας και κατάθλιψης.
Εκτός από τους αμιγώς οικονομικούς παράγοντες, ο φόβος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον ως ψυχολογικές κατασκευές που συνδέονται με οικονομικές παραμέτρους μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η κ. Οικονόμου.
Read more »

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εξιχνιάσθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση απάτης σε βάρος γνωστού Τραπεζικού Καταστήματος και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η).
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελληνων και τριών  αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία πραγματοποιούσε απατηλές πληρωμές λογαριασμών της Δ.Ε.Η., μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της Τράπεζας.
Ειδικότερα, αντιπρόσωπος του Τραπεζικού Καταστήματος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 04-01-2012 έως και 19-01-2012, πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας, ογδόντα (80) απατηλές πληρωμές λογαριασμών της (Δ.Ε.Η.), με τη χρήση δέκα (10) πιστωτικών καρτών, έκδοσης της ανωτέρω Τράπεζας, συνολικού ύψους (47.383,71) ευρώ.
Από την ψηφιακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποίησε εξειδικευμένο προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκαν συνολικά είκοσι δύο (22) μοναδικοί διαφορετικοί συνδυασμοί ηλεκτρονικών διευθύνσεων (ip addresses), μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι απατηλές συναλλαγές.
Επίσης, προσδιορίστηκαν οι συνδέσεις διαδικτύου των πέντε (5) κατηγορουμένων, μέσω των οποίων προέβησαν στις συναλλαγές αυτές.
Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) πραγματοποίησαν χθες (21.03.2012) το πρωί έρευνες παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και καταστήματα των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • Ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Read more »

ΝΙΚΗΣΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΣΙΕΝΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με 82-75 την Σιένα μέσα στην Ιταλία στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό. Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες να παίρνει το εισιτήριο για το final four της Κωνσταντινούπολης.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμηδένισαν το πλεονέκτημα έδρας που είχε η ιταλική ομάδα και την Παρασκευή (21:45), πάλι επί στη Σιένα, θα επιδιώξουν να κάνουν το 2-0 στις νίκες του έτσι ώστε την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ να εξασφαλίσουν την πρόκριση, παίρνοντας ταυτόχρονα εκδίκηση για τον περυσινό αποκλεισμό τους.
Ο Ολυμπιακός στο περυσινό... dejavu με τη Σιένα την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα! Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήραν τη νίκη με 82-75 και έκαναν το 1-0 στη σειρά με τους Ιταλούς, έχοντας υπομονή και συγκέντρωση.Οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν ένα θετικό αποτέλεσμα στα δύο παιχνίδια που θα δώσουν για να φέρουν τη σειρά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και να διεκδικήσουν το "εισιτήριο" για το φάιναλ-φορ στην έδρα τους.
Τα δεκάλεπτα: 26-21, 48-4, 66-58, 75-82
Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 15(1), Ζήσης 4, Άντερσεν 26(2), Ρακόσεβιτς 11(1), Καραρέτο, Θόρτον 4, Λαβρίνοβιτς, Ρες 2, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι, Μος 5(1).
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 4, Σπανούλης 15(1), Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 8(2), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20(3), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 8.
Read more »

Ο ΕΦΕΤ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΗΜΑ ΣΕ 23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Στην επιβολή χρηματικών προστίμων σε 23 επιχειρήσεις της Κρήτης ύψους € 60.500 προχώρησε το τελευταίο τρίμηνο ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων,  στα πλαίσια πανελλαδικών ελέγχων που διενήργησε  σε επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων, όπως σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία, αρτοποιεία, κρεοπωλεία κα.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε κρητικές επιχειρήσεις, σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, ξεκινούν από 2000 και φτάνουν μέχρι και στις 5000 ευρώ, ενώ οι κυριότερες παραβάσεις που κατέγραψαν οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ αφορούσαν (το ποσοστό αναφέρεται στο σύνολο των καταγεγραμμένων παραβάσεων) :

• στη διακίνηση και εμπορία ακατάλληλων – μη ασφαλών τροφίμων σε ποσοστό της τάξης του 28 %.
• στη διαπίστωση ανεπαρκούς επιπέδου υγιεινής στους χώρους παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης, διακίνησης και εμπορίας των τροφίμων - ποσοστό 16,6 %
• στην ανυπαρξία ή στην ανεπαρκή εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου - ποσοστό 14 %
• στην έλλειψη άδειας λειτουργίας – ποσοστό 12 %
• στην ανεπάρκεια στον εξοπλισμό και στις υποδομές – ποσοστό 8,6%

Αναλυτικά για κάθε νομό

Στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν πρόστιμα σε συνολικά 16 επιχειρήσεις (κυλικείο στο Αεροδρόμιο, κρεοπωλεία, ξενοδοχεία, βιομηχανία κρέατος, τυροκομείο, τυποποιητήριο μελιού κ.α) συνολικού ύψους 43.000 ευρώ.

Στα Χανιά οι επιχειρήσεις (ξενοδοχείο, αρτοζαχαροπλαστείο, καφέ - μπαρ κ.α)  που ήρθαν αντιμέτωπες με πρόστιμα του ΕΦΕΤ είναι 5 οι οποίες θα καταβάλουν συνολικά 11.500 ευρώ.

Τέλος στο Ρέθυμνο σε δύο επιχειρήσεις (μίνι - μάρκετ και ξενοδοχείο) υπεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 6000 ευρώ.



Read more »

ΓΑΖΩΣΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΕΝΝΙΑΡΙ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μαφιόζικο χτύπημα δέκτηκε ένας 41χρονος στον Κρουσώνα Ηρακλείου που το πρωί της Τετάρτης διαπίστωσε ότι άγνωστος - οι είχαν γαζώσει στην κυριολεξία το τζιπ του.Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν κάλυκες από εννιάρι όπλο.

Ο δράστης εκτιμάται ότι επέβαινε σε αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε από το σημείο πριν κατέβει ο ιδιοκτήτης του οχήματος και δει τι συνέβη.
Read more »

21 Μαρ 2012

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ

Ένας 59χρονος άνθρωπος είχε πεθάνει μέσα στο σπίτι που διέμενε, στο κέντρο σχεδόν της πόλης του Ρεθύμνου, χωρίς να τον έχει αναζητήσει κανείς, χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί την απουσία του αν και ο άτυχος άνδρας, που ζούσε μόνος και δεν είχε συγγενείς πλην ενός αδελφού που διαμένει σε άλλη πόλη, φαίνεται να είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από τον περασμένο Δεκέμβρη.

Το πτώμα του βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος μένει στην Αθήνα και πρόσφατα επισκέφθηκε το Ρέθυμνο.
Την Παρασκευή πήγε στην οδό Σμύρνης, στην Παλιά Πόλη όπου βρίσκεται το σπίτι και αφού στα απανωτά χτυπήματα στην πόρτα δεν έπαιρνε ανταπόκριση αλλά και επειδή στον εξωτερικό χώρο επικρατούσε μια περίεργη οσμή, ενημέρωσε την Αστυνομία και στην συνέχεια κλήθηκε κλειδαρας για να ανοίξει την πόρτα.
Όταν μπήκαν στο εσωτερικό βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη εικόνα. Ο 59χρονος καθισμένος σε μια πολυθρόνα ήταν νεκρός και το πτώμα του σε προχωρημένη σήψη.
Από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.
Ο τρόπος θανάτου του θα απαντηθεί από το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων, ενώ δεν αποκλείεται η περίπτωση της αυτοχειρίας, καθώς στον χώρο βρέθηκε από τους Αστυνομικούς ιδιόχειρο σημείωμα.

Πηγή: Ρεθεμνιώτικα Νέα
Read more »